Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Καταρχήν στην Ελλάδα όταν μπαίνεις σε μια σχολή είναι σαν να έχεις υπογράψει συμβόλαιο πως θα πάρεις πτυχίο άσχετα με το τι προσπάθεια θα καταβάλεις και με το αν βγαίνοντας έχεις και μεγάλη σχέση με αυτό που σπούδασες.
Αλλά κι έτσι να μην ήταν και να υποθέσουμε πως αυτοί δεν θα τελειώσουν υπάρχει το ερώτημα "Γιατί να μπουν στη θέση κάποιου άλλου που και περισσότερο ενδιαφέρεται και μεγαλύτερη προσπάθεια κατέβαλε για να περάσει στη σχολή και τελειώνοντας είναι πιθανότερο να είναι χρησιμότερος στο επάγγελμα;"
Αυτή είναι ακριβώς η λογική που διαφωνώ. Γιατί να εξασφαλίζει το κράτος δίνοντας του οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με τον (πρωτ)αθλητισμό; Ρισκάρει κάνοντας πρωταθλητισμό και πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την αποτυχία του όσο κι εγώ που μπορεί να ανοίξω αύριο μια επιχείρηση και να πέσει έξω.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την διαφορά. Και φυσικά δεν δέχομαι την καραμέλα που ακούγεται "δόξασε τη χώρα". Ούτε η ζωή μου θα φτιάξει ούτε θα νιώσω περισσότερο Έλληνας ή περήφανος επειδή κάποιος στο χ,ψ,ζ άθλημα πήρε χρυσό μετάλλιο.
|
Κάπως έτσι τα σκεφτόμουν και εγώ αρχικά τα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που η χώρα σου σε καλεί να την εκπροσωπήσεις δεν πρόκειται για μια απλή κα*λα, όπως την αποκαλείς.
Πολλά αθλήματα δεν έχουν τους σπόνσορες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και είναι τρελό να δίνεις από την τσέπη σου και να σου κάνεις όλα τα έξοδα για να πας σε άλλη χώρα να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα.
Πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του. Και επειδή το κράτος μονίμως δεν έχει, εφαρμόζει την εύκολη λύση 'Γίνε πρωταθλητής και θα σε βολέψουμε'!
Συμφωνώ και με αυτό που λες για τις θέσεις. Γιατί να παίρνουν τη θέση κάποιου.
Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα, εδώ παίρνει μεταγραφή από ΤΕΙ σε ΑΕΙ το κάθε άσχετο κωλόπαιδο του πολιτικού και κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό και εμείς καθόμαστε και βρίζουμε τους αθλητές που τουλάχιστον πάλεψαν για μια θέση στο βάθρο ;;
Οι αθλητές δε φταίνε σε τίποτα. Το κράτος φταίει που εφάρμοσε τέτοιους νόμους και κανόνες που δεν έχουν καμία λογική.