|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Το τελευταίο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι που εκδόθηκε ήταν το "Φόνος από το παρελθόν". Το έγραψε το 1940, αλλά στη διαθήκη της απαιτούσε να βγει στην δημοσιότητα μετά τον θάνατό της (1976). | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#11 (permalink) | |
|
World Wide Poster
![]() Εγγραφή: Nov 2007
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
![]() |
Παράθεση:
Κι όλα αυτά για να πάρεις ένα μετάλλιο σε κάποια διοργάνωση και να φοράς το εθνόσημο στο στήθος. Κι είμαι σίγουρος ότι το Euro το πανηγύρισες. Αυτά τα παιδιά όμως δε σε κάνουν να αισθάνεσαι περισσότερο Έλληνας ή περήφανος ε; Άντε να πούμε γιατί όλα τα ρίχνουμε στο φάρμακο και στη ντόπα και τον αθλητή τον ξεχνάμε. Ας μπούνε και στην Αστροφυσική να πούμε αν έχουν κάνει διάκριση σε επίπεδο. Δε με νοιάζει, γιατί υπάρχει ειδική κατηγορία, δε παίρνουν τη θέση κανενός. Αμα έχουν τα ας τελειώσουν... | |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | ||
|
ΠΑΛΙΟΣ,αλήτης κ αμαρτωλός!
![]() |
Παράθεση:
Το ότι αυτός που κάνει άρση βαρών ή οποιοδήποτε άλλο αθλημα κουράζεται είναι επιλογή του,δεν τον ανάγκασε κανένας να το κάνει. Το ότι το κάνει για την χώρα και το εθνόσημο το ακούω και γελάω,τόσο απλά. Για την κ@υλα του και την τσέπη του το κάνει. Το Euro φυσικά και το πανηγυρίσα αλλά σε καμία περίπτωση δεν με έκανε περισσότερο περήφανο ως Έλληνα. Η περηφάνια ή μη για τη χώρα μου κρίνεται 100% από εντελώς διαφορετικά πράγματα, σίγουρα όμως όχι από τις αθλητικές επιτυχίες. Στην τελική η ανταμοιβή των πρωταθλητών και αυτών που πήραν τα μετάλλια είναι τα πριμ και οι χορηγίες που παίρνουν. Που δεν είναι μικροποσά... Το να εξασφαλίζονται όμως εφ' όρου ζωής από το ελληνικό δημόσιο για μένα είναι τραγικό. Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Παράθεση:
Και ας μου εξηγήσει κάποιος με λογικά επιχειρήματα γιατί κάποιος που κάνει αθλητική διάκριση είναι αξιότερος να γίνει Αστροφυσικός όπως αναφέρεις από κάποιον που απλά διάβασε περισσότερο για τον ίδιο σκοπό και έχει περισσότερες γνώσεις. | ||
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Παράθεση:
Πολλά αθλήματα δεν έχουν τους σπόνσορες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και είναι τρελό να δίνεις από την τσέπη σου και να σου κάνεις όλα τα έξοδα για να πας σε άλλη χώρα να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα. Πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του. Και επειδή το κράτος μονίμως δεν έχει, εφαρμόζει την εύκολη λύση 'Γίνε πρωταθλητής και θα σε βολέψουμε'! Συμφωνώ και με αυτό που λες για τις θέσεις. Γιατί να παίρνουν τη θέση κάποιου. Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα, εδώ παίρνει μεταγραφή από ΤΕΙ σε ΑΕΙ το κάθε άσχετο κωλόπαιδο του πολιτικού και κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό και εμείς καθόμαστε και βρίζουμε τους αθλητές που τουλάχιστον πάλεψαν για μια θέση στο βάθρο ;; Οι αθλητές δε φταίνε σε τίποτα. Το κράτος φταίει που εφάρμοσε τέτοιους νόμους και κανόνες που δεν έχουν καμία λογική. | |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
World Wide Poster
![]() |
Παράθεση:
Δεν έχω κάτσει ποτέ να κάνω καμιά ηλεκτρονική εγκατάσταση γιατί δεν ήταν η επιλογή μου και με τη δική σου λογική δε σε ανάγκασε κανείς. Όμως. Μιλάς για τσέπες. Ξέρεις πόσα παιδιά αναγκάζονται και αθλούνται και καλύπτουν τις ανάγκες τους απο θυσίες της οικογένειάς τους ή απο την ίδια τους τη δουλειά; Και μαγκιά τους και μπράβο τους. Δεν υπάρχουν ούτε πριμ ούτε τίποτα για μερικά άτομα που δεν είναι στα κυκλώματα. Ούτε η ίδια η ομοσπονδία τους δεν τους βοηθά. Κι όμως εκείνοι κάνουν τη κ@υλα τους όπως λες κι εσύ με όποια θυσία πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα. Κι αν δεν υπήρχαν αυτά τα προνόμια σε πληροφορώ, δεν θα υπήρχαν ατομικά αθλήματα, όπως ο στίβος, η ενόργανη, η κολύμβηση και τόσα άλλα. Ας είχαν τα , αυτοί που έβγαλαν το νόμο, να κάνουν ότι κάνουν αυτά τα παιδιά, που σαν υποκριτές τους υποδέχονται στο Προεδρικό Μέγαρο και στέλνουν ευχαριστήρια και τηλεγραφήματα και ανθοδέσμες όταν πάρουν μετάλλιο και διακρίσεις, κι ας μην ζητούσαν μετά τίποτα απο το κράτος σαν ανταπόδωση!!!Υ.Γ. Μιλάω μόνο για μικρές ηλικίες και εισαγωγή σε ΑΕΙ κ.λπ. Για το στρατό και το δημόσιο συμφωνώ απόλυτα. Για μεγαλύτερες ηλικίες παίρνουν μια άδεια για Προπατζίδικο που κι αυτή καλή είναι. | |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |||||
|
ΠΑΛΙΟΣ,αλήτης κ αμαρτωλός!
![]() |
Ρε παιδιά προφανώς και δεν λειτουργούν σωστά τα πράγματα στις ομοσπονδίες, υποστήριξα το αντίθετο;
Κατά του βολέματος σε δημόσια αξιώματα είμαι,όχι υπερ της απόλυτης αδιαφορίας. Θες να τους δώσεις μεγαλύτερα κίνητρα και να τους επιβραβεύσεις ως κράτος για τις επιτυχίες τους; Διπλασίασε τα πριμ,κάνε κάτι άλλο. Αυτό με την άδεια Προπο ας πούμε είναι απόλυτα θεμιτό. Αλλά αν πχ σε κατάσταση επιστράτευσης έχω ως ανώτερο αξιωματικό τον Δήμα ή τον Καχιασβίλι ή τον Μελισσανίδη να μου το πείτε να πάω να αυτοκτονήσω από μόνος μου! Παράθεση:
Από εκεί και πέρα σε ατομικά αθλήματα αν δεν σου καλύπτουν τα έξοδα (πάντως φαντάζεστε να λέγαμε 5-6 χιλιάδες άτομα πως θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με απαίτηση να μας καλύψουν τα έξοδα; ) και δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα, τότε σταματάς και κάνεις κάτι για τα προς το ζειν. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται έτσι είναι τα πράγματα. Παράθεση:
Παράθεση:
Σαφώς μαγκιά τους από εκεί και πέρα και καταδικαστέες οι περισσότερες ομοσπονδίες για τον τρόπο λειτουργίας τους. Παράθεση:
Παράθεση:
Πάντως δεν θα σταματήσω να πιστεύω πως δεν μπορείς να απαιτείς από το κράτος να σε βολέψει μόνιμα επειδή έφερες κάποιο μετάλλιο ή γενικά είχες κάποια επιτυχία. | |||||
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Flamboyant....
![]() Εγγραφή: Jun 2005
Περιοχή: Ίλιον, κάπου στα δυτικά....
![]() |
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως υπάρχουν οι αθλητές και οι υπεραθλητές.
Οι υπεραθλητές - πρωταθλητές έχουν χορηγούς. Μπορεί το ύψος των χορηγιών να μην είναι σαν του μπασκετ ή του ποδοσφαίρου αλλα δεν είναι και ευκαταφρονητο. Ολοι οι πρωταθλητές λοιπόν έχουν δυο και τρεις χορηγούς απο πίσω που χώνουν φράγκα.... Τώρα αυτό με την εισαγωγή στην τριτοβαθμια δεν με νοιάζει. Αν τα καταφέρνουν, καλό είναι να μπαίνουν σε ένα πανεπιστήμιο σαν ανταμοιβή, αν και π.χ. σε ομάδες ποδοσφαίρου έξω πρώτα κοιτάζουν να πας καλα στο σχολείο και μετά προωθείσαι να παίζεις αλλα αυτά έξω που έχουν άλλα ήθη και έθιμα. Αυτό με τους πρωταθλητές που μπαινουν στο στρατο ισα ισα για να έχουν ένα μισθο όταν τελειώσουν την καριέρα τους είναι ανέκδοτο. |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Νέο Μέλος
![]() |
Αν δεν κάνω λάθος και ο mazda και το gatoni έχουν δίκιο.
Υπάρχει ειδική κατηγορία για αθλητές μεγάλων διακρίσεων (1-3 σε πανευρωπαικό 1-6 σε παγκοσμιο 1-12 σε ολυμπιάδες) υπάρχει όμως και μοριοδότηση για αθλητές που έχουν κατακτήσει πανελλήνια μετάλια εντός 2ετίας νομίζω. (Πάνε χρόνια απο τότε που το είχα ψάξει το θέμα, για ιδιον όφελος, αν και δεν το χρησιμοποίησα γιατί υπήρχε καποιο μπέρδεμα για τους αποφοίτους ΤΕΛ) Το ερώτημα είναι το εξής. Πριμοδοτούμε την προσπάθεια του αθλητή και τις διακρίσεις του και το μέτρο αυτό είναι ώς επιβραβευση για τις προσπάθειες του ή έχει καταντήσει το μέτρο ώς προσπάθεια κάποιων αθλητών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Πιστεύω οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. 1. Ένας μεγάλος αριθμός αθλητών αφου επιτύχουν σε καποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, σταματάνε τον πρωταθλητισμό ή ελλατώνουν την ένταση των προπονήσεων τους με σκοπό την παρακολούθηση των μαθημάτων, υπάρχουν όμως και άτομα τα οποία παράλληλα έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και να σπουδάζουν σε κάποια σχολή. Να υπάρχει κάποια επιχορήγηση για τους αθλητές αυτού του επιπέδου (που υπάρχει και είναι ελάχιστη), και στην ουσία να μήν υπάρχει "εξασφάλιση" για ενεργούς αθλητές, θα μπορούσε να δοθεί μετά το τέλος της καριέρας τους. Αλλα επειδή η πολιτεία είναι απούσα στο θέμα του αθλητισμού και περισσότερο του πρωταθλητισμού (Πόσοι αθλητες πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδα προπόνησης και αγώνων και περιμένουν απο τις ομοσπονδίες ακομα και χρόνο για να τα πάρουν και αν) έχουμε τα "νομοθετικά πλαίσια" που μας αξίζουν. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
World Wide Poster
![]() |
Να συμπληρώσω ότι εκτός απο τις μεγάλες διακρίσεις μοριοδοτηση υπάρχει και στα Σχολικά Πρωταθλήματα και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που γίνονται.
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:55.

ας τελειώσουν...

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο