WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Κόσμος
Μεγάλες Αλήθειες
Οι γυμνοσάλιαγκες έχουν 4 μύτες!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-02-2008, 16:29   #1 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας

Το avatar του χρήστη Astrolabos

Περιοχή: Καλαμάτα
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos
Προεπιλογή Ενημέρωση τύπου της 08/02/2008

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει θέμα με τον κ. Κλαδά, μετά από όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας του κ. Κουκοδήμου με το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Εκτός τούτου, όπως γνωρίζετε, δε σχολιάζω δημοσιεύματα ή περιεχόμενα τηλεοπτικών εκπομπών.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αφού, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε ότι κατέθεσαν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός, ούτε καμία συναλλαγή, μπορείτε να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό, γιατί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο κ. Ζαχόπουλος και γιατί είναι στη φυλακή η κ. Τσέκου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα τα ερωτήματα, σχετικά με το θέμα το οποίο διερευνάται από τη Δικαιοσύνη -το λέω για μια ακόμη φορά- έχουν απαντηθεί με απόλυτη σαφήνεια. Παρακαλώ, να διαβάσετε τι ακριβώς έχει ειπωθεί, ανατρέχοντας στις ενημερώσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, επ` αυτού, σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση, το 73% δεν πίστευε ότι έλεγαν την αλήθεια τα κυβερνητικά στελέχη και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Πιστεύετε ότι είναι δικαιολογημένο να φθάσει το 99% αυτό το ποσοστό τώρα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει και δεν πρόκειται να σχολιάσω τα ευρήματα καμιάς δημοσκόπησης, πολύ περισσότερο όταν αναφέρεστε σε υποθετικά σενάρια.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραστεί και να καταθέσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Εξακολουθεί ο Πρωθυπουργός να μην απαντά θετικά στο αίτημά τους. Τελικά, είναι τόσο δύσκολο να συμβεί αυτό; Θεωρείτε, δηλαδή, ότι είναι επικοινωνιακό τρικ της αντιπολίτευσης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σήμερα, στη Βουλή. Παραπέμπω στην απάντηση που έδωσε.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή ήχησε λίγο παράξενα, χθες, πιστεύετε στα αλήθεια ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να διαβάζουν εφημερίδες για να ενημερώνονται για την κυβερνητική πολιτική, σε κορυφαία ζητήματα, όπως η σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τι εννοείτε; Σε τι αναφέρεστε;

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Αναφέρομαι σε μια απάντηση που δώσατε στον κ. Παλαιολόγο, αν δεν κάνω λάθος, για τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφράσει ο κ. Τατούλης, ο κ. Βαρβιτσιώτης και ο κ. Χαρακόπουλος, χθες, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της Siemens και είπατε ότι μπορούμε να ενημερωθούμε από αναλυτικά ρεπορτάζ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι αυτό που είπα είναι απολύτως σαφές. Όποιος διαβάσει προσεκτικά την απομαγνητοφώνηση της απάντησης που έδωσα, θα δει ότι αναφερόμουν σε ορισμένους, λίγους, δημοσιογράφους και ασφαλώς, όχι στους βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αναφερόμουν πολύ περισσότερο, σε κανένα βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τους οποίους έχω την πεποίθηση άλλωστε, ότι είναι πολύ καλά ενημερωμένοι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με αφορμή τη χθεσινή δημοσιοποίηση των καταθέσεων, να κάνω την ερώτηση, πώς είναι δυνατόν να παραιτείται οικειοθελώς ένας Γενικός Γραμματέας Υπουργείου, τη στιγμή που και ο ίδιος γνωρίζει την ύπαρξη DVD, όπως φαίνεται, από τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Αγγέλου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού και την ίδια στιγμή, να μην έχει δει κανείς αυτό το DVD. Δηλαδή ουδείς είδε το περιεχόμενο του DVD. Παρά ταύτα, ο κ. Ζαχόπουλος ήξερε πως κυκλοφορούσε ένα DVD και παραιτήθηκε για λόγους, όπως επικαλούνται, αξιοπρέπειας και πολύ δικαίως, προστασίας της οικογένειάς του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δε θα σχολιάσω, βεβαίως, το περιεχόμενο της ερώτησής σας και δεν έχω καμία πρόθεση να δώσω καμία επιπλέον απάντηση, πέρα από αυτές, που έχουμε δώσει ήδη.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή, μα, δεν έκανα κανένα σχόλιο εγώ… Είπατε ότι δε σχολιάζετε…

ΑΡΜΕΝΗΣ: Είπατε προηγουμένως ότι έχετε την πεποίθηση ότι όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλίου είναι καλά ενημερωμένοι. Ωστόσο, διαβάζω σήμερα στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» μια δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος λέει ότι η κυβέρνηση καλό θα είναι, πρώτον να ενημερώνει τους Υπουργούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις πολιτικές της σε σειρά θεμάτων, λόγου χάρη στο Ασφαλιστικό και ύστερα να ασκεί κριτική προς τους βουλευτές, οι οποίοι εκφράζουν αμφιβολίες για επιμέρους θέματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν ασκήθηκε καμία κριτική προς τους βουλευτές. Αυτό ήταν μια παρανόηση, όπως σας είπα, ορισμένων δημοσιογράφων.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Όχι βουλευτών παρανόηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η παρανόηση αυτών των οποίων είπα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πιστεύετε ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια των τρόλεϊ, λεωφορείων, του τραμ και των ΗΣΑΠ, κατά 60,100 και 14%, αντίστοιχα, ενσωματώνονται και καλύπτονται από τις αυξήσεις στους μισθούς του 3% που δίνει η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ευχαρίστως, να σας διαβάσω μια αναλυτική παρουσίαση αυτού του θέματος. Είναι πεντασέλιδη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μη κάνετε τον κόπο. Την ξέρω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραθέτετε όμως στοιχεία τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: (Δεν ακούγεται). Και στα λεωφορεία αυξήθηκε κατά 60%, από 0,50 πήγε 0,80;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πώς είπατε; Πόσο;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Από 0,50 στο 0,80. Στα απλά εισιτήρια. Στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται κατά κόρον.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χρησιμοποιείτε λεωφορείο εσείς;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν είναι το θέμα προσωπικό, όπως καταλαβαίνετε. Αφορά την πλειοψηφία του κόσμου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αφήστε με να τελειώσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η πλειοψηφία του κόσμου…

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας; Όποιοι από εδώ χρησιμοποιούν συνήθως και τακτικά λεωφορείο, τρόλεϊ, μετρό ξέρουν, ασφαλώς, αυτό εννοούσα κ. Κακαλή και δεν ήθελα να σας θίξω, ότι προμηθεύονται στην αρχή του μήνα την κάρτα με την οποία μετακινούνται. Η κάρτα, λοιπόν, η μηνιαία για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα μετρό μειώνεται από 17,5 ευρώ το μήνα, σε 15 ευρώ. Η ετήσια κάρτα των λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ μειώνεται από 175 ευρώ, σε 150 ευρώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: (Δεν ακούγεται), στις κάρτες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, οι άνθρωποι που συνήθως χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς χρησιμοποιούν κάρτες. Οι υπόλοιποι είναι συνήθως περιστασιακοί επιβάτες, οι οποίοι παίρνουν το μεμονωμένο εισιτήριο. Και αυτό σε όλες τις χώρες, όπως γνωρίζετε, είναι ακριβότερο από τη μηνιαία ή την ετήσια ή την εβδομαδιαία κάρτα που χρησιμοποιούν. Εισάγονται και πολλά άλλα καινούργια προϊόντα, όπως λέγονται, μηνιαίες κάρτες, δηλαδή, σε Μέσα Μεταφοράς που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα και οι οποίες είναι σε τιμές ιδιαίτερα ευνοϊκές για τους μετακινούμενους επιβάτες, για τους μετακινούμενους πολίτες. Ακόμη, εισάγεται η δυνατότητα με ένα εισιτήριο, το οποίο αγοράζει κανείς με 80 λεπτά, να χρησιμοποιήσει όλα τα Μέσα Μεταφοράς για μιάμιση ώρα. Και έτσι δεν αγοράζει, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές μέχρι τώρα, αν χρειαστεί να μετεπιβιβαστεί, δύο ή περισσότερα εισιτήρια. Οπότε, να επιβαρύνεται με το αντίτιμο των δύο εισιτηρίων. Ευχαρίστως, λοιπόν, αν θέλετε να σας ενημερώσω και να απαντήσω σε όλες αυτά τα θέματα τα οποία θέσατε.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Να επανέλθω, λίγο, στις ερωτήσεις των συναδέλφων για τις δηλώσεις των βουλευτών και το αν ενημερώνονται ή όχι από τις εφημερίδες. Δηλαδή, με τις απαντήσεις που δίνετε, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένα θέμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε τι αναφέρεστε;

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Ως προς αντιδράσεις βουλευτών. Σας θυμίζω τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του κ. Ξανθόπουλου μέχρι να κάνει τη διευκρινιστική του δήλωση, σας θυμίζω τις αντιδράσεις περί Εξεταστικής Επιτροπής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η συζήτηση στη συγκεκριμένη ερώτηση που μου έγινε είναι για κάτι το οποίο είπα εγώ εδώ στην αίθουσα και το οποίο έγινε αντικείμενο παρανόησης από ορισμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι το μετέφεραν. Εγώ, ούτως ή άλλως, σας διευκρινίζω, γιατί ο ίδιος έκανα την ενημέρωση χθες, ότι δεν αναφερόμουν σε βουλευτές. Η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν του κ. Παλαιολόγου. Αναφερόμουν σε ολίγους δημοσιογράφους, πάρα πολύ απλό.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Αναφερόμουν, όμως, στα σχόλια βουλευτών. Όχι στην απάντηση τη δική σας, η οποία ήταν σαφής χθες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ έχω την αίσθηση ότι οι βουλευτές ενημερώνονται πολύ καλά. Είναι επιμελείς, φροντίζουν να έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζονται ώστε να είναι ενημερωμένοι για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις του κ. Ανδριανού εν προκειμένω, ο κ. Ανδριανός παρέλαβε το επίμαχο DVD από τον δημοσιογράφο κ. Θέμο Αναστασιάδη. Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε την παραλαβή του DVD από τον δημοσιογράφο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, όπως σας είπα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σας μεταφέρω το γενικό δίλημμα, τέλος πάντων, που τίθεται και από πολλά ΜΜΕ, δικαίως ή αδίκως αυτό είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο», ότι ή εδώ υπάρχει συναλλαγή ή υπάρχει εκβιασμός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα τα θέματα, που έχουν σχέση με αυτή την υπόθεση έχουν απαντηθεί με επάρκεια και σαφήνεια.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα δεν χρειάζεται να ρωτάμε, από ότι κατάλαβα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας προτρέπω, λοιπόν, να διαβάσετε τις απαντήσεις που έχουν δοθεί στις τελευταίες ενημερώσεις.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή σαν να μας λέτε ότι δεν χρειάζεται να ρωτάμε, γιατί έχει κλείσει το θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επ’ αυτού δεν έχω να πω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Τελικά εκβιάστηκε ο κ. Ζαχόπουλος ή δέχτηκε απλώς πιέσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η απάντηση που μόλις έδωσα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Άκουσα τον Πρωθυπουργό προηγουμένως να λέει ότι τίποτα δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί. Δεν έχει κουραστεί να το λέει αυτό ο Πρωθυπουργός; Αφού καμία υπόθεση μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί και δεν έχει έρθει στο φως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε λάθος. Ισχύει απολύτως η δήλωση του Πρωθυπουργού.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Στην Βουλή προηγουμένως ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην επιλογή της ΔΕΗ να επενδύσει σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιθάνθρακα. Είπε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Πρόσθεσε όμως κάτι που μου έκανε εντύπωση προσωπικά. Ότι η ΔΕΗ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ότι δεν είναι αποφάσεις της κυβέρνησης, άσχετο αν στηρίζει τις επιλογές της επιχείρησης. Αυτό είναι μια αιχμή ως προς τον διοικητή της ΔΕΗ τον κ. Αθανοσόπουλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απολύτως καμία.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μετά τις χθεσινές αναφορές του δημοσιογράφου του κ. Τριανταφυλόπουλου με τον οποίο ήρθε τελικά σε επαφή, όπως και ο ίδιος ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν απατώμαι ή μάλλον συγνώμη, ανεξάρτητος για την ώρα, υπάρχει θέμα μελλοντικής του επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία μετά τα όσα βγήκαν χθες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα προηγουμένως σε σχετική ερώτηση που μου έγινε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν απαντήσατε σαφώς. Εγώ σας ρωτάω εάν από τη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή που είναι σήμερα, περιέλθει ξανά στην κατάσταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω περιεχόμενα εκπομπών.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές