Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-07-2008, 14:22   #2 (permalink)
Astrolabos
Ηλεκτρικός Θησέας
 
Το avatar του χρήστη Astrolabos
 
Εγγραφή: Mar 2004
Περιοχή: Καλαμάτα
Μηνύματα: 5.826
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos
Προεπιλογή Απάντηση: Oργή για τους οκτώ νεκρούς από την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια του πολύνεκρου εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα, ενώ αναμένεται το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων. Συνεχίζεται η άντληση υδάτων από το πλοίο. Μέσα στη βδομάδα απολογούνται ο πλοίαρχος και ο τεχνικός ασφαλείας. Συγκέντρωση τη Δευτέρα από τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.Ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων από το πλοίο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο εντοπισμού κι άλλων εγκλωβισμένων εργαζομένων στο πλοίο, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι συχνά στις εργασίες χρησιμοποιούνται αδήλωτοι μετανάστες.
Οι έρευνες γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καθώς το πλοίο είναι διπύθμενο και τα αμπάρια του είναι κατακλυσμένα από νερά και αφρούς που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, έχει ελεγχθεί μόλις το 10% των αμπαριών.
Εν τω μεταξύ, μέσα στη βδομάδα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή ο πλοίαρχος του πλοίου Friendship Gas και ο τεχνικός ασφαλείας. H εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.
Ελεύθερος αφέθηκε ο χημικός που εξέδωσε το πιστοποιητικό για εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητώνται ο εργοδηγός και ο υπεύθυνος του συνεργείου.
Την ίδια ώρα, θρήνος και οργή επικρατεί στο Πέραμα, για το θάντατο των οκτώ εργαζομένων. Σύμφωνα με τον Alpha, οι μεταλλεργάτες κάνουν έρανο προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να συνεισφέρουν στα έξοδα της κηδείας ενός εργαζόμενου που σκοτώθηκε, αφήνοντας πίσω του πέντε ορφανά παιδιά, τα οποία πριν από λίγους μήνες έχασαν και τη μητέρα τους.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εκεί θα βρεθεί και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης.(in.gr)
__________________
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση