WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Υγεία (http://www.world.gr/forum/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/)
-   -   Εσείς πόσο καλά κοιμάστε;! (http://www.world.gr/forum/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%95%CF%83%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%3B-9005.html)

Mazda 6 29-09-2008 11:33

Εσείς πόσο καλά κοιμάστε;!

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασια του ύπνου και της ξεκούρασης στη καθημερινή μας ζωή.

Ο ύπνος γενικότερα βοηθάει σε πολλούς τομείς:

-Μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που ενικά κοιμούνται λιγότερο απο 7 ώρες έχουν συσκολία στην επεξεργασία της γλυκόζης.
-Μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Η έλειψη ύπνου αυξάνει τη πίεση, στο αίμα απελευθερώνονται ορμόνες άγχους και αυξάνεται το σάκχαρο.
-Μας κάνει ευτυχισμένους! σε έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ ανάμεσα σε ανθρώπους που δε κοιμόντουσαν αρκετά, το 21% δήλωσε ότι δεν ήταν ευτυχισμένοι απο τη ζωή τους και το 12% ε΄χε αυξημένες τάσεις θυμού. Εκείνοι που κομόντουσαν αρκετά είχαν εως και 3 φορές λιγότερο θυμό και περιέγραφαν τον εαυτό τους ως άτομα με ενέργεια και χαλαρής διάθεσης.

Ο ύπνος και η ξεκούραση παίζει σπουδαίο ρόλο και στη προπόνηση με βάρη.
Οι μυες μας "σπάνε" κατα κάποιο τρόπο όταν γυμναζόμαστε (έκκριση γαλακτικού οξέος). Έτσι η ξεκούραση είναι αυτή που θα φέρει την ανάρωσση και θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπληρωθεί ο ιστός.
τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου λοιπόν εμποδίζουν ην κόπωση, ευνοούν την μυική ανάπτυξη, αυξάνουν τις μεταβολικές διαδικασίες μας δίνουν ενέργεια και μας ξεκουράζουν πνευματικά απο την έντονη ζωή.

Κοιμηθείτε 8 ώρες κάθε βράδυ, ή συμπληρώστε τον αριθμό, καθώς ξεκουράζεστε κατά τηδιάρκεια της μέρας.

Σταύρος

Πηγη: MuscleMag International, Ελληνική έκδοση

Astrolabos 29-09-2008 16:11

Απάντηση: Εσείς πόσο καλά κοιμάστε;!

Έχω ακούσει ότι ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται

anthropas 29-09-2008 16:55

Εγω που κοιμαμαι πανω απο 10 ειμαι τερας υγειας?

gatoni 29-09-2008 17:23

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Astrolabos (Μήνυμα 59950)
Έχω ακούσει ότι ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται

Εγώ πάλι το έχω βιώσει!
Καταλαβαίνεις τη διαφορά όταν κοιμάσαι για μεγάλο διάστημα ξημερώματα κι ξυπνάς μεσημέρι. Και 9-10 ώρες να έχεις κοιμηθεί νιώθεις μια κούραση,μια υποτονικότητα, μια σαπίλα (για να το θέσω επιστημονικά!:P).

Mazda 6 30-09-2008 00:00

@ Άστρο: Αυτό στην ουσία το βλέπεις μόνο πρακτικά. Προσωπικά μια ώρα ύπνος το μεσημέρι πριν την προπόνηση με αννέωνε και τράβαγα κιλά στις προπονήσεις άνετα και ξεκούραστα. Το βράδυ κοιμόμουν όμως 7 ώρες οπωσδήποτε.

@ Anthropas: Θεριό, θεριό!!! :)

@ Γατόνι: XAXAXAXA

jimroads 24-12-2008 17:09

Ο ύπνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά υγείας μακροζωίας και καθημερινής ευτυχίας. Τυχεροί όσοι κοιμούνται εύκολα και βαθιά.

Οι υπόλοιποι, ψάξτε το!

greekfansws 24-12-2008 17:46

εγώ πρέπει να το μειώσω τον ύπνο :hehe:

mesi13 16-01-2009 16:40

Τις καθημερινες που δουλευω κοιμαμαι το πολυ 6 ωρες και αυτο γιατι δεν μπορει να με παρει ο υπνος πριν τις 3 οσο κουρασμενος και να μαι.Εχω τεραστιο προβλημα στο να με παρει ο υπνος οταν ακουω το παραμικρο θορυβο γυρω μου,με πιανει εκνευρισμος και μπορει να με παρει και στις 6 το πρωι μετα.Οταν δε δουλευω συνηθως κλεινω 10ορο.

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:40.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0