Και μια γενική τοποθέτηση...έτσι σαν κερασάκι στην τούρτα...
Στις δημοκρατικές ελευθερίες υπάρχουν όρια , δηλαδη εκει που τελειώνει η δική μας ελευθερία , ξεκινάει η αντίστοιχη του γείτονα κ.ο.κ.
Για το απαράβατο αυτό δίκαιο ,έχουν θεσπιστεί κανόνες ,νόμοι, εφηρμοσμένες πράξεις ,διαφορετικά περνάμε σε άλλο πολιτειακό σύστημα , που μονο Δημοκρατία δεν μπορεί να λεχθεί.
Οταν λοιπόν ξεπεράσουμε τις δικές μας ελευθερίες , και καταπατήσουμε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες του διπλανού, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, η επιβουλή -καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας , η σωματική ακεραιότητα τρίτων, η διασάλευση της κοινωνικής γαλήνης , και γενικά προβούμε σε αδικοπραξίες , ενεργοποιούνται όλοι οι παραπάνω μηχανισμοί ,και τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάληψη της κοινωνικής μας ευθύνης . Βασικο συστατικό των δημοκρατικών καθεστώτων , που βάσει των ισχυόντων θεσμών, οι μεμονωμένες πράξεις δεν μπορούν να αποδωθούν σε συλλογική ευθύνη.
Στην Ελλάδα ωστόσο συμβαίνει το παράδοξο , η ατομική ευθύνη να μετατίθεται στην συλλογική ,ιδίως όταν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με την εντεταλμένη εξουσία, δηλαδη ενώπιον των παραβατικών πράξεων ανελευθερίας που έχουν συντελεσθεί , σε βάρος της κοινής ωφέλειας και ειρήνης.
Τότε είναι που οι κατ"επίφαση δημοκράτες , αρνούνται συστηματικά τις ατομικές τους ευθύνες , και τις μεταθέτουν στο συλλογικό, ¨η το αόριστο...<δεν ήμουν εγω κύριε που υπερέβην τα εσκαμμένα , ο διπλανός μου ήταν ...>
Αν όμως το παραπάνω δεν είναι μια έξοχα φασιστική αντίληψη, τότε ας ονοματίσουν οι ίδιοι οι κατ" επίφαση , πως μπορούμε να το πούμε...
Στα γεγονότα τώρα...
Είναι γνωστό ότι σε κάθε διαμαρτυρία-πορεία, υπάρχουν οι γνωστοι μπαχαλάκηδες , αδιάφορο σε τι πολιτικό φορέα και απόχρωση ανήκουν , οι οποίοι έχουν ανάγει την μεθοδολογία του < γειά σας> σε πραγματική επιστήμη.Είναι οι εκ των προτέρων γνωστοί-άγνωστοι , που θα ξεφύγουν της ατομικής ευθύνης .Συνεπώς , με ευκολία θα εντοπιστούν μόνο όσοι ακολουθούν αγελαία , αλλα και αυτοί σύντομα και εφόσον θεσμικά αποδειχθεί ,ότι δεν είναι πρωταίτιοι εκνόμων γεγονότων, θα αποδωθούν να επιστρέψουν άσπιλοι-αμόλυντοι στο κοινωνικό σύνολο .
Η δημοκρατία μάλιστα τους επιτρέπει μελλοντικά ,να μπορούν εκ του ασφαλούς να διατείνονται....< ήμουν κι εγώ εκεί, αντιστάθηκα, ταλαιπωρήθηκα, φυλακίστηκα....>
Κι αν υπάρχουν καν και καν παρόμοιες ιστορίες ....ψευδεπίγραφης αντίστασης.
Δημοκρατία έχουμε , ότι θέλει λεει καθείς μας...αλλα μακριά απο εμάς η ατομική ευθύνη. Εμείς είμαστε πάντα καλοί....