|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Το πιο γρήγορο ψάρι στον κόσμο μετρήθηκε ότι τρέχει με 109 χλμ/ώρα. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.
Χαίρετε. Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Βγάλαμε Αρχιεπίσκοπο. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι καλύτερες ευχές μας συνοδεύουν τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο πολύ σημαντικό έργο το οποίο αναλαμβάνει για την Εκκλησία της Ελλάδας και τη χώρα μας. ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση επισήμως έχει να κάνει κάποιο σχόλιο, σχετικά με τα όσα αναφέρει ο κ. Μαλέσιος στην επιστολή του για το θέμα του C4I και της Siemens. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λέει τόσα πολλά ο κ. Μαλέσιος στο κείμενο το οποίο επικαλεστήκατε για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ώστε θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει επί όλων αυτών ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης. ΚΟΡΑΗ: Για το άρθρο του πρώην Υφυπουργού κ. Τατούλη, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Σε ένα σημείο, λοιπόν, λέει: «Τα κλισέ δε βοηθούν την αλήθεια. Μόνο μειδίαμα μπορεί, πλέον, να προκαλέσει η τετριμμένη προτροπή των ημερών να χυθεί άπλετο φως». Δεδομένου ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πολύ συχνά χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη φράση… ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποια φράση ακριβώς; ΚΟΡΑΗ: «Να χυθεί άπλετο φως», «όλα στο φως». Είναι μια φράση του Πρωθυπουργού. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, δε σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών, οι οποίοι, βεβαίως, εκφέρουν και διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Θα ήθελα, όμως, να πω ότι είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη κάνει αυτό το οποίο εσείς είπατε. Διενεργεί μια έρευνα σε βάθος, με την πρόθεση, με το σκοπό να χυθεί άπλετο φως σε οποιαδήποτε υπόθεση κρίνει η Δικαιοσύνη ότι είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, την οποία και κάνει. ΚΟΡΑΗ: Να κάνω και το δεύτερο ερώτημα, που είναι σε σχέση με το πρώτο. Ο κ. Τατούλης, επίσης, σε άλλο σημείο του άρθρου του λέει ότι «η πρόσφατη εμπειρία, δυστυχώς, δεν είναι ενθαρρυντική. Η απόδοση ευθυνών για το Χρηματιστήριο αποδείχθηκε τζίφος. Η υπόθεση των υποκλοπών κατέληξε στις καλένδες. Στο ζήτημα των ομολόγων δεν έχουμε ακόμη δει φως. Και όσο για την πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου, μπορεί να έχει προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις και σε άλλες κατευθύνσεις, πλην όμως επί της ουσίας επιφυλασσόμαστε». Όταν υπάρχει μια εικόνα και από ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αυτό δεν σας ανησυχεί, δεν σας προβληματίζει; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δε σχολιάζω προσωπικές απόψεις. ΚΑΚΑΛΗΣ: Τη μια η κυβέρνηση δεν δέχεται να πάει ο Πρωθυπουργός να καταθέσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής γιατί οι υπογραφές δεν ήταν οι απαιτούμενες, την άλλη που οι υπογραφές είναι οι απαιτούμενες, αρνείται να πάνε οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού να καταθέσουν. Αυτό είναι συμπεριφορά κυβέρνησης που δεν φοβάται την αλήθεια ή είναι συμπεριφορά κυβέρνησης που ακριβώς θέλει να συγκαλύψει την αλήθεια; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, επικρίνετε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. ΚΑΚΑΛΗΣ: Τις αποφάσεις της κυβέρνησης επικρίνω. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτές είναι αποφάσεις, θα μου επιτρέψετε να σας πω, οι οποίες λαμβάνονται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. ΚΑΚΑΛΗΣ: Μετακινείτε τώρα και στη Βουλή τις πολιτικές ευθύνες τις δικές σας. Μέχρι τώρα, είχαμε μάθει να μετακινούνται στη Δικαιοσύνη και αλλού, τώρα και στη Βουλή. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Σε συνέχεια του ερωτήματος της συναδέλφου. Θεωρείτε ότι η Βουλή δεν πρέπει να μετατραπεί σε ανακριτικό γραφείο και αναφέρομαι στις δηλώσεις του κ. Σταύρου, φυσικά. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν κρίνω τη λειτουργία της Βουλής. Σέβομαι τις αποφάσεις τις οποίες λαμβάνουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Βουλής. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Σας ζήτησα, απλώς, να σχολιάσετε τη δήλωση αυτή και αν απηχεί μια συνολική αντίληψη της κυβέρνησης, δεδομένου του ότι είχατε πει για τις υποκλοπές για παράδειγμα, ότι θα αφήνατε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή μετά το πέρας της έρευνας της Δικαιοσύνης, πράγμα το οποίο το κλείσατε, από τη στιγμή που τέθηκε στο αρχείο. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας έκανε αναλυτική τοποθέτηση ο κ. Ρουσόπουλος, επ` αυτού. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Ναι, το γνωρίζω. Και εσείς είχατε απαντήσει. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι δηλώσεις που έχουμε κάνει ισχύουν. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Πριν από λίγο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της Siemens, πια, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πάλι μετά το πέρας της έρευνας της Δικαιοσύνης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Θα είχε, όμως, την ίδια κατάληξη με την…; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά είναι θέματα στα οποία έχουμε τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια. Οι θέσεις μας δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, είναι σαφείς και εξακολουθούν να ισχύουν. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποια απάντηση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι φοβίζει την κυβέρνηση η παρουσία των δύο στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. ΚΑΚΑΛΗΣ: Στην υπόθεση Ζαχόπουλου, η κυβέρνηση είχε κάνει μια έρευνα για την οικονομική διαχείριση των υποθέσεων, την οικονομική διάσταση αυτής της υπόθεσης και είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα, τουλάχιστον, σύμφωνα με την έρευνα που είχε κάνει. Έχετε κάνει αντίστοιχη έρευνα σαν κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens; Γιατί, δημοσιεύθηκε μια πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός έχει αναθέσει σε κάποιο συνεργάτη του και έχει κάνει μια αντίστοιχη έρευνα. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν ξέρω από πού έχετε τέτοιες πληροφορίες. Εγώ, τέτοιες πληροφορίες δεν έχω. ΚΑΚΑΛΗΣ: Δημοσιογραφικές, λέω, αν υπάρχουν. ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Επειδή πολλά ακούστηκαν χθες, κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω, αν αληθεύει τελικά ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Σουφλιά για το θέμα του Ασφαλιστικού και μάλιστα, αν αληθεύει αυτό που ακούστηκε κιόλας ότι του έκανε και σχετικές παρατηρήσεις. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά είναι φαντασιόπληκτα σενάρια ορισμένων δημοσιογράφων, λίγων, που επικαλούνται δήθεν ρεπορτάζ που έχουν κάνει. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Στο ίδιο θέμα: Δηλαδή, δεν αναγνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Σουφλιά στην κυβέρνηση; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις έδωσα απάντηση. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε ποιο; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στο συνολικό πλέγμα αυτού του θέματος. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ δεν ρώτησα για την επικοινωνία. Σας ρώτησα χθες για την επικοινωνία και δεν μου απαντήσατε. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανε πιο σύνθετη ερώτηση ο συνάδελφός σας, ο κ. Καπράλος. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ, όμως ρωτάω το εξής: Αν με τη στάση αυτή που τουλάχιστον φάνηκε τις τελευταίες ημέρες, πέρα από τα ευφάνταστα σενάρια των δημοσιογράφων που λέτε εσείς, υπάρχει ένα πρόβλημα με τον κ. Σουφλιά στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι υπήρξε μια διαφωνία για ένα ζήτημα κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τίνος; ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Του συνεργάτη του. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Σουφλιά. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, όμως, ο κ. Σουφλιάς έχει επιμελώς αποφύγει να απαντήσει κάθε φορά στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το Ασφαλιστικό. Αυτό προβληματίζει την κυβέρνηση; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Σουφλιάς, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής. Εκφράζει τις απόψεις του εκεί που πρέπει να τις εκφράσει όταν συζητείται, εκεί που πρέπει να συζητηθεί ένα θέμα. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το γεγονός, όμως, ότι ο κ. Σουφλιάς το τελευταίο διάστημα, από τότε που ξεκίνησε η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια, καθόλου για το θέμα αυτό, αυτή η ηχηρή σιωπή του κ. Σουφλιά, όπως μεταφράζεται από πολιτικούς του φίλους, δε σημαίνει διαφωνία με τη στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτές είναι δικές σας αυθαίρετες εκτιμήσεις και αναλύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εννοείτε οι δικές μου ή γενικότερα; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι δικές σας. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον κ. Σουφλιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με τον κ. Ξανθόπουλο μήπως υπάρχει; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Ξανθόπουλος έκανε χθες δήλωση στην οποία εξήγησε, ακριβώς, τι εννοούσε και μέσα σε ποιο πλαίσιο έκανε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Δεν υπάρχει. Σας το είπα και χθες. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ο κ. Σουφλιάς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό, διευκρίνισε ποιες είναι οι δικές του προσωπικές απόψεις για το Ασφαλιστικό; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν επιβεβαίωσα καμία τηλεφωνική επικοινωνία. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ασχέτως. Στην κ. Πετραλιά δεν… ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν επιβεβαιώνω καμία τηλεφωνική επικοινωνία. Η εσωτερική λειτουργία μιας κυβέρνησης δεν είναι θέμα δημόσιας συζήτησης. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εσείς, ως κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές απόψεις του κ. Σουφλιά για το Ασφαλιστικό; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα προηγουμένως. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν σας μιλάω για τηλεφωνική επικοινωνία, τώρα. Σας λέω αν γνωρίζει η κυβέρνηση ποιες είναι οι πραγματικές απόψεις του κ. Σουφλιά οι προσωπικές του για το θέμα του ασφαλιστικού. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι το θέμα συζητείται μέχρι να φθάσει στη Βουλή. Πέρα από το διάλογο ο οποίος γίνεται και ολοκληρώνεται -άλλωστε την επόμενη Παρασκευή, όπως σας είπα, θα υπάρχει η πρώτη μεγάλη συζήτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα- το θέμα έχει συζητηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. ΚΟΡΑΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα για να απαντά «όχι» στην πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή που αφορά την υπόθεση της SIEMENS είναι ότι βρίσκεται κάτω από την έρευνα της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν διάφορα στελέχη και ο κ. Τατούλης προστέθηκε σε αυτά, ο οποίος λέει ότι το ότι έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, δεν εμποδίζει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και άλλωστε αυτό είχε συμβεί και με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όταν παράλληλα και η Δικαιοσύνη προχωρούσε την έρευνά της και συνέχιζε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω καμία τοποθέτηση, κανένα σχόλιο στις επί μέρους τοποθετήσεις οποιουδήποτε βουλευτή. ΚΟΡΑΗ: Αναγνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη λειτουργία σας; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η θέση της κυβέρνησης στο θέμα των Εξεταστικών Επιτροπών, είναι απολύτως σαφής. Την έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα σε όλα τα επίπεδα, σε πολύ υψηλό επίπεδο ο κ. Ρουσόπουλος και εγώ και σε αυτή την αίθουσα και αλλού. Η θέση αυτή ισχύει πάντα. ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν κατάλαβα, η κυβέρνηση έχει κάνει -εκτός από την δουλειά που κάνει ή θα κάνει η Δικαιοσύνη- δική της έρευνα στην υπόθεση SIEMENS; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, σας το είπε και ο κ. Ρουσόπουλος πριν από λίγες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο γίνεται αυτή η κουβέντα, είναι σαφές το τι έπραξε. Είναι σαφές από ποιο σημείο παρέλαβε το συγκεκριμένο αντικείμενο, τι επαναδιαπραγμάτευση έκανε, τι πέτυχε και πως έφτασε στο σημείο που έφτασε. ΚΑΚΑΛΗΣ: Για αυτό το θέμα υπάρχουν δημοσιεύματα, μάλλον η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την αγορά του συστήματος ενδοεπικοινωνίας «ΤΕΤΡΑ» για τα Σώματα Ασφαλείας; Αγοράστηκε από την ΣΑΙΑΚ και την SIEMENS. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για θέμα που είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Μια διευκρίνιση: Είπατε πριν ότι δεν επιβεβαιώνετε καμία επικοινωνία σχετικά… ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα ότι δεν έχω επιβεβαιώσει καμία τηλεφωνική επικοινωνία. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Τη διαψεύδετε κιόλας; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, δεν αναφέρομαι σε κανένα χρονικό σημείο στις επικοινωνίες τις οποίες έχει ο Πρωθυπουργός με τους Υπουργούς του. Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε και σήμερα. Δεν αναφέρομαι καν σε αυτές. Αυτά αφορούν την εσωτερική λειτουργία της κυβέρνησης. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα επανέλθω στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν είναι μόνο ο κ. Τατούλης ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη. Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, όπως ο κ. Χαρακόπουλος, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που λένε ότι, στο θέμα τουλάχιστον της SIEMENS, «τι εμποδίζει την κυβέρνηση» -αυτοί αναρωτιούνται και όχι εγώ, εγώ μεταφέρω απλά την απορία τους- «τι εμποδίζει το να πάει η κυβέρνηση σε Εξεταστική για το θέμα της SIEMENS και να υπάρχει και η παράλληλη έρευνα από την πλευρά της Δικαιοσύνης»; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είμαι βέβαιος ότι στα σημερινά σας ρεπορτάζ και αυτά που θα γράψετε στις εφημερίδες σας αύριο, θα αναφερθείτε με έκταση, στις πολύ εκτενείς απαντήσεις τις οποίες έχουμε δώσει, ώστε και αν υπάρχει κάποιος στον οποίο δεν έχει γίνει αντιληπτό αυτό το οποίο λέμε, να μην έχει πια την παραμικρή αμφιβολία για τη καθαρότητα του επιχειρήματος. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με τον ίδιο τον κ. Τατούλη. Θεωρεί η κυβέρνηση ότι ο κ. Τατούλης παραμένει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας; ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα προηγουμένως ότι οι βουλευτές εκφράζουν τις απόψεις τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκφράζετε αμφιβολίες για το που ανήκει ένας βουλευτής, όταν εκφράζει την άποψή του. ΤΡΟΥΠΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, για τον κ. Ξανθόπουλο δεν υπάρχει θέμα. Υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας ή άλλου είδους θέμα για βουλευτή που δημοσίως ζητά παραίτηση Υπουργού γιατί είναι εκτός γραμμής; Για παράδειγμα ο κ. Μανώλης. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. ΚΑΚΑΛΗΣ: Για τη χθεσινή εκκρεμότητα, που είχαμε, αν μου επιτρέπετε. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είχατε ρωτήσει χθες για την ελληνική παρουσία στο Κόσσοβο. Η απάντηση που έχω από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι: Όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες συμπεριλαμβανομένης της στελέχωσης δεν έχουν ολοκληρωθεί, ούτε έχουν οριστικοποιηθεί. Η Ελλάδα, προσθέτω, δεν πρέπει να είναι απούσα από αυτήν την αποστολή. Σας ευχαριστώ. |
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:14.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο