Θέμα: Μπύρες.
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-07-2007, 16:41   #32 (permalink)
donpaganistis
You can't step twice into the same river.

Το avatar του χρήστη donpaganistis

Περιοχή: 0048
donpaganistis is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην donpaganistis
Lightbulb Απάντηση: Μπύρες.

Πολύ μεγάλο ΘΕΜΑ οι μπύρες.Για μένα είναι το κορυφαίο ποτό και μαζί με κρασί(ροζε και κόκκινο) και CAMPARI τα αγαπημένα μου.Τώρα με τις ζέστες δεν παίζονται με τίποτε. Πάντα μιλάμε για μπουκάλι ή κουτάκι 500 ml καθώς τα 330 ml δεν νομίζω ότι αφορούν κανένα σε αυτό το TOPIC.
Κορυφή είναι Βέλγικες-Γερμανικές-Τσέχικες και Εγγλέζικες ενώ ενδιαφέρον έχουν Ιρλανδέζικες και Ολλανδικές
Ενώ έχω δοκιμάσει αρκετές μάρκες δυστυχώς η μνήμη μου δεν με πολυβοηθάει να θυμάμαι μάρκες αν δεν τις καταναλώνω για πολύ καιρό και σε ικανοποιητικές ποσότητες.Πάντως από τις LAGER,τις βυθόζυμες δηλαδή,που είναι οι πιο συνηθισμένες γουστάρω LOWENBRAU,BUD STELLA ARTOIS ,KAISER
Από τις ΑLE,τις αφρόζυμες,σέβομαι CAFREY'S, DUVEL(ΜΕ 8,5% ΑΛΚΟΟΌΛ!), JOHN SMITH'S,MC FARLAND. Δυστυχώς επειδή δεν καταναλώνονται πολύ οι ALE και έχουν ακριβότερη τιμή,αλλά και χαρακτιριστική γεύση οι περισσότερες δεν τις πολυβρίσκεις στα SUPER-MARKET.
Εννοείται ότι γουστάρω όλες τις μπύρες τύπου BOCK(μπύρες με έντονη πικράδα-υψηλό ποσοστό αλκοόλ και βαριά γεύση),εννοείται ότι συχαίνομαι ελαφριές μπύρες Καλοκαιριού(SOL, CORONA,CARIB).Μεταξύ AMSTEL-HEINEKEN ψηφίζω δαγκωτό AMSTEL και για τη BUD που είδα να γίνεται λόγος θα συμφωνίσω ότι πίνεται σα νεράκι,αλλά αυτό το θεωρώ προσόν γιατί δείχνει ότι είναι ελαφριά και πολύ δροσιστική.
Για τις φτηνές μπύρες προτείνω την 500ml LANDERBRAU που πουλάνε τα DIA,όποιος γουστάρει BUD θα την ευχαριστηθεί με 0,30 λεπτά.Επίσης μου αρέσει και η τοπική μπύρα που βγαίνει στα Σκοπια σε μπουκάλια 1,5 λίτρο(σε στυλ αναψυκτικων)-ΕΕΕΤΣ!!!- και λέγεται CKOΠCKO,αν τη βρείτε πουθενά τσιμπίστε την.Τα παρασκευάσματα LIDL δε τα σχολιάζω γιατί χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι είναι,σίγουρα πάντως δεν είναι μπύρες.