![]() |
Ποινικές διώξεις για την τραγωδία
Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι έρευνες της Πυροσβεστικής και των εθελοντών για τους δύο αγνοούμενους στον ποταμό Λούσιο, ενώ οι δύο ιδιοκτήτες της διοργανώτριας εταιρείας "Κ.Χριστόπουλος - Λ. Μωραΐτης, Ειδικός Τουρισμός - Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης" συνελήφθηκαν οδηγήθηκαν στην Εισαγγελεία Τρίπολης.Στους συλληφθέντες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες κατά συρροήν, από αμέλεια. Ο ένας από τους συλληφθέντες υπεύθυνους της εταιρείας ήταν και ο οδηγός της ομάδας των άτυχων πεζοπόρων. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα το απόγευμα στις 6 στον ανακριτή. Πάντως, το εκδρομικό γραφείο επιμένει ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι επιζήσαντες της τραγωδίας, με γραπτή ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια των έξι συντρόφων τους, επισήμαναν ωστόσο πως η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και πως οι ίδιοι δεν επιθυμούν την τηλεοπτική καταδίκη των αθλητικών και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. |
Απάντηση: Ποινικές διώξεις για την τραγωδία
Όλα στο βωμό του χρήματος...
Πώς είναι δυνατόν ένας οδηγός να μπορεί να κουμαντάρει 10 ανθρώπους που άγνωστο το αν είχαν ποτέ ξανά επαφή με τη φύση! Αλλά πώς να αντισταθείς σε 500 ευρώ/δίωρο; Θα μας πει κανείς ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται; Ανάθεμα αν και οι οδηγοί έχουν κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση. Πόσο μάλλον οι συμμετέχοντες! Βέβαια, καλό θα ήταν να μη ρίχνουμε το λίθο του αναθέματος μόνο στις επιχειρήσεις που οργανώνουν τέτοιες δραστηριότητες αλλά και στους αδαείς συμμετέχοντες! Αλλά οι νεκροί δικαιώνονται, σωστά; |
Για μένα πρισσότερο φταίει η πολιτεία που τέτοιου είδους εταιρείες τις έχει αφήσει να δρουν ανεξέλεγκτα. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο που να τις ελέγχει για να μην χρειάζεται να κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες τώρα.
|
Απ " όσο άκουσα στις ειδήσεις , ολα τα θύματα ήταν μεγάλα παιδιά.Είχαν δηλαδή ξεφύγει απο την προσχολική ηλικία , ήταν κατα το σύνταγμα και την πολιτεία ώριμοι άνθρωποι με ψήφο στα 18 , ίσως ακαδημαϊκοί πολίτες, ίσως δραστήριοι επαγγελματίες κλπ...
Επομένως, ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που επιχειρεί να παραστήσει τον Αμούδσεν , λαμβάνει πρώτα ο ίδιος προστατευτικά μέτρα, και κατόπιν αφήνει την ευθύνη ζωής του ,σε άλλους. Και όπως κατάλαβες Κασσάνδρα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και για μένα ο πεθαμένος δεν δεδικαίωται πάντα... Σκληρό αλλα ρεαλιστικό, εφόσον όποια εταιρεία τιμωρηθεί τώρα, όπως και να τιμωρηθεί , για τους παθόντες και τις οικογένειες τους, είναι πλέον πολύ αργά.... |
Αν κάποιος ψάχνει να βρει ένα χόμπι δλδ, καλύτερα να ντυθεί με πανοπλία και να πάει επειδή είναι άνω των 18 και κάνει του κεφαλιού του?
|
Δεν ισχυρίστηκα αυτό. Είπα μόνο ,ότι κάτοικοι του Ελληνικού που γνώριζαν την περιοχή καλά ,τους συνέστησαν να μην περάσουν το συγκεκριμένο τμήμα, που δεν ήταν καν μονοπάτι.
Αλλα ακόμα κι εγω που δεν είμαι περιπατήτρια , όσες φορές έχω περάσει για πλάκα την Σαμαριά, ξέρω ότι αν δω τα νερά των ρυακιών που κατεβαίνουν απο τις Σφακιανές Μαδάρες να θολώνουν απότομα, και η στάθμη τους περίεργα να αυξάνει, ξέρω λέω , ότι πρέπει να βάλω φτερά στα adidas μου , και να επιστρέψω πίσω στο σκάλωμα. Αλλιώς η αφεντιά μου ,θα βρεθεί να πλέει ανοικτά της Αγίας Ρουμέλης , πεντανόστιμη βορά στα οψάρια του Λυβικού πελάγους. Για στοιχειώδεις προφυλάξεις μιλάμε... |
Σίγουρα ήταν ενήλικες αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.Υποτίθεται πως είχαν έμπειρο οδηγό μαζί τους που ακολουθούσαν τις οδηγίες του και είχαν του εμπιστευτεί τις ζωές τους.Όταν τους είπε λοιπόν να διασχίσουν το ποταμι φυσικό είναι που δεν αντέδρασαν θεώρησαν το αυτονόητο,οτι ο οδηγός τους ξέρει τι κάνει...
|
Συμφωνώ με τον αχιλλέα. Το θέμα είναι που ελέγχει ο κρατικός μηχανισμός και που όχι. Πχ στην πισίνα απαιτείται έμπειρος ναυαγοσώστης και εκεί λογικά θα πρέπει να υπάρχει έμπειρος οδηγός. Βέβαια στην πισίνα κάνει μπάνιο όλος ο κόσμος, ενώ για πεζοπορία πάνε 10 στους 100.000....
|
Συγνώμη... το ξέρετε ότι οι διασώστες... με δικά τους έξοδα πάνε σε σχολές και ότι ο εξοπλισμός είναι πληρωμένος από τους ίδιους... και τον έχουν σπίτι τους ???
α! και φυσικά πάντα φαίνεται η ΕΜΑΚ... |
Βασικά οι οδηγοί/πεζοπόροι σε ποια σχολή πάνε? Όταν χρειαστούν οι διασώστες είναι συνήθως αργά...
|
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:12. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin