|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Mέσα σε τρία χρόνια, παγετώνες 11.000 ετών στη Σιβηρία έγιναν... λίμνες | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
World Wide Poster
![]() Εγγραφή: Nov 2007
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
![]() |
Όλοι γνωρίζουμε τη σημασια του ύπνου και της ξεκούρασης στη καθημερινή μας ζωή.
Ο ύπνος γενικότερα βοηθάει σε πολλούς τομείς: -Μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που ενικά κοιμούνται λιγότερο απο 7 ώρες έχουν συσκολία στην επεξεργασία της γλυκόζης. -Μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Η έλειψη ύπνου αυξάνει τη πίεση, στο αίμα απελευθερώνονται ορμόνες άγχους και αυξάνεται το σάκχαρο. -Μας κάνει ευτυχισμένους! σε έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ ανάμεσα σε ανθρώπους που δε κοιμόντουσαν αρκετά, το 21% δήλωσε ότι δεν ήταν ευτυχισμένοι απο τη ζωή τους και το 12% ε΄χε αυξημένες τάσεις θυμού. Εκείνοι που κομόντουσαν αρκετά είχαν εως και 3 φορές λιγότερο θυμό και περιέγραφαν τον εαυτό τους ως άτομα με ενέργεια και χαλαρής διάθεσης. Ο ύπνος και η ξεκούραση παίζει σπουδαίο ρόλο και στη προπόνηση με βάρη. Οι μυες μας "σπάνε" κατα κάποιο τρόπο όταν γυμναζόμαστε (έκκριση γαλακτικού οξέος). Έτσι η ξεκούραση είναι αυτή που θα φέρει την ανάρωσση και θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπληρωθεί ο ιστός. τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου λοιπόν εμποδίζουν ην κόπωση, ευνοούν την μυική ανάπτυξη, αυξάνουν τις μεταβολικές διαδικασίες μας δίνουν ενέργεια και μας ξεκουράζουν πνευματικά απο την έντονη ζωή. Κοιμηθείτε 8 ώρες κάθε βράδυ, ή συμπληρώστε τον αριθμό, καθώς ξεκουράζεστε κατά τηδιάρκεια της μέρας. Σταύρος Πηγη: MuscleMag International, Ελληνική έκδοση |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Έχω ακούσει ότι ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται
|
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
ΠΑΛΙΟΣ,αλήτης κ αμαρτωλός!
![]() |
Εγώ πάλι το έχω βιώσει!
Καταλαβαίνεις τη διαφορά όταν κοιμάσαι για μεγάλο διάστημα ξημερώματα κι ξυπνάς μεσημέρι. Και 9-10 ώρες να έχεις κοιμηθεί νιώθεις μια κούραση,μια υποτονικότητα, μια σαπίλα (για να το θέσω επιστημονικά! ). |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
World Wide Poster
![]() Εγγραφή: Nov 2007
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
![]() |
@ Άστρο: Αυτό στην ουσία το βλέπεις μόνο πρακτικά. Προσωπικά μια ώρα ύπνος το μεσημέρι πριν την προπόνηση με αννέωνε και τράβαγα κιλά στις προπονήσεις άνετα και ξεκούραστα. Το βράδυ κοιμόμουν όμως 7 ώρες οπωσδήποτε.
@ Anthropas: Θεριό, θεριό!!! ![]() @ Γατόνι: XAXAXAXA |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
AYO TECHNOLOGY
![]() Εγγραφή: Jun 2006
![]() |
Τις καθημερινες που δουλευω κοιμαμαι το πολυ 6 ωρες και αυτο γιατι δεν μπορει να με παρει ο υπνος πριν τις 3 οσο κουρασμενος και να μαι.Εχω τεραστιο προβλημα στο να με παρει ο υπνος οταν ακουω το παραμικρο θορυβο γυρω μου,με πιανει εκνευρισμος και μπορει να με παρει και στις 6 το πρωι μετα.Οταν δε δουλευω συνηθως κλεινω 10ορο.
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:19.

).

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο