![]() |
Απάντηση: Εισήγηση - βόμβα του Ευρωδικαστηρίου: «Αναγνωρίστε πτυχία των κολεγίων»
Η μέση λύση είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης του πτυχίου για να μπορέσει κάποιος να ασκήσει επάγγελμα. Όπως κάνει και το ΤΕΕ αλλά πιο αυστηρά και πιο δύσκολα.
|
Απάντηση: Εισήγηση - βόμβα του Ευρωδικαστηρίου: «Αναγνωρίστε πτυχία των κολεγίων»
Παράθεση:
Να γίνω και πιο συγκεκριμένος για την κατάσταση που επικρατεί. Στη σχολή μου (Ηλεκτρόλογων Μηχανικών) η φοίτηση είναι 5ετής. Θεωρητικά! Γιατί πρακτικά στα 4,5 χρόνια που είμαι στη σχολή αθροιστικά πάνω από 1 χρόνο είχαμε κατάληψη! Να μην σχολιάσω την κατάσταση στα εργαστήρια με πολλά όργανα που δεν λειτουργούν... Αλήθεια, στα ξένα Πανεπιστήμια υπάρχουν παρατάξεις που θεωρούν τι σχολές τσιφλίκι τους και τις έχουν καταντήσει έτσι; Επίσης για το επίπεδο των μαθημάτων: Η δυσκολία είναι όντως μεγάλη αλλά σε πολλές περιπτώσεις μας διδάσκουν πράγματα που πρακτικά δεν θα μας χρειαστούν πουθενά καθώς η τεχνολογία τους είναι ξεπερασμένη! Με λίγα λόγια γίνονται για να πούμε πως έγιναν. Και απ' όσο μπορώ να ξέρω τα ίδια πράγματα γίνονται στις περισσότερες σχολές. Γιατί λοιπόν το δικό μου το πτυχίο να είναι ισάξιο με κάποιου που φοίτησε κανονικά και σωστά στο εξωτερικό; Το λέω κι ας ξέρω πως δεν με συμφέρει καθόλου. Γιατί απλά το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι κράτος εν κράτει. Και μόλις ακούνε για αξιολόγηση όλοι αντιδρούν όσο δεν πάει γιατί ξέρουν πως αν γίνει θα βγει και παραέξω το πόσο μπουρδέλο είμαστε. Γιατί τελικά το μόνο που μας έχει μείνει είναι η δύσκολη ύλη... Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αλλά ακόμα κι έτσι. Το πτυχίο που παίρνεις εσύ δεν έχει μεγάλη διαφορά, θεωρητικά, από το πτυχίο κάποιου που έρχεται από το εξωτερικό. Γι' αυτό εξισσώνονται. Αν ο άλλος έχει καλύτερη πρακτική εκπαίδευση, αυτό θα αξιολογηθεί από την εταιρεία που θα πάτε να δουλέψετε. Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
1. Βλέπεις να διαφωνώ και να μην θέλω να λειτουργήσουν; 2. Είπε για άρση του ασύλου και πέσανε να τους φάνε. Αλλά βέβαια! Αν καταργηθεί το άσυλο που θα κρύβονται μετά το ξύλο με τους μπάτσους και που θα πουλάνε ναρκωτικά με την ησυχία τους; 3. Δεν είπα για την τεχνολογία των εργαστηρίων αλλά για κάποια μαθήματα που το αντικείμενό τους είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας. Και πίστεψέ με είναι αρκετά. 4.ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ όπως λες κι εσύ. Όταν θα πας στην εταιρεία και θα καταλάβεις τι αξία έχει πραγματικά το πτυχίο σου θα είναι πολύ αργά... 5. Σε άλλες σχολές όντως είναι ελάχιστα τα κονδύλια αλλά και σε αυτές που δίνονται αξιόλογα ποσά που πάνε; Μήπως τα τρώνε οι καθηγητές; Μήπως; Και στη τελική αν τα λεφτά που παίρνουν δεν τα αξιοποιούν σωστά να γίνει αξιολόγιση και να μην παίρνουν μία. 6. Δεν έχω άποψη για το επίπεδο των σπουδών στα συγκεκριμένα ιδρύματα αλλά δεν θα μηδενίσω την αξία τους σε καμία περίπτωση. |
1. Πως πιστεύεις ότι θα λειτουργήσουν σωστά. Θα ξυπνήσει η Γιαννάκου και θα πει " οι κακομοίριδες δεν έχουν όργανα στα εργαστήρια. Δεν τους βάζω; ".
2. Εκεί στην Πάτρα που είσαι, πέφτει πολύ ξύλο; Κρύβονται οι αναρχικοί στο άσυλο; Όταν καταλάβεις την αξία του ασύλου, θα είναι αργά... 3. Δεν ξέρω την σχολή σου, πάνε 4 χρόνια που κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών. Δεν έχω δεί κάτι τόσο αναχρονιστικό όμως, γενικά. 4. Ξέρω αρκετά από προγράμματα σπουδών σε μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού και για τον λόγο αυτό έχω μεγάλο σεβασμό στο εύρος του γνωστικού αντικειμένου που καλύπτουν τα πτυχία των καλών ελληνικών πανεπιστημίων. Αυτό δεν θα αλλάξει. Επίσης από παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό και ξέρω, και τα πάνε καλά, η διαφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Εξάλλου πάντα θα υπάρχει κάποια διαφορά, ανάμεσα σε μία φτωχή χώρα και μία πλούσια. 5. Δεν είναι δουλειά μου ο έλεγχος τον κονδυλίων. Να επιλειφθεί το κράτος και να αξιοποιούνται σωστά. Αλλά δεν θέλουν να αξιοποιηθούν σωστά, θέλουν να μην τα δίνουν καθόλου. Και είναι θλιβερό να βλέπεις αυτούς που κόπτονται για το καλό της ελληνικής παιδείας να μην είναι καθόλου αρνητικοί στην μη χρηματοδότηση των σχολών τους. Πως θα καλυτερεύσουν; |
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ Κ ΕΓΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΒΑΡΙΕΜΑΙ, ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΟΥ ΞΑΝΑ ΔΩΣΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ. |
Παράθεση:
1. Δηλαδή για την αντικατάσταση των χαλασμένων οργάνων χρειάζονται τρελά λεφτά,ε; Απλά στα εργαστήρια όσοι έχουν αρμοδιότητα για τέτοια θέματα τα γράφουν στα @@ τους. 2. Ε ναι πέφτει! Δεν ξέρω αν παθαίνεις πολιτισμικό σοκ που το ακούς αλλά αν τολμήσεις να ψηφίσεις κατά της κατάληψης το λιγότερο που θα εισπράξεις είναι κράξιμο και είναι αρκετά πιθανό να αρπάξεις και μερικές ψιλές. Επειδή είσαι τόσο τραμπούκος που ψήφισες σύμφωνα με τα πιστεύω σου! Το άσυλο υπάρχει για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εμπόδισε κανείς την διακίνηση των ιδεών από το 1974 και μετα; Απλά τώρα εξυπηρετεί και την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών... 3. Εγώ λοιπόν που κάνω αυτά τα μαθήματα σου λέω πως αρκεταά δεν χρησιμεύουν πουθενά. 4. Άλλο κάποια διαφορά και άλλο χαώδης διαφορα. Και ξαναλέω πως αναφέρομαι στη λειτουργεία των Πανεπιστημίων, σε θέματα γνώσεων (τουλάχιστον θεωρητικών) δεν πιστεύω πως υστερούμε. 5. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα. Όσο για τη χρηματοδότηση: Εδώ τρώνε αυτά τα λίγα που παίρνουν,τι σε κάνει να πιστεύεις πως αν δωθούν περισσότερα χρήματα δεν θα τα φάνε και αυτά; |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε μεταξύ μας, όπως επίσης δεν είναι απαραίτητο να γινόμαστε ερειστικοί... |
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:37. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin