Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-05-2008, 06:19   #14 (permalink)
MAR
Νέο Μέλος

MAR is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Η βίβλος της αντικαρκινικής διατροφής

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο depoina Εμφάνιση μηνυμάτων
Εν ολίγοις προτείνεις να σταματήσουμε να τρώμε και να αρχίσουμε να παίρνουμε συμπληρώματα επειδή είναι καλύτερα για την υγεία μας και την τσέπη μας ;;
Λες ότι έχω υφάκι αλλά και οι απαντήσεις σου δείχνουν φανατισμό. Κοίτα τι λέω στην τελευταία σειρά του κειμένου μου που παραθέτεις και σκέψου αν δίκαια μου απαντάς με αυτό τον τρόπο. Και τώρα η απάντησή μου.
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει μόνο με βιταμίνες. Χρειάζεται τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη. Πλην τούτου στις τροφές εμπεριέχονται και φυτοθρεπτικά συστατικά πιθανόν ωφέλιμα για την υγεία μας που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα και άρα δεν εμπεριέχονται σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Άρα είναι συνετό να ακολουθούμε μια ποιοτική διατροφή.
Τώρα όσον αφορά στην τσέπη μας. Εγώ συστήνω στον κόσμο να αγοράζει προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Εγώ τρέφομαι εδώ και κάποια χρόνια αποκλειστικά με βιολογικά τρόφιμα. Σαφώς δεν είναι καλά για την τσέπη μας, αλλά είναι καλά για την υγεία μας.
Τώρα όσον αφορά στα συμπληρώματα. Δεν προτείνω όλων των ειδών τα συμπληρώματα, και αποτρέπω τον κόσμο να λαμβάνει συμπληρώματα από φαρμακευτικές εταιρείες και κυρίως τα πολυδιαφημιζόμενα από τις τηλεοράσεις, γιατί είναι κακής ποιότητας. Δεν μπορεί μια καλή πολυβιταμίνη για παράδειγμα να κοστίζει μόνο 10 ευρώ, όπως μια γνωστή πολυδιαφημιζόμενη πολυβιταμίνη. Θα έδινες στο παιδί σου π.χ. κουραμπιέδες με 2 ευρώ το κιλό ή σουβλάκι με μισό ευρώ; Όχι. Αυτές οι πολυβιταμίνες είναι συνθετικές και δεν έχουν τα απαιτούμενα επίπεδα βιταμινών. (Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν πολυενδιαφέρονται για ποιοτικά συμπληρώματα, γιατί δεν αποκτούν από αυτά ιδιαίτερο τζίρο). Θα πρέπει να προτιμάμε συμπληρώματα που περιέχουν φυσικές βιταμίνες και εκχυλίσματα ολόκληρων τροφών. Για παράδειγμα μια καλή πολυβιταμίνη μπορεί να περιέχει εχχυλίσματα 30 πράσινων τροφών, 20 φρούτων κλπ. Δυστυχώς αυτές είναι ακριβές, αλλά το καλό πράγμα κοστίζει. Αν θες π.χ. να πάρεις βιταμίνη Ε από πετροχημικά (συνθετική), είναι πάμφθηνη. Η φυσική βιταμίνη Ε προέρχεται από φυτικά έλαια και ασφαλώς είναι πιο ακριβή, αλλά απορροφάται καλύτερα από το σώμα μας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MAR : 15-05-2008 στις 06:33.
Ο χρήστης MAR δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση