Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-05-2008, 13:39   #9 (permalink)
MAR
Νέο Μέλος

MAR is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Η βίβλος της αντικαρκινικής διατροφής

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 Εμφάνιση μηνυμάτων
Να διευκρυνήσω απλά ότι εγώ χρησιμοποιώ συμπληρώματα διατροφής, πρώτα επειδή έχω καλή υγεία κι έπειτα όχι για να βελτιώσω, αλλά να βοηθήσω το σώμα μου στη σκληρή προπόνηση και διατροφή.
Άλλωστε τα συμπληρώματα διατροφής δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, απλά συμπληρώνουν μια ήδη ορθή και σωστή διατροφή. Δεν βελτιώνουν. Αυτό το κάνει, όπως το λένε και οι αμερικάνοι το γνωστό: Eat, Lift, Sleep, Repeat...

Υ.Γ. Αλήθεια, εσύ είσαι στέλεχος φαρμακευτικής εταιρίας ή έχεις μαγαζί με συμπληρώματα;
Στο τελευταίο ερώτημά σου απαντώ ότι δεν είμαι ούτε στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας (εξ άλλου οι φαρμακευτικές δεν πολυασχολούνται με τα συμπληρώματα) ούτε έχω μαγαζάκι με βιταμίνες (όχι ότι έχω πρόβλημα να είχα).
Πρώτα από όλα από ότι έχω καταλάβει στο μυαλό σου ως συμπληρώματα έχεις αυτά που παίρνετε στα γυμναστήρια. Πολλά όμως από αυτά δεν έχουν σχέση με τα διατροφικά συμπληρώματα.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Διατροφικό συμπλήρωμα μπορεί να είναι η βιταμίνη C, είναι το σελήνιο, η νιασίνη, το ιχθυέλαιο είναι η spirulina, είναι τα φύκια, είναι το συνένζυμο Q10, είναι το ginseng, είναι η βαλεριάνα.
Η spirulina και τα φύκια είναι τροφές, που δυστυχώς δεν μπορούμε να τις έχουμε στο πιάτο μας (τα φύκια ίσως αν είμασταν συνηθισμένοι σαν τους γιαπωνέζους).
Το ginseng και η βαλεριάνα είναι βότανα και έχουν (ήπια) φαρμακευτική δράση.
Η βιταμίνη C και το σελήνιο ανήκουν στις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Τώρα θα σας δώσω μια πληροφορία. Μελετητές χορηγούσαν σε μάδα ατόμων σελήνιο, για κάποια έτη, ενώ η άλλη ομάδα δεν λάμβανε σελήνιο αλλά placebo. Η ομάδα που έπαιρνε σελήνιο είχε πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποιες μορφές καρκίνου σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.
Το συνένζυμο Q10 χρησιμοποιείται στο εξωτερικό από καρδιολόγους για τη θεραπεία της καρδιομυοπάθειας.
Η νιασίνη (βιταμίνη Β3) χορηγείται από γιατρούς και διατροφολόγους για τη μείωση της χοληστερίνης αντί των στατινών.
Το ιχθυέλαιο αραιώνει το αίμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι χρήσιμο για την πρόληψη της καρδιαγγειακών νοσημάτων, για την θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας κλπ.
Έτσι λοιπόν εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι δεν βελτιώνουν...Έτσι νομίζεις.
Από τη γνώμη σου προτιμώ τη γνώμη του δυο φορές νομπελίστα χημικού Linus Pauling που έκανε πρωτοποριακές μελέτες πάνω στη θεραπευτική δράση του ασκορβικού οξέος (βιταμίνης C) καθώς και άλλων αυθεντιών στον τομέα της διατροφικής ιατρικής.
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη μεσαίωνα σχετικά με την κυτταρική ιατρική και την φυσική ιατρική σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τον Καναδά και αλλού.
Και όλα αυτά στη χώρα του Ιπποκράτη. ΈΛεος!
Εγώ έχω γαλουχηθεί με την φυσική ιατρική και εσύ μου λες τώρα αν είμαι στέλεχος φαρμακευτικής. Ήμαρτον! Χρησιμοποιώ τη διατροφή, τις βιταμίνες και τα βότανα σαν θεραπευτικά μέσα για την υγεία των ανθρώπων. Όχι φάρμακα, εκτός και αν δεν γίνεται αλλιώς.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυόμαστε σε μαγικά χαπάκια τα οποία θα μας κάνουν καλά. Πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, να ασκούμαστε κλπ. Ούτε όμως και θα πρέπει να αυταπατόμαστε πιστεύοντας ότι μας αρκεί μια "ισορροπημένη"' διατροφή.
Αλήθεια τι είναι αυτή η ισορροπημένη διατροφή; Για όρισέ τη μου; Άσε γιατί αυτο σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Παρεμπιπτόντως ξέρεις ότι οι νέες μελέτες προτείνουν να τρώμε 8 (ναι καλά διάβασες) μερίδες φρούτων και λαχανικών; Εσύ πόσες τρως; Αυτά προς το παρόν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MAR : 13-05-2008 στις 14:14.
Ο χρήστης MAR δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση