|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Στη Ζιμπάμπουε ζει μια φυλή ιθαγενών, τα μέλη της οποίας έχουν μόνο 2 δάχτυλα σε κάθε τους πόδι. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#31 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Έχετε συναίσθηση της έννοιας της λέξης "Οδηγός";
Οδηγός είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη να σε πάει από ένα μέρος σε ένα άλλο. Αν όπως λέτε οι συμμετέχοντες έχουν την ευθύνη των πράξεων τους, τότε τι τον ήθελαν τον οδηγό; Για μπιμπελό; Όσο για τα φαιδρά του στύλ "ο οδηγός είναι με χτεσινό δίπλωμα και ανύπαρκτη εμπειρία", "αν διαθέτεις δίπλωμα οδήγησης , εαν τα είχες κοπανήσει προηγουμένως, εάν το μηχανάκι σου έχει άριστα φρένα" δε τα σχολιάζω γιατί τα θεωρώ προσπάθεια να φέρετε το παράδειγμα στα μέτρα σας. Εσύ Μαρία, που έχει δίπλωμα τόσα χρόνια, δεν έχεις πιει, τα φρένα του δικύκλου σου είναι οκ, αν πάρεις κάποιον μαζί σου στο μηχανάκι και επειδή δεν υπολόγισες καλά μια κατάσταση βρεθείς ξαπλωμένη φαρδια πλατιά στην άσφαλτο, θα πεις στους συγγενείς αυτού που σκοτώθηκε "δε φταίω εγώ, ο νεκρός φταίει επειδή επέλεξε να έρθει μαζί μου;" Σκεφτείτε το λίγο. |
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Desert rose
|
Βασικά μια τυπική συναίσθηση των εννοιων ...μάλλον την διαθέτουμε πολύ.
Κανόνας πάντως είναι , τα φαιδρά παραδείγματα , να επισύρουν εξίσου φαιδρές απαντήσεις. Ρεαλιστικά όμως αν δούμε το όλο ζήτημα ,εντελώς ωμά υποθέστε για να ακριβολογούμε , εγω που δεν με λένε Μαρία , αλλα οδηγώ απο τα 16 μου δυνατά αυτοκίνητα , εαν δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω την νταλίκα που θα με κλείσει απο τον παράδρομο ,σαν απρόβλεπτο παράγοντα ,η Αλέξα που θα κάθεται δίπλα μου και θα διαλυθεί απ" την σύγκρουση σαφέστατα θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη ,της ακαριαίας μετάστασης της , σε άλλα υψηλότερα επίπεδα. Αυτό είναι μια σκληρή αλήθεια . Εφόσον μπορούσε αντί να έρθει μαζί μου ,να χρησιμοποιήσει ταξί ,"η να επιλέξει ασφαλέστερη διαδρομή με λεωφορείο ,"η να μείνει σπίτι να πλύνει κανα πιάτο στην τελική. |
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Evil Nazi
![]() |
Όσο για τα μηχανακια που αναφέρατε ο συνεπιβάτης πολλές φορές μπορεί εάν δεν έχει στοιχειώδη γνώση ισοροπίας να προκαλέσει από μόνος του ένα ατύχημα. Γενικά τα δίτροχα είναι μαγνήτης περισσοτέρων κινδύνων μιας και το σώμα παραμένει ακάλυπτο και πολύ συχνά και το κεφάλι.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω Κασσάνδρα και Παυλίνα όμως είναι για μια άλλη αντιστοιχία. Θυμάστε μήπως μια σχολική εκδρομή με λεωφορείο που είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε ένα φορτηγό με ξύλινα φύλλα στα Τέμπη? Στην συγκεκριμμένη περίπτωση έφταιγαν τα παιδιά επειδή ήθελαν και πήγαν? Ή μήπως οι γονείς που τα άφησαν και πήγαν? |
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Desert rose
|
Aτυχείς συγκυρίες φίλε μου.
![]() |
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
sail away...
|
Δε μπορούμε να εξομοιώνουμε τα ατυχήματα στο δρόμο που κυκλοφορούν χιλιάδες οχήματα και που οι λόγοι για ένα ατύχημα είναι δεκάδες με αυτό που συνέβη στο ποτάμι
![]() Εν τοιαύτη περιπτώση, δε θα έπρεπε να βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μπας και καμιά ανεύθυνη γειτόνισα ποτίζει τα φυτά της και, από αμέλεια, κουνήσει καμιά γλάστρα και μας έρθει στο κεφάλι ή πέσει κανένα μπαλκόνι από εγκληματική αμέλεια εργολάβου και αστοχία υλικών και μας πλακώσει ![]() Θεωρώ ότι ήδη έχω εκφράσει επαρκώς την άποψή μου επί του θέματος και ό,τι άλλο γράψω θα είναι απλή επανάληψη! Και στο φινάλε, dear admin, ο φασισμός σου δε μπορεί να περάσει παντού και δε γίνεται όλοι να ασπάζονται τις απόψεις σου... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Όντως..αρκετά το έχουμε κουράσει
![]() |
|
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Evil Nazi
![]() |
Δηλαδή αν πάω πεζοπορία και σκοτωθώ είναι κακό του κεφαλιού μου που πήγα, αν σκοτωθώ μέσα στο λεωφορείο είναι ατυχής συγκυρία ή συνηθισμένο φαινόμενο επειδή κυκλοφορούν χιλιάδες οχήματα, με αυτά που μου απαντήσατε.
Άρα σκέπτομαι με τη σειρά μου: Στην πεζοπορία δεν ήταν ατυχής συγκυρία. Τα νερά το είχαν αποφασίσει να πέσουν εκείνη την ώρα. Ο μόνος κίνδυνος μιας πεζοπορίας είναι να πνιγείς στο ποτάμι. Άρα αν το μάθεις καλά αυτό ουτε καν οδηγό δεν θες. Σωστά ? Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. |
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Παράθεση:
Δε δέχομαι κανέναν να μου λέει "αυτή είναι η άποψή μου, αν σας αρέσει". Αν θες να εκφράσεις την άποψη σου, πρέπει να είσαι και σε θέση να την υποστηρίξεις ή και ακόμα να την αλλάξεις. Διάλογο κάνουμε όχι μονολόγους. | |
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
||
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
γουρουνάκι ψητό στη γάστρα...
|
Καταρχάς με όσα λέτε έχεται καταργήσει τον μισό ποινικό κώδικα.Την ευθύνη σε κάθε περίπτωση και ποινικη και ηθική την έχουν οι διοργανωτές,οι υπεύθυνοι και οι επικεφαλείς-οδηγοί.Αν ξεκίναγαν μόνοι τους μια παρέα να κάνουν του κεφαλιού τους στο ποτάμι,χωρις οδηγούς και χωρίς να έχουν εμπειρία τότε θα είχατε δίκιο.
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:07.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο