|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Στη Γη κάθε λεπτό έχουμε 6.000 αστραπές. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#31 (permalink) |
|
Desert rose
|
Και μια γενική τοποθέτηση...έτσι σαν κερασάκι στην τούρτα...
Στις δημοκρατικές ελευθερίες υπάρχουν όρια , δηλαδη εκει που τελειώνει η δική μας ελευθερία , ξεκινάει η αντίστοιχη του γείτονα κ.ο.κ. Για το απαράβατο αυτό δίκαιο ,έχουν θεσπιστεί κανόνες ,νόμοι, εφηρμοσμένες πράξεις ,διαφορετικά περνάμε σε άλλο πολιτειακό σύστημα , που μονο Δημοκρατία δεν μπορεί να λεχθεί. Οταν λοιπόν ξεπεράσουμε τις δικές μας ελευθερίες , και καταπατήσουμε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες του διπλανού, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, η επιβουλή -καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας , η σωματική ακεραιότητα τρίτων, η διασάλευση της κοινωνικής γαλήνης , και γενικά προβούμε σε αδικοπραξίες , ενεργοποιούνται όλοι οι παραπάνω μηχανισμοί ,και τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάληψη της κοινωνικής μας ευθύνης . Βασικο συστατικό των δημοκρατικών καθεστώτων , που βάσει των ισχυόντων θεσμών, οι μεμονωμένες πράξεις δεν μπορούν να αποδωθούν σε συλλογική ευθύνη. Στην Ελλάδα ωστόσο συμβαίνει το παράδοξο , η ατομική ευθύνη να μετατίθεται στην συλλογική ,ιδίως όταν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με την εντεταλμένη εξουσία, δηλαδη ενώπιον των παραβατικών πράξεων ανελευθερίας που έχουν συντελεσθεί , σε βάρος της κοινής ωφέλειας και ειρήνης. Τότε είναι που οι κατ"επίφαση δημοκράτες , αρνούνται συστηματικά τις ατομικές τους ευθύνες , και τις μεταθέτουν στο συλλογικό, ¨η το αόριστο...<δεν ήμουν εγω κύριε που υπερέβην τα εσκαμμένα , ο διπλανός μου ήταν ...> Αν όμως το παραπάνω δεν είναι μια έξοχα φασιστική αντίληψη, τότε ας ονοματίσουν οι ίδιοι οι κατ" επίφαση , πως μπορούμε να το πούμε... Στα γεγονότα τώρα... Είναι γνωστό ότι σε κάθε διαμαρτυρία-πορεία, υπάρχουν οι γνωστοι μπαχαλάκηδες , αδιάφορο σε τι πολιτικό φορέα και απόχρωση ανήκουν , οι οποίοι έχουν ανάγει την μεθοδολογία του < γειά σας> σε πραγματική επιστήμη.Είναι οι εκ των προτέρων γνωστοί-άγνωστοι , που θα ξεφύγουν της ατομικής ευθύνης .Συνεπώς , με ευκολία θα εντοπιστούν μόνο όσοι ακολουθούν αγελαία , αλλα και αυτοί σύντομα και εφόσον θεσμικά αποδειχθεί ,ότι δεν είναι πρωταίτιοι εκνόμων γεγονότων, θα αποδωθούν να επιστρέψουν άσπιλοι-αμόλυντοι στο κοινωνικό σύνολο . Η δημοκρατία μάλιστα τους επιτρέπει μελλοντικά ,να μπορούν εκ του ασφαλούς να διατείνονται....< ήμουν κι εγώ εκεί, αντιστάθηκα, ταλαιπωρήθηκα, φυλακίστηκα....> Κι αν υπάρχουν καν και καν παρόμοιες ιστορίες ....ψευδεπίγραφης αντίστασης. Δημοκρατία έχουμε , ότι θέλει λεει καθείς μας...αλλα μακριά απο εμάς η ατομική ευθύνη. Εμείς είμαστε πάντα καλοί.... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Και να συμπληρώσω
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία |
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Κουρασμένος
![]() |
Παράθεση:
![]() Συμφωνώ,αλλά χειροκροτάω για να γλείψω και λίγο τον άρχοντα του site![]() ![]() | |
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
|
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Brainlagged
![]() |
Παράθεση:
| |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
γουρουνάκι ψητό στη γάστρα...
|
Όχι αν αναφέρεσαι σε αυτούς panagioth τότε πάω πάσο.Αυτούς τους καταδικάζω και εγώ δεν είναι τίποτα αλλο από άμυαλοι χουλιγκάνοι που ψάχνουν ευκαιρία να ξεσπάσουν.Δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να συκοφαντούν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο.Παρόλα αυτα είμαι υπέρ των συγκρούσεων και των πράξεων αντιβίας ενάντια στην καταπίεση του κράτους,όταν αυτές είναι αναγκέες και έχουν λόγο ύπαρξης.
Άλλωστε καμία κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν έχει γινει με λουλούδια.Τι να πρωτοθυμηθούμε Πρωτομαγιά στο Σικάγο,Μάης του 68 στη Γαλλία,Γαλλική επανάσταση... |
|
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
|
Πάντως για να επιστρέψουμε στο θέμα Πολύδωρα ανέκαθεν η δεξιά είχε καλές σχεσεις με την αστυνομία και την χρησιμοποιούσε για την άσκηση της πολιτικής του.Ο Πολύδωρας κατάφερε να διαταράξει και αυτές τις σχεσεις,οι συνδικαλιστές της αστυνομίας καταφέρονται εναντίον του.
|
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Brainlagged
![]() |
Δεν πιστεύω πως η σχέση του Πολύδωρα είναι επειδή είναι το κόμμα του δεξιό και ανέκαθεν είχε ειδική σχέση με την αστυνομία αλλά επειδή ο Πολύδωρας προσπαθεί να έχει την ψηφοφορική εύνοια των αστυνομικών και των οικογένειών τους (δεν είναι και λίγοι πληθυσμιακά) και τους γλύφει...
|
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
|
Ναι και εγώ πιστεύω οτι πετάει καποιες ακραίες και αρχαιοελληνικές κορώνες για να κερδίσει κάποιους δεξιούς ψήφους στην Β΄ Αθηνών που πολιτεύεται.Υπάρχει και το αντίπαλο δέος του ΛΑΟΣ άλλωστε τώρα.
|
|
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Desert rose
|
Εγω πάλι νομίζω ότι το παίζει Πυθία , ώστε με διφορούμενους χρησμούς , απο την μια να διαμαρτυρηθεί έντονα για τον φορέα που τον τοποθέτησαν , ενω πάγια τον ενδιέφερε το υπουργείο Πολιτισμού ,και απο την άλλη να κατευνάσει την δυσφορία για την αστυνομική ανοργανωσιά και ανικανότητα ,που διαχέεται έντονα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα το τελευταίο διάστημα.
Διότι μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει γι αυτόν αρκετά. Και χωρίς να είμαι μάγος....διαισθάνομαι ότι κάθε πρωϊ ακούει τηλεφωνικά , διάφορα <κολακευτικά > σχόλια, εκπορευόμενα απο το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Κάπως έπρεπε κι αυτός να αντιδράσει... |
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:09.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο