WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Επιστήμη - Τεχνολογία > Υγεία
Μεγάλες Αλήθειες
Κανένα τετράγωνο χαρτί δεν μπορεί να διπλωθεί στα δύο πάνω από 7 φορές

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-02-2008, 17:16   #1 (permalink)
Super Moderator

Το avatar του χρήστη depoina

Περιοχή: LonDoN
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Η βίβλος της αντικαρκινικής διατροφής

Για πρώτη φορά, κορυφαίοι ειδικοί μελέτησαν 22.000 επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και έβγαλαν έγκυρα συμπεράσματα για τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον καρκίνο.

Χάρη στην επανάληψη, το έχουμε πλέον εμπεδώσει. Πρέπει να τρώμε πέντε φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Και να αποφεύγουμε τα υπερβολικά λιπαρά, γλυκά και αλατισμένα προϊόντα.
Ο στόχος είναι να αποφύγουμε τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τους καρκίνους. Τριάντα στους εκατό από τους τελευταίους ευνοούνται από τη διατροφή μας. Όμως ποια ακριβώς είναι τα τρόφιμα που πρέπει να καταργήσουμε από το πιάτο μας και ποια είναι αυτά προς τα οποία πρέπει να στραφούμε;

Εντεταλμένοι από το Γαλλικό Παγκόσμιο Ίδρυμα Αντικαρκινικής Έρευνας και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, τη μεγαλύτερη αμερικανική αντικαρκινική ερευνητική υπηρεσία, οι ειδικοί αυτοί πέρασαν από κόσκινο 22.000 επιστημονικές έρευνες για να κρατήσουν μόνον 7.000 από αυτές, τις οποίες έκριναν τις καλύτερες όσον αφορά τη σχέση καρκίνου- διατροφής.

Έπειτα από δουλειά πέντε ετών, η έκθεσή τους (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www. fmrc.fr) αποκαλύπτει ποια τροφή ή ποιο ποτό επιδρά σε ποιο τύπο καρκίνου, για καλό ή για κακό.
Τι πρέπει να τρώμε για να αποφύγουμε τον καρκίνο του πνεύμονα; Κρεμμύδια, μπρόκολα, οτιδήποτε περιέχει κουερσετίνη, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και να πίνουμε πράσινο τσάι.
Καταναλώνοντας πολύ βούτυρο ή πίνοντας τακτικά νερό της βρύσης υπερβολικά επιβαρημένο με αρσενικό έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μαθαίνουμε επίσης ότι το σκόρδο δεν διώχνει μόνο τους βρικόλακες, αλλά κρατάει μακριά και τον καρκίνο στο παχύ έντερο και το κόλον, ότι τα καρότα προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ή ότι τρώγοντας πράσα ή πιπεριές προστατευόμαστε από καρκίνους του στόματος, του οισοφάγου, του στομάχου και του πνεύμονα.
Το κόκκινο κρέας.Αντιθέτως οι λάτρεις της μπριζόλας πρέπει να κάνουν λίγο κράτει, διότι αλλιώς θα αυξηθεί «σίγουρα» ο κίνδυνος να παρουσιάσουν καρκίνο στο κόλον και το απευθυσμένο, και «πιθανόν» στους πνεύμονες. Και τα λουκάνικα ή το ζαμπόν μάς κάνουν πιο εύκολους στόχους του καρκίνου του οισοφάγου ή του προστάτη.

Πιο εντυπωσιακός είναι ο καταστροφικός ρόλος μιας διατροφής υπερβολικά πλούσιας σε ασβέστιο. Όσο περισσότερο καταναλώνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να αναπτύξουμε καρκίνο του προστάτη (ώς και τρεις φορές περισσότερο απ΄ ό,τι κάποιος που δεν καταναλώνει υπερβολικά γαλακτοκομικά).

Στις συστάσεις τους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει «να είμαστε όσο γίνεται πιο αδύνατοι», επειδή αυτό είναι «ένα από τα κύρια μέσα προστασίας από τον καρκίνο». Συμβουλεύουν επίσης να περπατάμε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα ως μέτρο πρόληψης.
Όσο για τα διατροφικά συμπληρώματα, μαθαίνουμε ότι δεν λειτουργούν. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να καταπίνουμε σε αμπούλες τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να τα αναζητούμε απευθείας στο πιάτο μας. (tanea.gr)

Τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου και που
Οινοπνευματώδη Ποτά - Στόμα, φάρρυγας και λάρυγγας, οισοφάγος, κόλον και απευθυσμένο στους άνδρες, μαστοί (πριν και μετά την εμμηνόπαυση)
Αλλαντικά - κόλον, απευθυσμένο, οισοφάγος, πνεύμονες, στομάχι, προστάτης
Κόκκινο κρέας - κόλον, απευθυσμένο, οισοφάγος, πνεύμονες, πάγκρεας, ενδομήτριο
Αρσενικό στο πόσιμο νερό - πνεύμονες
Διατροφή πλούσια σε ασβέστιο - προστάτης
Αλάτι και αλατισμένα τρόφιμα - στομάχι
Τρόφιμα πλούσια σε λίπος - πνεύμονες, μαστοί (ύστερα από την εμμηνόπαυση)
Τυρί, αναψυκτικά με ζάχαρη (περιλαμβανομένων οι χυμοί φρούτων) και βιομηχανικά προιόντα με βάση το κρέας) - κόλον, απευθυσμένο
Πιπεριές, καπνιστά τρόφιμα, κρέας και ψάρι στη σχάρα - στομάχι
Ρετινόλη (συκώτι, βούτυρο, αυγά, γάλα) - πνεύμονες

Τρόφιμα που μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου και τι προστατεύουν
Φρούτα - Στόμα, φάρρυγας και λάρυγγας, οισοφάγος, πνεύμονας, στομάχι
ρινοφάρυγγας, πάγκρεας, ήπαρ, κόλον και απευθυσμένο
Λαχανικά - Στόμα, φάρρυγας και λάρυγγας, οισοφάγος, στομάχι, ρινοφάρυγγας, πάγκρεας, ήπαρ, κόλον και απευθυσμένο, ενδομήτριο, ωοθήκες
Τρόφιμα που περιέχουν σελήνιο (λιπαρά ψάρια, οστρακοειδή, εντόσθια) - προστάτης, πνεύμονες, στομάχι, κόλον και απευθυσμένο
Τρόφιμα που περιέχουν φολικό οξύ (αρακάς, φύτρος συταριού, φακές, σπανάκι, κάρδαμο) - πάγκρεας
Τρόφιμα που περιέχουν ίνες (ψωμί πλήρες, άσπρα φασόλια, αμύγδαλα) - οισοφάγος
Σκόρδο - κόλον και απευθυσμένο
Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C ή βήτα καροτίνη (βατόμουρα, ωμή πιπεριά, ακτινίδιο, μπρόκολο, πορτοκάλια, μαρούλι) - οισοφάγος
Τρόφιμα που περιέχουν λυκοπένη (ντομάτα) - προστάτης
Όσπρια - στομάχι και προστάτης
Καρότα - τράχηλος της μήτρας
Λιπαρά ψάρια - κόλον και απευθυσμένο
Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Ε (φυτικά έλαια, φουντούκια, αμύγδαλα, φύτρο σταριού, λιπαρά ψάρια) - οισοφάγος και προστάτης
Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Β6 (πλήρη δημητριακά, όσπρια, εντόσθια) - οισοφάγος
Τρόφιμα που περιέχουν κουερσετίνη (μήλα, πράσινο ή μαύρο τσάι, κρεμμύδια, κρασί, εσπεριδοειδή, μπρόκολο, κόκκινα φρούτα) - πνεύμονες
Ρετινόλη (συκώτι, βούτυρο, αυγά, γάλα) - δέρμα
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-2008, 23:18   #2 (permalink)
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Η βίβλος της αντικαρκινικής διατροφής

"Όσο για τα διατροφικά συμπληρώματα, μαθαίνουμε ότι δεν λειτουργούν. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να καταπίνουμε σε αμπούλες τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να τα αναζητούμε απευθείας στο πιάτο μας."

Εδώ δε θα συμφωνήσω. Κατ' αρχήν θα πρέπει αρχίζοντας να πω ότι μιλάμε για υγιή άτομα και όχι για επιβαρυμένους οργανισμούς. Εδώ βάζουμε και άτομα που πίνουν πολύ ή έχουν υψηλούς δείκτες χοληστερίνης ή ζαχάρου π.χ.

Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν κατα πολύ, πάρα πολύ τον ανθρώπινο ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ οργανισμό, όταν γίνεται έξυπνη, σωστή και ασφαλή χρήση τους.

Φέρνω για παράδειγμα εμένα. Αυτό το καιρό χρησιμοποιώ συμπλήρωμα πρωτεΐνης, συπλήρωμα κρεατίνης, πολυβίταμίνη, βιταμίνη C και αμινοξέα. Για να πάρω τη ποσότητα της πρωτεΐνης μπορώ άνετα να φαω 100γρ. κοτόπουλο, όμως είναι η ευκολία που σου δίνει το συμπλήρωμα, ειδικά στο πρωινό και μετά τη προπόνηση. Εύκολα και γρήγορα, κόβει ταυτόχρονα και την όρεξη για γλυκό. Κρεατίνη παίρνω για να διατηρώ δυνάμεις απο την αυστηρή δίαιτα. Λόγο της κατακράτησης υγρών που κάνει θα τη κόψω απο Δευτέρα. Για να πάρω όμως την απιαιτούμενη, ωφέλιμη και ασφαλή ποσότητα για το σώμα μου (στα 91 κιλά) πρέπει να φαω περίπου 6 κιλά μοσχάρι! Αμινοξέα για κανένα λόγο δε μπορώ να φαω ποσότητες φαγητού που να είναι τόσο άμεσα αφομιώσιμες απο το σώμα μου. Πολυβιταμίνη παίρνω για να αυξήσω την όρεξη μου και λόγο της περιορισμένης σε τροφές δίαιτάς μου. Βιταμίνη C θα πρέπει να φαω 5 πορτοκάλια για να πάρω την απαιτούμενη ποσότητα!

Τι θέλω να πω: Όλα έχουν το μέτρο τους και τη σωστή χρήση τους. Τα συμπληρώματα λειτουργούν όταν γυμνάζεσαι σκληρά και σωστά, όταν τρως πειθαρχημένα και όταν ξεκουράζεσαι αρκετά. Δε μπορείς να κάθεσαι και να πάρεις το μαγικό χαπάκι να γίνεις τούμπανο ή να χάνεις κιλά.

Το άρθρο όμως που παραθέτει η Δέσποινα είναι απόλυτα σωστό και ορθό! Αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αξία της σωστής διατροφής και ισορροπίας στη ζωή μας.

Η προστασία του οργανισμού μας και της υγείας μας πρέπει να είναι πρώτη μας σκέψη.
Παλιά 23-02-2008, 23:50   #3 (permalink)
Super Moderator

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 Εμφάνιση μηνυμάτων
"Όσο για τα διατροφικά συμπληρώματα, μαθαίνουμε ότι δεν λειτουργούν. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να καταπίνουμε σε αμπούλες τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να τα αναζητούμε απευθείας στο πιάτο μας."

Εδώ δε θα συμφωνήσω. Κατ' αρχήν θα πρέπει αρχίζοντας να πω ότι μιλάμε για υγιή άτομα και όχι για επιβαρυμένους οργανισμούς. Εδώ βάζουμε και άτομα που πίνουν πολύ ή έχουν υψηλούς δείκτες χοληστερίνης ή ζαχάρου π.χ.

Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν κατα πολύ, πάρα πολύ τον ανθρώπινο ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ οργανισμό, όταν γίνεται έξυπνη, σωστή και ασφαλή χρήση τους.

Φέρνω για παράδειγμα εμένα. Αυτό το καιρό χρησιμοποιώ συμπλήρωμα πρωτεΐνης, συπλήρωμα κρεατίνης, πολυβίταμίνη, βιταμίνη C και αμινοξέα. Για να πάρω τη ποσότητα της πρωτεΐνης μπορώ άνετα να φαω 100γρ. κοτόπουλο, όμως είναι η ευκολία που σου δίνει το συμπλήρωμα, ειδικά στο πρωινό και μετά τη προπόνηση. Εύκολα και γρήγορα, κόβει ταυτόχρονα και την όρεξη για γλυκό. Κρεατίνη παίρνω για να διατηρώ δυνάμεις απο την αυστηρή δίαιτα. Λόγο της κατακράτησης υγρών που κάνει θα τη κόψω απο Δευτέρα. Για να πάρω όμως την απιαιτούμενη, ωφέλιμη και ασφαλή ποσότητα για το σώμα μου (στα 91 κιλά) πρέπει να φαω περίπου 6 κιλά μοσχάρι! Αμινοξέα για κανένα λόγο δε μπορώ να φαω ποσότητες φαγητού που να είναι τόσο άμεσα αφομιώσιμες απο το σώμα μου. Πολυβιταμίνη παίρνω για να αυξήσω την όρεξη μου και λόγο της περιορισμένης σε τροφές δίαιτάς μου. Βιταμίνη C θα πρέπει να φαω 5 πορτοκάλια για να πάρω την απαιτούμενη ποσότητα!

Τι θέλω να πω: Όλα έχουν το μέτρο τους και τη σωστή χρήση τους. Τα συμπληρώματα λειτουργούν όταν γυμνάζεσαι σκληρά και σωστά, όταν τρως πειθαρχημένα και όταν ξεκουράζεσαι αρκετά. Δε μπορείς να κάθεσαι και να πάρεις το μαγικό χαπάκι να γίνεις τούμπανο ή να χάνεις κιλά.
Διαφωνώ.
Τα φορτηγά συμπληρώματα δε τα παίρνετε επειδή δε μπορείτε να φάτε 6 κιλά κρέας αλλά επειδή κάνετε εξτρίμ διατροφές που δε σας παρέχουν ούτε στο ελάχιστο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και επειδή θέλετε να χάσετε λίπος και κιλά πολύ πιο σύντομα από τον 'φυσιολογικό αναμενόμενο χρόνο'.
Να τα λέμε όπως έχουν, όχι όπως μας αρέσει ή όπως θα θέλαμε να είναι.
Παλιά 23-02-2008, 23:58   #4 (permalink)
World Wide Poster

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο depoina Εμφάνιση μηνυμάτων
Διαφωνώ.
Τα φορτηγά συμπληρώματα δε τα παίρνετε επειδή δε μπορείτε να φάτε 6 κιλά κρέας αλλά επειδή κάνετε εξτρίμ διατροφές που δε σας παρέχουν ούτε στο ελάχιστο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και επειδή θέλετε να χάσετε λίπος και κιλά πολύ πιο σύντομα από τον 'φυσιολογικό αναμενόμενο χρόνο'.
Να τα λέμε όπως έχουν, όχι όπως μας αρέσει ή όπως θα θέλαμε να είναι.
Δίκιο έχεις, δε θα πω όχι. Και εξτρίμ διατροφή και προπόνηση και συμπλήρωση. Και φυσικά ο φυσιολογικός αναμενόμενος χρόνος είναι πάρα πολύς καιρός και η υπομονή δεν έχει την ίδια διάρκεια
Παλιά 24-02-2008, 00:02   #5 (permalink)
Super Moderator

Παράθεση:
Δίκιο έχεις, δε θα πω όχι. Και εξτρίμ διατροφή και προπόνηση και συμπλήρωση. Και φυσικά ο φυσιολογικός αναμενόμενος χρόνος είναι πάρα πολύς καιρός και η υπομονή δεν έχει την ίδια διάρκεια
Ο καθένας κάνει ότι μπορεί και πληρώνει και το τίμημα στο τέλος.
Παλιά 13-05-2008, 02:58   #6 (permalink)
MAR
Νέο Μέλος

MAR is on a distinguished road

Παράθεση:
Όσο για τα διατροφικά συμπληρώματα, μαθαίνουμε ότι δεν λειτουργούν. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να καταπίνουμε σε αμπούλες τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να τα αναζητούμε απευθείας στο πιάτο μας. (tanea.gr)

Λάθος. Έχω σπουδάσει διατροφολογία στις ΗΠΑ και έχω ειδικευθεί στα διατροφικά συμπληρώματα. Εκατοντάδες μελέτες δείχνουν ότι τα διατροφικά συμπληρώματα βιταμινών, μετάλλων και άλλων αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών έχουν προληπτική δράση κατά των ασθενειών, και όχι μόνο. Οι διατροφολόγοι τα χρησιμοποιούμε και για τη θεραπεία ασθενειών. Οι λίγες μελέτες που δείχνουν ότι τα συμπληρώματα είναι περιττά οφείλεται στο ότι χορηγούν μια μόνο ουσία σε μια ομάδα ανθρώπων για να δουν πως αυτή η ουσία θα δράσει δίκην φαρμάκου. Ναι, αλλά όπως και με τις τροφές, πρέπει να λαμβάνουμε μια ομάδα ουσιών και όχι μεμονωμένες ουσίες. Θα πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι οι μελέτες αυτές υπερτονίζονται λόγω συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών που βλέπουν ως απειλή τα διατροφικά συμπληρώματα. Σπάνια θα δούμε να δημοσιοποιούνται στις εφημερίδες ή στα δελτία ειδήσεων οι πολυπληθέστερες μελέτες που δείχνουν την ευεργετική δράση των διατροφικών συμπληρωμάτων. Κάποιος που τρέφεται υγιεινά, ασκείται με μέτρο και λαμβάνει διατροφικά συμπληρώματα θα είναι υγιής και θα χρειάζεται λιγότερα φάρμακα. Συμφέρει αυτό τις φαρμακοβιομηχανίες;
Βρισκόμαστε στο 2008. Όταν έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τη φύση και σε μια ταμπλέτα να συμπεριλάβουμε πλήθος φυτοθρεπτικών ουσιών που καλώς ή κακώς λείπουν από τη σημερινή μας διατροφή, γιατί να την αρνηθούμε; Πλην τούτου βρισκόμαστε σε μια εποχή έντονου οξειδωτικού στρες και χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση με αντιοξειδωτικά στοιχεία. Δυστυχώς η σημερινή διατροφή μας με τα ζιζανιοκτόνα, με την μη ελεύθερη πρόσβαση σε φρέσκες και ανόθευτες τροφές καθιστά τα διατροφικά συμπληρώματα όχι απλώς είδος πολυτελείας, αλλά είδος ανάγκης.
Συνεπώς κάθε άποψη κατά των διατροφικών συμπληρωμάτων, έστω και αν λέγεται με καλή πρόθεση, είναι άποψη αστήρικτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να πάει σε ένα φαρμακείο και να αγοράζει με τις ντουζίνες τις βιταμίνες. Θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό ή διατροφολόγο ειδικευμένο στα διατροφικά συμπληρώματα.
Τέλος για να διαχωρίσω τη θέση μου και με το άλλο μέλος του φόρουμ με τον οποίο είχες τη συζήτηση, προσωπικά εγώ λαμβάνω συμπληρώματα όχι για να έχω ένα καλύετρο αθληρικό σώμα ή για καλύτερη αθλητική επίδοση, αλλά για καλύτερη υγεία. Το ίδιο φροντίζω και για όσους με συμβουλεύονται.
Ασφαλώς και θα πρέπει να αναζητούμε τις βιταμίνες στο πιάτο μας. Αλλά πώς θα αντιδράσεις αν μάθεις ότι έχεις φάει πορτοκάλια με 0 mg βιταμίνης C;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MAR : 13-05-2008 στις 03:04.
Ο χρήστης MAR δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-05-2008, 10:03   #7 (permalink)
Super Moderator

Τα κριτήρια με τα οποία ο καθένας μας ορίζει το λανθασμένο από το σωστό είναι σχετικά.
Παλιά 13-05-2008, 10:51   #8 (permalink)
World Wide Poster

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MAR Εμφάνιση μηνυμάτων
Τέλος για να διαχωρίσω τη θέση μου και με το άλλο μέλος του φόρουμ με τον οποίο είχες τη συζήτηση, προσωπικά εγώ λαμβάνω συμπληρώματα όχι για να έχω ένα καλύετρο αθληρικό σώμα ή για καλύτερη αθλητική επίδοση, αλλά για καλύτερη υγεία. Το ίδιο φροντίζω και για όσους με συμβουλεύονται.
Να διευκρυνήσω απλά ότι εγώ χρησιμοποιώ συμπληρώματα διατροφής, πρώτα επειδή έχω καλή υγεία κι έπειτα όχι για να βελτιώσω, αλλά να βοηθήσω το σώμα μου στη σκληρή προπόνηση και διατροφή.
Άλλωστε τα συμπληρώματα διατροφής δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, απλά συμπληρώνουν μια ήδη ορθή και σωστή διατροφή. Δεν βελτιώνουν. Αυτό το κάνει, όπως το λένε και οι αμερικάνοι το γνωστό: Eat, Lift, Sleep, Repeat...

Υ.Γ. Αλήθεια, εσύ είσαι στέλεχος φαρμακευτικής εταιρίας ή έχεις μαγαζί με συμπληρώματα;
Παλιά 13-05-2008, 13:39   #9 (permalink)
MAR
Νέο Μέλος

Παράθεση:
Να διευκρυνήσω απλά ότι εγώ χρησιμοποιώ συμπληρώματα διατροφής, πρώτα επειδή έχω καλή υγεία κι έπειτα όχι για να βελτιώσω, αλλά να βοηθήσω το σώμα μου στη σκληρή προπόνηση και διατροφή.
Άλλωστε τα συμπληρώματα διατροφής δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, απλά συμπληρώνουν μια ήδη ορθή και σωστή διατροφή. Δεν βελτιώνουν. Αυτό το κάνει, όπως το λένε και οι αμερικάνοι το γνωστό: Eat, Lift, Sleep, Repeat...

Υ.Γ. Αλήθεια, εσύ είσαι στέλεχος φαρμακευτικής εταιρίας ή έχεις μαγαζί με συμπληρώματα;
Στο τελευταίο ερώτημά σου απαντώ ότι δεν είμαι ούτε στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας (εξ άλλου οι φαρμακευτικές δεν πολυασχολούνται με τα συμπληρώματα) ούτε έχω μαγαζάκι με βιταμίνες (όχι ότι έχω πρόβλημα να είχα).
Πρώτα από όλα από ότι έχω καταλάβει στο μυαλό σου ως συμπληρώματα έχεις αυτά που παίρνετε στα γυμναστήρια. Πολλά όμως από αυτά δεν έχουν σχέση με τα διατροφικά συμπληρώματα.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Διατροφικό συμπλήρωμα μπορεί να είναι η βιταμίνη C, είναι το σελήνιο, η νιασίνη, το ιχθυέλαιο είναι η spirulina, είναι τα φύκια, είναι το συνένζυμο Q10, είναι το ginseng, είναι η βαλεριάνα.
Η spirulina και τα φύκια είναι τροφές, που δυστυχώς δεν μπορούμε να τις έχουμε στο πιάτο μας (τα φύκια ίσως αν είμασταν συνηθισμένοι σαν τους γιαπωνέζους).
Το ginseng και η βαλεριάνα είναι βότανα και έχουν (ήπια) φαρμακευτική δράση.
Η βιταμίνη C και το σελήνιο ανήκουν στις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Τώρα θα σας δώσω μια πληροφορία. Μελετητές χορηγούσαν σε μάδα ατόμων σελήνιο, για κάποια έτη, ενώ η άλλη ομάδα δεν λάμβανε σελήνιο αλλά placebo. Η ομάδα που έπαιρνε σελήνιο είχε πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποιες μορφές καρκίνου σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.
Το συνένζυμο Q10 χρησιμοποιείται στο εξωτερικό από καρδιολόγους για τη θεραπεία της καρδιομυοπάθειας.
Η νιασίνη (βιταμίνη Β3) χορηγείται από γιατρούς και διατροφολόγους για τη μείωση της χοληστερίνης αντί των στατινών.
Το ιχθυέλαιο αραιώνει το αίμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι χρήσιμο για την πρόληψη της καρδιαγγειακών νοσημάτων, για την θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας κλπ.
Έτσι λοιπόν εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι δεν βελτιώνουν...Έτσι νομίζεις.
Από τη γνώμη σου προτιμώ τη γνώμη του δυο φορές νομπελίστα χημικού Linus Pauling που έκανε πρωτοποριακές μελέτες πάνω στη θεραπευτική δράση του ασκορβικού οξέος (βιταμίνης C) καθώς και άλλων αυθεντιών στον τομέα της διατροφικής ιατρικής.
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη μεσαίωνα σχετικά με την κυτταρική ιατρική και την φυσική ιατρική σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τον Καναδά και αλλού.
Και όλα αυτά στη χώρα του Ιπποκράτη. ΈΛεος!
Εγώ έχω γαλουχηθεί με την φυσική ιατρική και εσύ μου λες τώρα αν είμαι στέλεχος φαρμακευτικής. Ήμαρτον! Χρησιμοποιώ τη διατροφή, τις βιταμίνες και τα βότανα σαν θεραπευτικά μέσα για την υγεία των ανθρώπων. Όχι φάρμακα, εκτός και αν δεν γίνεται αλλιώς.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυόμαστε σε μαγικά χαπάκια τα οποία θα μας κάνουν καλά. Πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, να ασκούμαστε κλπ. Ούτε όμως και θα πρέπει να αυταπατόμαστε πιστεύοντας ότι μας αρκεί μια "ισορροπημένη"' διατροφή.
Αλήθεια τι είναι αυτή η ισορροπημένη διατροφή; Για όρισέ τη μου; Άσε γιατί αυτο σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Παρεμπιπτόντως ξέρεις ότι οι νέες μελέτες προτείνουν να τρώμε 8 (ναι καλά διάβασες) μερίδες φρούτων και λαχανικών; Εσύ πόσες τρως; Αυτά προς το παρόν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MAR : 13-05-2008 στις 14:14.
Παλιά 13-05-2008, 13:54   #10 (permalink)
MAR
Νέο Μέλος

Παράθεση:

Πιο εντυπωσιακός είναι ο καταστροφικός ρόλος μιας διατροφής υπερβολικά πλούσιας σε ασβέστιο. Όσο περισσότερο καταναλώνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να αναπτύξουμε καρκίνο του προστάτη (ώς και τρεις φορές περισσότερο απ΄ ό,τι κάποιος που δεν καταναλώνει υπερβολικά γαλακτοκομικά).
Όχι μόνο καρκίνο του προστάτη, αλλά και καρκίνο του μαστού. Και έναν κατάλογο άλλων παθήσεων. Ποια; Η τροφή που μας λένε να καταναλώνουμε αφειδώς σε καθημερινή βάση. (Παρεμπιπτόντως ενοχοποιείται ότι συμβάλλει, δεν αποτρέπει την οστεοπόρωση).
Ένας γιατρός πήγε να μιλήσει σε γνωστό κυπριακό κανάλι κατά του γάλακτος και πέσαν τα τηλέφωνα από τις γαλακτοκομικές εταιρείες!
Αντί γάλακτος (και ιδίως αγελαδινού γάλακτος, διότι το κατσικίσιο είναι καλύτερο) μπορούμε να λαμβάνουμε το ασβέστιο από φυτικές τροφές όπως το μπρόκολο, τα αμύγδαλα, το σουσάμι κλπ.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές