WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Τηλεπικοινωνίες - Ίντερνετ - Υπολογιστές > Τηλεπικοινωνίες > Κινητή τηλεφωνία
Μεγάλες Αλήθειες
Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο ζυγίζει 620 κιλά.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-10-2007, 00:08   #1 (permalink)
Nefarious Glitch

Το avatar του χρήστη Pantoleon

Περιοχή: The matrix has me.
Pantoleon is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Pantoleon
Thumbs up NOKIA N95 - Ultimate Cellphone for the time being

6150-7650-n80-n95-??

the legacy continues

Αγαπημένα κινητά που δεν χαλάνε ποτέ?

Επικοινωνιακά πολυεργαλεία?

Σίγουρα όχι "όμορφα" κινητά αλλά απόλυτα λειτουργικά.

Για εμένα, το (copyrighted) μενού των Nokia είναι αξεπέραστο. Έχω δοκιμάσει εναλλακτικά κινητά, trendy ("λίτσα"), εξειδικευμένα...Δεν έχω βρει κάποιο άλλο να έχει την "αίσθηση" των Nokia.

Από το 7650 και μετά η παραμετροποίηση και η πληθώρα απίστευτων, χρήσιμων και μη, εφαρμογών έκανε τα κινητά αυτά ανεκτίμητα για εμένα.

Η σημερινή "ναυαρχίδα" (με το συμπάθειο) της Nokia και τωρινό κινητό μου , το N95 είναι ένα απ'τα πιο ολοκληρωμένα της σειράς.

Λόγος γι'αυτό είναι ότι φέρει όλες τις τεχνολογίες (πλην της touch screen- την οποία δεν επιθυμούσα λόγω του τρόπου ζωής μου: οδηγώ μηχανή και φορώ πάντα γάντια αλλά υποθέτω ότι και κατά την οδήγηση αυτοκινήτου θα ήταν δύσκολο να το χειριστώ) που προσφέρονται για κινητά σήμερα:
  1. Μεγάλη οθόνη TFT 2,6” QVGA (240 x 320 pixel) με ανιχνευτή φωτισμού περιβάλλοντος και μέχρι 16 εκατομμύρια χρώματα
  2. Speaker-Independent Name Dialing (SIND - Φωνητική κλήση ανεξαρτήτως ομιλητή)
  3. Ράδιο (και Visual radio - μπορεί να ακούγεται κι απ΄τα 2 του αρκετά δυνατά στέρεο μεγάφωνα αλλά και πάλι χρειάζεται τα ενσύρματα ακουστικά για κεραία)
  4. Βίντεο ποιότητας Dvd (VGA 640x480 στα 30 fps)
  5. IR
  6. Bluetooth
  7. Wifi
  8. AD2P
  9. GPS
  10. Camera 5Mp (εξαιρετική και απίστευτα γρήγορη) με λειτουργία "share view" κατά την βιντεοκλήση (!) + front camera VGA
  11. Επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών (δημιουργία Muvvee αλλά και παρουσιάσεων, πρόσθεση γραφής,ήχων,ότι πρέπει για vblogging)
  12. Office readers
  13. VOip
  14. Web Browsing
  15. Streaming Videos
  16. Απευθείας σύνδεση με Τηλεόραση (Βλέπεις με καλή ανάλυση ότι και στην οθόνη του κινητού, πχ movies)
  17. USB
  18. 3D Games
  19. Mp3 (υποστηρίζει MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA/M4A με λίστες αναπαραγωγής και ισοσταθμιστή)
  20. Εκατοντάδες εφαρμογές που αφορούν ότι μπορείτε να φανταστείτε και αξιοποιούν όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες του κινητού/υπολογιστή
  21. Push2Talk
  22. Pdf reader
  23. Portrait - landscape mode κατ'επιλογήν (σημαντικό)
  24. Αποκλειστικά πλήκτρα για αναπαραγωγή Media (στο Double slide)
  25. Δέχεται πολλά περιφερειακά όπως το BT full qwerty keyboard, την BT pen με αυτόματη αναγνώριση γραφής ++(!!!), πάμπολλα BT ακουστικά με διάφορες δυνατότητες
και πολλά - πολλά (και πιο αναλυτικά) άλλα.

Μειονεκτήματα:

Μοναδικό (για εμένα) μειονέκτημα μοιάζει να είναι η μπαταρία του που "δεν την πολυπαλεύει":
  • Αναμονή - μέχρι 4 μέρες (φουλ σήμα,καμία λειτουργία)
  • Με κλήσεις (νορμάλ) - 2 Μέρες
  • Ράδιο - 10 ώρες
  • Mp3 - 6,5 ώρες
  • Βίντεο - 3 ώρες
  • Συνεχής λήψη βίντεο - 1 ώρα (!)
  • Συχνή λήψη φωτογραφιών - 1 μέρα
Για κάποιους μειονέκτημα μπορεί να είναι και η εσωτερική δυναμική μνήμη 160 MB, αλλά με την χρήση κάρτας μνήμης microSD μέχρι 2 GB νομίζω ότι απλοί χρήστες δεν θα έχουν πρόβλημα. Και δεν χρειάζεται να ξεμοντάρεις όλο το κινητό για να την αφαιρέσεις ούτε να το κλείσεις.

Το τελευταίο μοντέλο έχει εσωτερική μνήμη 8GB ( Nokia, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ) κι έτσι ούτε αυτό είναι μεινέκτημα.

Κοινώς έχει όλα αυτά (με WIND και TV) οπότε το συνδέεις σε τηλεόραση,κοτσάρεις και το πληκτρολόγιο κι έχεις έναν multimedia υπολογιστή σαλονιού!!!

Η τιμή νομίζω είναι σύμφωνη με αυτά που προσφέρει/δυνατότητες που μπορείς να εκμεταλλευθείς σε ένα σχετικά μικρού μεγέθους (πιο μικρό από το Ν80) όλα σε ένα κινητό/υπολογιστή: 700 ευρώ

Σε σχέση με το iPhone, με το οποίο πολλοί το συνέκριναν (και πρόσβλεπαν) μέχρι που βγήκε και δαγκώθηκαν (λολ), είναι πολλάκις καλύτερο αλλά αυτό είναι στον τύπο ανθρώπου. [Μοιάζει λίγο με την σύγκριση Windows-Mac = λειτουργικότητα - "τρέντυ" (πάλι Λίτσα)].

Τεχνικά χαρακτηριστικά από το ελληνικό site της εταιρίας

Αυστηρή ανάλυση για το κινητό (αγγλικά)

Κι εδώ ένα μόνγκολο το επιδικνύει:
http://www.youtube.com/watch?v=DX5eh7eLaVQ

Αυτά. Ας αρχίσει η συζήτηση!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pantoleon : 12-10-2007 στις 01:32.
Ο χρήστης Pantoleon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-10-2007, 13:03   #2 (permalink)
Hard work never killed anyone....But why risk it????

Το avatar του χρήστη Apsiman

Apsiman is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: NOKIA N95 - Ultimate Cellphone for the time being

Ερώτηση κρίσεως....Γιατί να πάρεις ένα πολυεργαλείο με Symbian ενώ στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα PDA-πολυεργαλείο (με ίδιες κ ίσως καλύτερες λειτουργίες) με windows mobile.
Δεν υποστηρίζω windows αλλα στα φορητά η παραμετροποίηση που μπορεί να υποστεί ένα windows mobile phone είναι 100000000000 περισσότερη από το αντίστοιχο symbian....
+Το αρνητικό της αδύναμης μπαταρίας....
Ο χρήστης Apsiman δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-10-2007, 20:10   #3 (permalink)
Brainlagged

Το avatar του χρήστη Panagioths

Panagioths έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Panagioths

Από την δική μου ενασχόληση τόσο με την πλατφόρμα Symbian όσο και με την Windows Mobile προτιμώ την δεύτερη με μεγάλη διαφορά. Και από πλευρά σταθερότητας αλλά και εφαρμογών!
Παλιά 12-10-2007, 00:59   #4 (permalink)
Nefarious Glitch

Cool Απάντηση: NOKIA N95 - Ultimate Cellphone for the time being

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Apsiman Εμφάνιση μηνυμάτων
Ερώτηση κρίσεως....Γιατί να πάρεις ένα πολυεργαλείο με Symbian ενώ στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα PDA-πολυεργαλείο (με ίδιες κ ίσως καλύτερες λειτουργίες) με windows mobile.
Δεν υποστηρίζω windows αλλα στα φορητά η παραμετροποίηση που μπορεί να υποστεί ένα windows mobile phone είναι 100000000000 περισσότερη από το αντίστοιχο symbian....
+Το αρνητικό της αδύναμης μπαταρίας....
  1. 1ον, δεν έχω εμπειρία windows mobile.
  2. 2ον, δεν θέλω εμπειρία windows mobile.
  3. 3ον, εξήγησε μου πώς χειρίζεσαι windows mobile κινητό χωρίς γραφίδα.
  4. 4ον, ποιό PDA έχει 5MP camera + όλα τα άλλα του N95 + καλύτερη διάρκεια μπαταρίας + μέγεθος + χαμηλότερη τιμή + και δεν χρειάζεται κ#λογραφίδα?
  5. 5ον, υπάρχει έστω κι ένα PDA στον κόσμο για το οποίο μπορείς να δανειστείς φορτιστή αν τυχόν ξέχασες τον δικό σου σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον?

Απάντησα στην ερώτηση κρίσεως και σου έθεσα κι εγώ μερικές ερωτήσεις πληροφοριακές. Όχι "κρίσεως".

ΑΝ θα είχες την αγενή καλοσύνη να απαντήσεις ίσως και να μάθω κάτι σήμερα.
Παλιά 12-10-2007, 01:29   #5 (permalink)
Nefarious Glitch

Wink Απάντηση: NOKIA N95 - Ultimate Cellphone for the time being

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Panagioths Εμφάνιση μηνυμάτων
Από την δική μου ενασχόληση τόσο με την πλατφόρμα Symbian όσο και με την Windows Mobile προτιμώ την δεύτερη με μεγάλη διαφορά. Και από πλευρά σταθερότητας αλλά και εφαρμογών!
Το ΄σεβομαι μιας και αναφέρεις ότι είναι άποψη σου.

Η δική μου άποψη είναι διαφορετική όπως και όλων αυτών των κυρίων (δεν έκανα επιλογή, είναι οι πρώτες απαντήσεις που έβγαλε το google για το "symbian vs windows mobile"" :
Παλιά 12-10-2007, 20:51   #6 (permalink)

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Pantoleon Εμφάνιση μηνυμάτων
.....ΑΝ θα είχες την αγενή καλοσύνη να απαντήσεις ίσως και να μάθω κάτι σήμερα.
θα σου απαντήσω φίλε μου απλά όχι σήμερα καθώς δεν προλαβαίνω....
οπότε θα πρέπει να περιμένεις μέχρι αύριο για να μάθεις κάτι όπως λες και εσύ
Παλιά 14-10-2007, 19:46   #7 (permalink)

Λοιπόν...διάβασα τα 4 urls που δίνεις παραπάνω. Στο 1ο δεν βγαίνει γενικό συμπέρασμα. Όπως λέει και ο άνθρωπος που έγραψε το άρθρο κάθε πλατφόρμα έχει τα + και τα - της.
Στο 2ο....καλά εκεί και αν δεν βγαίνει άκρη. Γίνεται ένα ωραίο flame war από τους φανατικούς της κάθε πλατφόρμας και επίσης δεν υπάρχει γενικό αποτέλεσμα.
Στα άλλα 2 γίνεται σύγκριση σε μπαταρία/κάμερα σε 2 συγκεκριμένα μοντέλα.Δεν συγκρίνει λογισμικό αλλά δυνατότητες hardware. Και στις 2 συγκρίσεις το symbian phone κερδίζει. Δεν θέλω να σχολιάσω τις συγκεκριμένες συγκρίσεις καθώς είναι πολύ ειδικές και δεν μας απασχολούν.
Στο θέμα μας τώρα. Εγώ έχω στην κατοχή μου ένα Nokia E50 Symbian S60 v3 και είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημένος. Είναι από τα καλύτερα κινητά που έχω λειτουργήσει ποτέ μου (μαζί με το ιστορικό 6510 που το έχω για να μιλάω με το έτερο ήμισυ).
Το λειτουργικό του με έχει εντυπωσιάσει, είναι το καλύτερο από όλα τα κινητά που είχα (προφανώς αφού είναι κ το πιο παραμετροποιήσιμο).
Τώρα σε αντίθεση με εσένα έχω εμπειρία από windows mobile γιατί είμαι πάντα πολύ περίεργος να δοκιμάσω τα πάντα για να μπορέσω να έχω και μια ολοκληρωμένη άποψη. Θα σου συνιστούσα να κάνεις και εσύ το ίδιο πριν να καταλήξεις κάπου.(νομίζω έτσι κάλυψα τα 1 και 2 από τα ερωτήματα σου)
Για το 3ο ερώτημα σου σε ενημερώνω ότι έχουν βγει πολλές εφαρμογές για να χειρίζεσαι αρκετές λειτουργίες του PDA-κινητού χωρίς γραφίδα απλά με τα δάκτυλα σου. Ήδη τα WM6 έχουν κάποια βασικά έτσι, και με μία εφαρμογή ακόμα γλιτώνεις την γραφίδα για πολλέεεεες λειτουργίες.
Αν δεις το HTC touch μπορείς να αποφύγεις την γραφίδα για αρκετές λειτουργίες (ακόμα όχι όλες...).
Προσωπικά λειτουργώ πολύ πιο γρήγορα με γραφίδα-δάκτυλα παρά με το Joystick του κινητού που έχω τώρα.
Για το 5ο (το 4ο στο τέλος) δεν μπορείς δυστυχώς να το κάνεις αυτό. Βέβαια αν έχεις ένα κινητό-pda αξίας 700+euro προσέχεις να μην ξεχνάς ούτε φορτιστή ούτε θήκη ούτε γραφίδα ούτε τπτ....
Και τέλος για το 4ο. ΔΕΝ υπάρχει κάτι τέτοιο. Στο μόνο που υστερούν τα pdas είναι η κάμερα τους (και η γραφίδα που κατά εσένα δεν βολεύει).
Δεν υπάρχει pda με super duper κάμερα καθώς όποιος παίρνει pda δεν τον νοιάζει τόσο ο multimedia χαρακτήρας του αλλά ο επαγγελματικός χαρακτήρας του.
Και για να σχολιάσω λίγο την κάμερα. Δεν έχω δει φωτογραφίες του Ν95 αλλά έχω δει φωτογραφίες από άλλα κινητά τα οποία φημίζονται για την κάμερα τους....και κάνοντας σύγκριση με την πανάρχαια IXUS 20 (δεν θυμάμαι αν την λέω καλά) και την Olympus μ350 πολύ απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την σύγκριση...
Τι θέλω να πω με αυτό? Είμαι σίγουρος ότι τα 3,2mp της Olympus μου βγάζουν κλάσεις ανώτερες φωτογραφίες από το Ν95.....

Συμπερασματικά. Ο λόγος που έθεσα την ερώτηση κρίσεως είναι ο εξής:
Αν θες ένα πλήρες παραματροποιήσιμο κινητό που να παίρνει εφαρμογές να έχει GPS-WiFi παίρνεις ένα PDA-κινητό που στην τελική φτιάχτηκε πρώτα να είναι όλα τα άλλα και μετά κινητό. Αλλίώς παίρνεις κάτι άλλο....
Το παιχνίδι η Nokia το χάνει στην τιμή του N95. Είναι της τάξης των pda-κινητών χωρίς να είναι pda.........
Εγώ παραμένω με το Ε50 μου πολύ ευχαριστημένος καθώς έδωσα μόνο 160Ε (με επιδότηση) για να αποκτήσω ένα κινητό που παίρνει 2-3 εφαρμογές παραπάνω.
Αν αποφασίσω ποτέ να δώσω 500+ Ε για κινητό δεν θα πάω στο Ν95...θα πάω για κάποιο pda-κινητό-gps-φραπεδιέρα.....να κολλάνε τα windows και να βρίζω αυτούς που βρίζω πάντα. Τώρα κολάει το symbian και νιώθω ότι έχω υπολογιστή με windows αλλά χωρίς τις λειτουργίες υπολογιστή.....
Παλιά 15-10-2007, 22:42   #8 (permalink)
Nefarious Glitch

Smile Απάντηση: NOKIA N95 - Ultimate Cellphone for the time being

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Apsiman Εμφάνιση μηνυμάτων
Για το 3ο ερώτημα σου σε ενημερώνω ότι έχουν βγει πολλές εφαρμογές για να χειρίζεσαι αρκετές λειτουργίες του PDA-κινητού χωρίς γραφίδα απλά με τα δάκτυλα σου. Ήδη τα WM6 έχουν κάποια βασικά έτσι, και με μία εφαρμογή ακόμα γλιτώνεις την γραφίδα για πολλέεεεες λειτουργίες.
Αν δεις το HTC touch μπορείς να αποφύγεις την γραφίδα για αρκετές λειτουργίες (ακόμα όχι όλες...).
Προσωπικά λειτουργώ πολύ πιο γρήγορα με γραφίδα-δάκτυλα παρά με το Joystick του κινητού που έχω τώρα.
...Μηχανή = Μόνιμη χρήση γαντιών . Αυτο ενοούσα, όχι ότι τουλάχιστον ένα χέρι είναι απασχολημένο . Χρειάζεσαι 2 χέρια ανα πάσα στιγμή τα πόδια δεν πατούν στην γη για να χειρίζεσαι αυτο σωστά:

http://www.youtube.com/watch?v=smzbFsYr77c

( -Σόρρυ, παρασύρθηκα )

Το πρόβλημα λοιπόν είναι τα γάντια όταν σταματάω. Και στην δουλειά η απασχόληση των χεριών και η περιπλοκότητα/ευαισθησία της γραφιδας,φορτιστή κλπ. Για παραδειγμα έχω μόνιμα 3 φορτιστές, από ένα στο: σπίτι, δουλειά, εξοχικό.

Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφερον και την αναλυτική αναφορά στα πάντα.

Ακόμα δεν επιθυμώ να δοκιμάσω το Windows Mobile και εμμένω στις θέσεις μου(σόρρυ).

Πάντως χαίρομαι που εμμέσως παραδέχεσαι ότι για τώρα είναι το καλύτερο πακέτο σε κινητό που υπάρχει.
Παλιά 15-10-2007, 22:43   #9 (permalink)
Nefarious Glitch

Να και φωτο'ς από το κινητό μου με ρύθμιση στα 2 MP (δεν χρειάζομαι παραπάνω) στο χέρι (χωρίς τρίποδο ή οποιαδήποτε στήριξη):

Σε κίνηση: Αμάξι με αναταράξεις κι εν ώρα προσπέρασης και περπάτημα...

http://img100.imageshack.us/my.php?i...2007117in0.jpg

http://img86.imageshack.us/my.php?im...2007118gr6.jpg

http://img138.imageshack.us/my.php?i...2007121on4.jpg

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pantoleon : 15-10-2007 στις 22:58. Αιτία: Έπηξε το σύστημα με τις φωτο' και εβαλα λινκς
Παλιά 15-10-2007, 22:43   #10 (permalink)
Nefarious Glitch

Όσο πιο σταθερά γίνεται με το χέρι...

http://img86.imageshack.us/my.php?im...2007118gr6.jpg

http://img132.imageshack.us/my.php?i...2007103ej8.jpg

http://img140.imageshack.us/my.php?i...2007109wt2.jpg

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pantoleon : 15-10-2007 στις 22:57. Αιτία: Μπλέχτηκαν οι φωτο' και βαριεμαι, ότι παιζει παιζει
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές