WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα
Μεγάλες Αλήθειες
1 στους 4 αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-09-2007, 02:03   #34 (permalink)
Brainlagged

Το avatar του χρήστη Panagioths

Panagioths έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Panagioths
Προεπιλογή Απάντηση: Αθήνα, η βρώμικη πόλη

Οι αλλοδαποί είναι μία από τις αιτίες όχι η μοναδική αιτία. Το έχω γράψει και στο αρχικό μου μήνυμα. Και δεν αναφέρομαι σε όλους τους αλλοδαπούς αλλά σε αυτούς που τους λείπει παιδεία, σεβασμός προς την φιλοξενούμενη χώρα και υπακοή στους νόμους της χώρας. Άλλες αιτίες είναι η μη εφαρμογή των νόμων από τους πολίτες και από το ίδιο το κράτος (σε επίπεδο τοπικό και πανελλαδικό). Συνεχίζεις το ίδιο βιολί με τους αλλοδαπούς και δεν βλέπεις τα άλλα επιχειρήματά μου. Επίσης, ξαναβλέπω να ρίχνεις το φταίξιμο της διαφωνίας μου σε αυτά που λες στο οτι δεν διαβάζω προσεκτικά αυτά που γράφεις, δεν ισχύει αυτό. Τέλος, με θεωρείς Αθηναίο γιατί μου επιτέθεσαι στο προ-προηγούμενο μήνυμά σου σαν να εκπροσωπώ τους αθηναίους.

Οι οικονομικοί μετανάστες και ειδικά οι παράνομοι έχουν άμεση σχέση με την υποβάθμιση ποιότητας της ζωής συγκεκριμένων περιοχών μιας πόλης όπως της Αθήνας. Η υποβάθμιση γίνεται τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε πολιτιστικό. Παράνομοι πωλητές χωρίς άδεια, διακίνηση παράνομων πραγμάτων, ναρκωτικών, γκέτο συγκεκριμένων ομάδων, καθημερινά μαχαιρώματα με σπασμένα μπουκάλια/σουγιάδες, άρρωστοι άνθρωποι που δεν θέλουν να πάνε στο νοσοκομείο αλλά προτιμούν να το ξεπεράσουν σπίτι τους ή να πεθάνουν σε αυτό. Ήμουν μια μέρα στην οδό Αναξαγόρα πίσω από την πλατεία Ομονοίας και σε μια πολυκατοικία (που ήταν σαν να την είχε εγκαταλείψει ο θεός) έμεναν καμιά 20αριά μαύροι (πωλητές cd/dvd) και μια οικογένεια (μια μάνα πρόσεξα και ένα 15χρονο παιδάκι). Οι μαύροι μπαινόβγαιναν στο κτίριο, τακίμιαζαν με διάφορους άλλους (έλληνες πρεζόνια, κάτι κορεάτες) αγόρασαν μπροστά μου στα 15 μέτρα κάτι σε σκόνη, ένα τσούρμο 5 πολωνών στάθηκε στην είοοδο της πολυκατοικίας μαζί τους ήταν ένας άσχετος με πατερίτσες, τον έβαλαν να ξεβρακωθεί, κάποιος φόρεσε το παντελόνι του, άλλος την μπλούζα και άλλος κάτι σαν μπουφάν και του έδωσαν τα δικά τους που φαινόντουσαν κουρέλια και τον παράτησαν εκεί και έφυγαν. Κανα δυό φορές κατέβηκε η μάνα με το παιδάκι κάτω και έβλεπα στην έκφραση του προσώπου του πόσο στριμωγμένο ήταν, πόσο ένιωθε οτι σαν να ήταν αυτό σε ξένο μέρος και όχι σπίτι του. Τι ποιότητα ζωής είχε αυτό το παιδί εκεί άραγε;

Εαν είχες τέτοιες εμπειρίες/γνώσεις από μια περιοχή σαν το κέντρο της Αθήνας θα μπορούσες να καταλάβεις πολύ καλά αλλά από τα λεγόμενά σου φαίνεται οτι ζεις πολύ μακριά από το πρόβλημα και μιλάς θεωρητικά και αόριστα.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές