WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα
Μεγάλες Αλήθειες
"Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-07-2008, 23:38   #1 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας
 
Το avatar του χρήστη Astrolabos
 
Εγγραφή: Mar 2004
Περιοχή: Καλαμάτα
Μηνύματα: 5.826
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos
Προεπιλογή Oργή για τους οκτώ νεκρούς από την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα

Οργή προκαλεί ο τραγικός απολογισμός των οκτώ νεκρών από το δυστύχημα σε δεξαμενόπλοιο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, όταν σημειώθηκε έκρηξη στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου αερίου «FriendshipGas». Μεταξύ των νεκρών είναι και ο πλοίαρχος. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Δύο από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο το μεσημέρι.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου ο μηχανικός ασφαλείας και ο χημικός ναυτιλίας ως υπεύθυνοι των εργασιών. Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τριήμερη απεργία, ενώ το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ωστόσο η πορεία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης. Ο ίδιος ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε τη λύπη του για το δυστύχημα και είπε ότι θα καταλογιστούν ευθύνες. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου, τη βαθειά οδύνη μας για το χαμό των οκτώ συνανθρώπων μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Για το περιστατικό διεξάγεται ήδη προανάκριση και τα αποτελέσματά της θα οδηγήσουν στον καταλογισμό των ευθυνών. Ήδη, όπως γνωρίζετε, έχουν συλληφθεί οι φερόμενοι ως υπαίτιοι και υπεύθυνοι του περιστατικού» είπε ο Γ.Βουλγαράκης.

Κλιμάκιο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετέβη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, επισκέφθηκαν τον χώρο του δυστυχήματος και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους και τις τοπικές αρχές για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος. Κατόπιν η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή καταρχάς εξέφρασε την «βαθύτατη θλίψη μας και την συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων. Δυστυχώς, η ασυδοσία, η έλλειψη κανόνων και ελέγχων στην κάθε φύσεως επιχειρηματική δραστηριότητα και η παντελής απουσία του κράτους έχουν θύματα». Όπως τόνισε η κύρια Τσουρή «δεν είναι τυχαίο και οφείλει να προβληματίσει όλους μας, ότι μέσα σε 20 μέρες, είχαμε δύο προσαράξεις πλοίων, μία σύγκρουση πλοίου και το πρόσφατο, το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα σε πλοίο. Και ούτε μπορεί πλέον να θεωρηθεί σύμπτωση αυτή η επαναλαμβανόμενη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη». «Η κυβέρνηση έχει απαξιώσει και τους θεσμούς της Επιθεώρησης Εργασίας. Η προστασία των εργαζομένων, η υγεία και η ασφάλειά τους πρέπει να είναι μπροστά από την όποια ευκαιριακή κερδοσκοπία» τόνισε η Ε.Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε «ας είναι αυτό το δυστύχημα η απαρχή της βαθιάς αλλαγής». Για κυβέρνηση «μίζας και της διαφθοράς» που όπως «αποδεικνύεται είναι και μια κυβέρνηση ανασφάλειας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνουν με τίμημα τη ζωή τους το μεροκάματο του τρόμου στο Πέραμα» μίλησε ο βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γ.Διαμαντίδης.

Επίσης κατήγγειλε τον υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος «κατά τρόπο προκλητικό αδιαφορεί στα αιτήματα και της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων να συναντηθούν και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να βρουν μία λύση, για να είναι αυτό το τελευταίο δυστύχημα και να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές. Δυστυχώς, ο κ. υπουργός απαξιώνει τους θεσμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο, στο οποίο είχαμε δηλώσει κατ’ επανάληψη και στον τελευταίο νόμο, ότι με το νόμο που φέρνουν, δεν δίνουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Ζώνης του Περάματος και ότι πολύ σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα. Θρηνήσαμε πέρσι τέτοια εποχή θύματα, δυστυχώς φέτος θρηνούμε πολλαπλάσια. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία» κατέληξε ο κ. Διαμαντίδης. «Η ασφάλεια στην εργασία δεν είναι στις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και μίλησε για απραγματοποίητες υποσχέσεις του πρωθυπουργού για τις συνθήκες ασφάλειας της εργασίας στην περιοχή του Περάματος.

H γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον νυν και στους πρώην υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, χαρακτηρίζοντάς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για το θάνατο των εργαζομένων στο Πέραμα. Το ατύχημα «δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά ένα έγκλημα που έγινε συνειδητά», από τη στιγμή, όπως είπε, που δεν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας. Ακόμη η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν θα πρέπει να επιστρέψουν ούτε μια ώρα στη δουλειά αν δεν εφαρμοστούν οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπ.Χαλβατζής μιλώντας στη Βούλη σημείωσε πως «πολλοί νεκροί, πολύ αίμα ποτίζει τα κέρδη των εφοπλιστών και μέτρα ασφαλείας δεν υπάρχουν. Οι ευθύνες αυτές κάποια στιγμή να είστε σίγουροι ότι θα πληρωθούν. Η εργατική τάξη δεν θα μείνει απαθής». «Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι τα ΜΑΤ στον Πειραιά χτυπούν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το χθεσινό έγκλημα. Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται μ' αυτόν τον τρόπο, αυτοί που έχασαν στη μεγάλη οικογένειά τους αδέλφια τους», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Απαντώντας για λογαριασμό της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αν.Καραμάριος αφού εξέφρασε τη λύπη του είπε πως «δεν θα σπεύσω να καταλογίσω ευθύνες, ούτε θα πω ότι πρόκειται περί εγκλήματος. Πάντοτε σ' αυτά τα τραγικά γεγονότα που έχουν τέτοιες συνέπειες, κάποιος ευθύνεται και αν υπάρξουν ευθύνες, ασφαλώς και θα αποδοθούν. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μη θέλουμε εξαιτίας αυτού του γεγονότος να ασκήσουμε κριτική εναντίον της Κυβερνήσεως».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παν.Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «στο Πέραμα ζούμε ένα χρονικό ατελείωτων προαναγγελθέντων θανάτων εργαζομένων. Στο Πέραμα ή θα είσαι άνεργος ή αν δουλεύεις είσαι μελλοθάνατος. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. ..Το εφοπλιστικό και εργολαβικό κέρδος δολοφονεί. Μιλάμε όχι για ατυχήματα, αλλά για προδιαγεγραμμένες μαζικές δολοφονίες. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη δεν τηρείται κανένας απολύτως κανόνας ασφάλειας. .... Οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Απλώς παρακολουθούν ως «Νέρωνες» τις τραγωδίες που είναι απόρροια των πολιτικών τους». Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στον υπουργό κ. Βουλγαράκη που όπως είπε «κρύβεται για να μην δεχθεί την επαύριο της τραγωδίας τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Ζώνη. Αντίθετα, παρέταξε τα ΜΑΤ για να τους αντιμετωπίσουν με βροχή δακρυγόνων. Μετά τις δολοφονίες έχουμε και τον χημικό πόλεμο!». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και συνενόχων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα και τη διεξαγωγή έρευνας σε βάθος, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να εξετάσει τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στο Πέραμα». Στη «θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην Ευρώπη σε αριθμό εργατικών ατυχημάτων» αναφέρθηκε ο ΣΥΝ με αφορμή το δυστύχημα στη ζώνη του Περάματος η οποία όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδ.Καρίτζης «μετατρέπεται σιγά-σιγά σε εκατόμβη θυμάτων». «Το πρόβλημα πια στη χώρα μας δεν είναι μόνο οι χαμηλοί μισθοί, δεν είναι μόνο ότι οι άνθρωποι δουλεύουν όλη την ημέρα για ένα μεροκάματο, αλλά πηγαίνουν στη δουλειά το πρωϊ χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους» τόνισε ο κ. Καρίτζης.

Η ΓΣΕΕ εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των τραγικών θυμάτων. Ταυτόχρονα εξέφρασε οργή και αγανάκτηση, για τις συνεχιζόμενες εγκληματικές παραλήψεις και την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων ελέγχου και ασφάλειας στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στη ζώνη, αλλά και σε όλες τις παραγωγικές μονάδες. «Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα ελέγξει αυστηρά τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους ελέγχους του πλοίου θα τιμωρήσει αυστηρά τους υπεύθυνους αυτών των εγκληματικών παραλείψεων στη ζώνη Περάματος» καταλήγει.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει το νέο μεγάλο θανατηφόρο έγκλημα» στη ζώνη του Περάματος. «Η απουσία κάθε μέτρου υγιεινής και ασφάλειας, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, οι πολιτικές που ενισχύουν την ασυδοσία των εφοπλιστών και των εργολάβων και θεοποιούν τα υπερκέρδη τους έχουν μετατρέψει το Πέραμα σε μόνιμο χώρο θυσίας των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τη λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Την οδύνη της κυβέρνησης και τη θλίψη όλων για το θλιβερό συμβάν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. Ενημέρωσε ότι ήδη άρχισαν οι έρευνες σχετικά με τα αίτια του θλιβερού συμβάντος και υπάρχουν οι πρώτες συλλήψεις των φερομένων ως υπευθύνων. O ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας να διεξάγει έρευνα για τα συχνά θανατηφόρα ατυχήματα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και να λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή.(in.gr)
__________________
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-2008, 14:22   #2 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας
 
Το avatar του χρήστη Astrolabos
 
Εγγραφή: Mar 2004
Περιοχή: Καλαμάτα
Μηνύματα: 5.826
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos
Προεπιλογή Απάντηση: Oργή για τους οκτώ νεκρούς από την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια του πολύνεκρου εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα, ενώ αναμένεται το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων. Συνεχίζεται η άντληση υδάτων από το πλοίο. Μέσα στη βδομάδα απολογούνται ο πλοίαρχος και ο τεχνικός ασφαλείας. Συγκέντρωση τη Δευτέρα από τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.Ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων από το πλοίο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο εντοπισμού κι άλλων εγκλωβισμένων εργαζομένων στο πλοίο, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι συχνά στις εργασίες χρησιμοποιούνται αδήλωτοι μετανάστες.
Οι έρευνες γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καθώς το πλοίο είναι διπύθμενο και τα αμπάρια του είναι κατακλυσμένα από νερά και αφρούς που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, έχει ελεγχθεί μόλις το 10% των αμπαριών.
Εν τω μεταξύ, μέσα στη βδομάδα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή ο πλοίαρχος του πλοίου Friendship Gas και ο τεχνικός ασφαλείας. H εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.
Ελεύθερος αφέθηκε ο χημικός που εξέδωσε το πιστοποιητικό για εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητώνται ο εργοδηγός και ο υπεύθυνος του συνεργείου.
Την ίδια ώρα, θρήνος και οργή επικρατεί στο Πέραμα, για το θάντατο των οκτώ εργαζομένων. Σύμφωνα με τον Alpha, οι μεταλλεργάτες κάνουν έρανο προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να συνεισφέρουν στα έξοδα της κηδείας ενός εργαζόμενου που σκοτώθηκε, αφήνοντας πίσω του πέντε ορφανά παιδιά, τα οποία πριν από λίγους μήνες έχασαν και τη μητέρα τους.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εκεί θα βρεθεί και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης.(in.gr)
__________________
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Tags
ατύχημα, έκρηξη, θάνατος, πέραμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:35.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0