![]() |
Φοιτητικές παρατάξεις
Είχαμε Γενική Συνέλευση Φοιτητών σήμερα και παραδέχομαι ότι σαν 7ο έτος μυαλό δεν έβαλα ακόμη.
Και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν συνδικαλιστή είναι να βλέπεις άτομα τα οποία έφερες εσύ στη παράταξη (ΠΑΣΠ φυσικά) τώρα να είναι μπροστάρηδες και να εκθέτουν υψηλής ποιότητας πολιτικό λόγο. Και εσύ σαν 7ο έτος να δίνεις το παλμό και να φωνάζεις συνθήματα. Και τελικά να έχεις τόσους ψήφους όσο όλες οι παρατάξεις μαζί!!! ΟΕ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΠΙΤΟΣΤΡΑΤΟΣ |
Απάντηση: Εκτός Θέματος
Aπο τη μικρη φοιτητικη μου εμπειρια εχω να δηλωσω πως εσεις οι παραταξεις δεν τη παλευετε
ΟΛΕΣ |
Από τη μεγάλη φοιτητική μου εμπειρία έχω να πω πως οι παρατάξεις είναι ό,τι πιό γλοιώδες και σιχαμένο κυκλοφορεί στο χώρο του Πανεπιστημίου και ένας από τους βασικότερους λόγους απαξίωσης των σπουδών μας. Η καθεμία λέει τις δικές της παπαριές (που τις βαφτίζει πολιτικό λόγο) που σχεδόν πάντα ως μόνο στόχο έχουν τα υποστηρίξουν το κόμμα που τις θρέφει και σπανιότατα ασχολούνται με τα προβλήματα της κάθε σχολής. Το χειρότερο είναι πως νομίζουν ότι αυτά που λένε τα παίρνει στα σοβαρά έστω και ένα 10% των φοιτητών που είναι εκτός παρατάξεων. Η πλήρης απαξίωση, ο απόλυτος πάτος της υποτιθέμενης ανεξάρτητης οργάνωσης των φοιτητών...
|
Παράθεση:
Στο Ρέθυμνο η ΠΑΣΠ Ρεθύμνου παράγει έργο εδώ και 22 χρόνια, γι' αυτό και κάθε χρόνο οι φοιτητές την εμπιστεύονται με τη ψήφο τους, εκλέγοντάς την πρώτη παράταξη, αλλά και με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδελτιά μας. Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω στη ΠΑΣΠ Ρεθύμνου, την έχω υπηρετήσει, αυτή και τους συμφοιτητές μου, σε πολλές θέσεις με αποκορύφωση τη συμμετοχή μου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης για 3 χρόνια και τη συμμετοχή μου στο Γραφείο Πόλης της Παράταξης το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Είμαι ακόμη πιο περήφανος που μέσα απο τα όργανα συνδιοίκησης έχω κάνει προτάσεις που βελτίωσαν το πτυχίο μου, αύξησαν την ποιότητα σπουδών μου και πήγαν μπροστά το Τμήμα Φιλολογίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Γι' αυτό... ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΠΑΣΠΙΤΗΣ |
Αυτά συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΥ γιατί ΟΛΕΣ οι παρατάξεις σε ΟΛΕΣ τις σχολές παίρνουν γραμμή και εκπροσωπούν ΜΟΝΟ τα κεντρικά και ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ τον μέσο φοιτητή. Το έργο των αριστερών παρατάξεων είναι οι ατέλειωτες καταλήψεις για ψύλλου πήδημα και των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ η προβατοποίηση των πάντων και να κανονίζουν μπουζούκια και εκδρομές.
Θα σεβόμουν απεριόριστα οποιαδήποτε πραγματικά ανεξάρτητη και αυθόρμητη οργάνωση φοιτητών ακόμα και αντίθετης ιδεολογίας από τη δική μου. Αρκεί αυτή η οργάνωση να μας έλεγε τις απόψεις της και όχι τις απόψεις των κομμάτων που τις ακούω καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ και αηδιάζω. Το να τις ακούω και μέσα σε ένα χώρο που υποτίθεται πως ανοίγει μυαλά πάει πάρα πολύ. Φυσικά λειτουργεί έτσι το σύστημα του πανεπιστημιακού συνδικαλισμού που αυτό που ζητάω είναι ουτοπικό γιατί είναι "επικίνδυνο" για το κατεστημένο που με τόσο κόπο έφτιαξαν και το πνίγουν εν τη γεννέσει του όποτε πάει να γίνει. Γιατί οι λύκοι απ' έξω θέλουν τα πρόβατα τους μετρημένα. Τόσο απλά. |
Αυτά συμβαίνουν εκεί που εσύ ξέρεις. Στο Ρέθυμνο συμβαίνουν άλλα.
Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε καμιά παράταξη ή έτσι απλά κριτικάρεις; Η ΠΑΣΠ Ρεθύμνου είναι αυτόνομη παράταξη και ανώτερό της όργανο είναι η ολομέλειά της που γίνεται κάθε Τρίτη στις 9 το βράδυ στα γραφεία μας. Γραμμή δεν παίρνουμε απο κανέναν και γι αυτό έχουμε μέλη μας Νεοδημοκράτες και Συνασπισμένους, πάρα πολλούς!!! Η ΠΑΣΠ Ρεθύμνου έχει υψηλό πολιτικό λόγο και κάθε άλλο παρά προβατοποίηση κάνει. Επιχειρούμε την πολιτικοποίηση, τον ενεργό συνδικαλισμό, τη συμμετοχή και ενημέρωση όλων των φοιτητών. Ξέρω γιατί έχεις δει έτσι τις παρατάξεις, αλλά μη ξαναπεις το "παντού". Επαναλαμβάνω ότι εδώ ξεχωρίζουμε και είναι αλλιώς. |
Εγω (και) στο συγκεκριμενο θεμα θα συμφωνησω με το γατονι.... Φιλη μου απο την ΠΑΣΠ μου ελεγε τις προαλλες σε συζητηση (που εγω ελεγα αυτα που λεει και το γατονι περι προβατοποιησης κλπ κλπ) οτι για τις εκλογες του ειχε ερθει χαρτι απο πανω που ελεγε μεχρι και πως θα ντυνονται.... Γι' αυτο και ξενερωσε και πλεον ειναι στην παραταξη σας μονο και μονο για χαρη μιας φιλης της.....
|
Παράθεση:
Τυχαίνει όμως να ξέρω πολλά πράγματα εκ των πολύ έσω κι έτσι νομίζω πως μπορώ να κριτικάρω και να εκφράζω την απέχθεια μου. Θα είχα όλη την καλή διάθεση να δεχτώ όσα λες αν δεν λεγόσασταν ΠΑΣΠ δηλαδή αν δεν ήταν από πίσω σας το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για ΔΑΠ,ΠΚΣ, ΕΑΑΚ κτλ,δεν επικεντρώνομαι μόνο σε μία παράταξη. Το μεγαλύτερο των προβλημάτων όμως είναι αυτό για το οποίο περηφανεύεσαι. Η ύπαρξη πολιτικού λόγου. Συγγνώμη αλλά είχα την εντύπωση πως ο φοιτητικός σύλλογος και κατ' επέκταση οι συνελεύσεις του είναι χώρος συζήτησης και επίλυσης των προβλημάτων του φοιτητή και όχι χώρος εκκολαπτόμενων πολιτικών και μικροπαραταξιακών-μικροπολιτικών συμφερόντων.Κι επειδή τυγχάνει να έχω υπάρξει φοιτητής με 2 διαφορετικές κυβερνήσεις η μεταμόρφωση των παρατάξεων που τις εκπροσωπούν ήταν απίστευτη. Είναι γελοίο να υπάρχουν συνελεύσεις που συζητούνται θέματα εκτός αυτών που απασχολούν τους φοιτητές. Το που οδήγησε η δημιουργία και η ανάπτυξη του συνδικαλισμού στα Πανεπιστήμια μας δεν χρειάζεται να το αναφέρω εγώ,μιλάνε οι αριθμοί. Τη δεκαετία του ΄70 το ΕΜΠ ήταν στο top20 των Πανεπιστημίων παγκοσμίως και άλλα Πανεπιστήμια μας ήταν επίσης σε πολύ καλή θέση. Πλέον δεν έχουμε ούτε ένα στο top100. Φυσικά δεν ευθύνονται μόνο οι παρατάξεις γι' αυτό. Αλλά οι συνεχείς καταληψεις, οι "ανένδοτοι" αγώνες (μέχρι να κινδυνεύσει η εξεταστική μας,μετά κοκοκο), ο ελεεινός τρόπος προβατοποίησης των πρωτοετών (για όποιον δεν το ξέρει από τα κεντρικά κάθε παράταξης μοιράζεται κάθε χρόνο φυλλάδιο με οδηγίες προσέγγισης), το φακέλωμα ΟΛΩΝ των φοιτητών για τις φοιτητικές εκλογές και κυρίως τα νταραβέρια και η αλληλοϋποστηριξη με τους καθηγητές (κάθε παράταξη έχει τους δικούς της) μάλλον προσ το χειρότερο οδήγησαν. Το κακό είναι πως ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο... ΥΓ: Προς Θεού δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα και στην παράταξή σου (αν και ως παράταξη απεχθής μου είναι), απλά πήρα αφορμή να πω κάποιες σκέψεις μου. ΥΓ1:Άστρο ή Δέσποινα αν θέλετε μεταφέρετε τα ποστ που αφορούν το θέμα σε κάποιο νέο θέμα, είναι αρκετά ενδιαφέρον, μην το συζητάμε στο εκτός θέματος. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
2. Προφανώς δε πρόκειτε να συμφωνήσουμε γιατί εγώ πολιτικοποίηση και συνδικαλισμό θεωρώ τη συμμετοχή των φοιτητών στα θεσμοθετημένα όργανά τους και στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου. Κα πολιτικοποίηση σημαίνει να έχεις λόγο με επιχειρήματα απέναντι σε ότι σου λένε, σου πλασάρουν και σου προτείνουν και όχι απλά ένα στείρο όχι και μια απόρριψη των πάντων, χωρις καν να έχεις ενδιαφερθεί να μάθεις κάτι γύρω απο αυτά. 3. Κι επειδή μιλάς για προβατοποίηση πάμπολλες φορές, θα επαναλάβω πως είμαι πολύ περήφανος που στη ΠΑΣΠ Ρεθύμνου έχει ο κάθε ένας λόγο, ο κάθε ένας μπορεί να πει τη σκέψη του στις ολομέλειές μας και ο γραμματέας μας λέει πάντα τη γνώμη του στο τέλος για να μην επηρεάσει κανέναν και τίποτα! 4. Για το φακέλωμα και την προσέγγιση την πρωτοετών... Το πρώτο απλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καμιά λίστα μελών, ούτε κάποιο έγραφο να στέλνουμε ονόματα στο γραμματέα ή σε κάποια κεντρικά. Δεν υπάρχει! Το δεύτερο, η προσέγγιση των πρωτοετών φυσικά και υπάρχει. Οφείλουμε την υποδοχή και την προβολή των έργων μας τόσα χρόνια (είμαι πολύ περήφανος να δείχνω τα νεα Διδακτήρια της Φιλοσοφικής που στο δεύτερό μου έτος η ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής έκανε πραγματικό αγώνα για τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου). Ακόμη είναι και ο ευνόητος λόγος να φέρουμε νεο αίμα στη παράταξη. 5. Και τέλος αφορά τις χέσεις με τους καθηγητές... Χαίρομαι που έχω συγκρουστεί πάρα πολλές φορές με τους καθηγητές μου σε ΓΣΤ, για τα συμφέροντα των φοιτητών μου και έχω τσακωθεί μαζί μου για να βλετιώσω της καθημερινή φοιτητική μας ζωή! Και χαίρομαι ακόμη πιο πολύ που έχω κοπεί σε μαθήματα επειδή είμαι ΠΑΣΠίτης και ξεμπρόστιασα στημένα μεταπτυχιακά και εκλεκτορικά. Αυτά για εμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη ΠΑΣΠ Ρεθύμνου. Τι συμβαίνει σε άλλα μέρη να το κρίνετα εσείς. Η ΠΑΣΠ στη Κρήτη είναι ή μόνη πρώτη παράταξη όταν σε όλη την Ελλάδα κάνει η ΔΑΠ ή η ΠΚΣ κουμάντο. Αναρρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό και τι διαφορετικό έχουμε εμείς ως ΠΑΣΠ. Σε άλλα μέρη φέρνουν μπράβους, παίζουν ξύλο κ.λπ. Εδώ 7 χρόνια, πέρα απο μερικές λεκτικές αψιμαχίες, δεν έχει ανοίξει ούτε ρουθούνι με άλλες παρατάξεις!!! |
Παράθεση:
Δεν σου είπα πως γίνεται πάντα αυτό. Αλλά είναι πολλές οι φορές ου συζητούνται παντελώς άσχετα θέματα (πόλεμοι κλπ κλπ). Επίσης οι προτάσεις όλων των παρατάξεων συνήθως είναι για γέλια. Η παράταξη που υπάγεται στο κυβερνητικό κόμμα (ΔΑΠ τώρα,ΠΑΣΠ παλιότερα) υποστηρίζει συνήθως με ελάχιστες διαφοροποιήσεις τις θέσεις της κυβέρνησης και οι άλλες τις απορρίπτουν και προτείνουν πρακτικά ανέφικτα πράγματα κράζοντας παράλληλα την κυβέρνηση μέσα στις συνελεύσεις (δεν είναι αυτό εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων σε βάρος των φοιτητικού συλλόγου; ). Παράθεση:
Κι επίσης άλλο πολιτικοποίηση και άλλο πολιτικός λόγος και ξύλινοι λόγοι. Κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι πολιτικοποιημένος αλλά για τον εαυτό του. Να έχει γνώμη, άποψη,επιχειρήματα και κριτική σκέψη. Αλλά όχι με μόνο στόχο να αποδείξει πως "οι άλλοι" είναι χειρότεροι και "οι δικοί του" είναι πάντα οι σωστοί. Παράθεση:
Παράθεση:
Δηλαδή θες να μου πεις πως δεν έχετε λίστες με το τι ψηφίζει ο καθένας στις φοιτητικές και με ποιά άτομα μπορείτε να προσεγγίσετε αυτούς που "παίζονται"; Σόρρυ αλλά αυτό δεν το πιστεύω γιατί το έχω δει σε όλες τις παρατάξεις σε τουλάχιστον 5 διαφορετικές σχολές σε 3 διαφορετικές (μεγάλες) πόλεις. Για τους πρωτοετείς διαφωνούμε ριζικά και για μένα αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Η προβολή των έργων (σαν άλλη κυβέρνηση), και η προσπάθεια ένταξης στην παράταξη. Εκεί ακριβώς πάσχει η οργάνωση των φοιτητών και θα πάσχει για πολλά χρόνια ακόμα, αντί να είναι αυθόρμητη μπαίνει κάτω από ταμπέλες παρατάξεων και κατ' επέκταση κομμάτων. Παράθεση:
Παράθεση:
Τέλος αν φτάσαμε στο σημείο να προβάλουμε το αυτονόητο ότι δεν πέφτει ξύλο στις συνελεύσεις επειδή κάποιοι έχουν διαφορετικές θέσεις τι άλλο να πω!!! |
Παράθεση:
2. Στη δική μου τη παράταξη οι μόνες λίστες είναι τα ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών που τα επεξεργαζόμαστε σβήνοντας όσους πήραν πτυχίο και κατηγοροποιόντας τα μέλη ανα έτος. 3. Στο Τμήμα Φιλολογίας είναι μόνο ο Αλέξης ο Καλοκαιρινός (ΠΑΣΟΚατζής, όχι υποστηρικής μας!!!) ο οποίος είναι και αρθρογράφος στα ΝΕΑ και πολλές φορές έχουμε συγκρουστεί και με αυτόν, κι εγώ προσωπικά και στη Σύγκλητο και στη Κοσμητεια της Φιλοσοφικής Σχολής. Μόνο ένας. Όλοι άλλοι απλά είναι αντίθετοι όχι με τους εκπροσώπους μας. Ατο τμήμα μου αν γινόταν αυτό που λες θα είχαπάρει πτυχίο:hehe: 4. Καμιά σχέση με τη Κρήτη ρε Χρήστο. Οι Κρητικοί πλέον είναι πολύ λιγότεροι, οι μη Κρητικοί περισσότεροι, καθώς ο νεος νόμος για τις μεταγγραφές έχει κόψει πολύ κόσμο απο το να φύγει απο εδώ! Για να καταλάβεις έχουμε κι ένα φοιτητή απο Ουγκάντα, τον Ακίν που είναι στη ΠΑΣΠ Ρεθύμνου. Υ.Γ. Έχει σκάσει ο Ακίν μύτη στη καταμέτρηση των εκλογών με μια πραδοσιακή στολή σα κελεμπία, καταπράσινη και μιλάει στη γλώσσα του, να κάνει λέει βουντού στους ΔΑΠίτες!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ |
Κοίτα,συγκεκριμένα στο τμήμα σου ξαναλέω πως δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει. Αλλά γενικά νταραβέρια με τους καθηγητές υπάρχουν. Και φακέλωμα. Και γραμμές. Και γενικά πολλά πράγματα που κάθε άλλο παρά υπέρ του μέσου φοιτητή είναι.
Ξέρω παιδιά που λόγω παρατάξεων έχουν περάσει μαθήματα αέρα. Για μια ψήφο στις πρυτανικές. Και άλλους που κόβονται λόγω παρατάξεων. Και τα δύο την ίδια απέχθεια μου προκαλούν. Εντάξει,γι' αυτό που λες με το αν είναι Κρητικοί δεν λέει και πολλά όπως δεν λέει και σε άλλες πόλεις. Οι μηχανισμοί σίγουρα θα δημιουργήθηκαν παλιότερα και έτσι έγινε ισχυρή η κάθε παράταξη στην πόλη της και απλά συντηρεί αυτή την ισχύ. Και πέρα από την παράταξή σας που δεν μπορώ να έχω άμεση γνώμη, εσένα που είσαι στο χώρο σου φαίνεται ικανοποιητική η συνολική κατάσταση που επικρατεί με τις παρατάξεις; |
Πάντως συναγωνιστή mazda αν έγινε όντως αυτό σας παραδέχομαι. Είσαστε αιώνες μπροστά.
Μόνο πείτε μας που και πότε θα γίνει το επόμενο για νάρθουμε κι εμείς :) |
Παράθεση:
Γατόνι θα παω προπόνηση τώρα και θα σου απαντήσω μετά. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τώρα το είδα!!! Έλα μωρή ΠΑΣΠάρααααα!!!:rofl::clap: Πέρα απο τη πλάκα εμείς στο Ρέθυμνο μόνο συναυλίες κάνουμε και πάρτυ σε κανα κλαμπ. Κι απο συναυλίες ή θα παίζουν φοιτητές ή θα παίξει κάποιος κρητικός (συνήθως ο Γωνιανάκης να πορωθούμε!!!) |
Παράθεση:
Οι παρατάξεις έχουν πέσει τόσο χαμηλά που μλώνουν πλέον μέχρι και για ένα τοίχο για να κολάνε αφίσες. Φέρνουν μπράβους στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ άλλες οικοδόμους. Παραγοντιλίκια αμέτρητα με καθηγητές και πρυτάνεις με κύριο όφελος την εισαγωγή σε μεταπτυχιακά ενώ δεν είναι οι καλύτεροι, ή για τους καθηγητές η ανέλιξή τους σε μεγαλύτερες βαθμίδες. Ακόμη έχουν άμεση χρηματοδότηση απο βουλευτές και τρέχουν να τους υποστηρίξουν προεκλογικά... Ελάχιστες είναι οι παρατάξεις που παράγου έργο και ξεχωρίζουν ανα την Ελλάδα. Εκεί νομίζω ότι ανήκει και η δική μου, έχοντας όχι μόνο έργο, ιστορία και ποιοτική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά είναι και απόλυτα διαφανής και ξεκάθαρη στην οργάνωσή της. Edit: Ευχαριστούμε που κάνατε ξεχωριστό τόπικ!!! :) |
Απάντηση: Φοιτητικές παρατάξεις
έπεσε ξύλο προχθές για μια σειρά αφίσες στο τει αθηνών και φύγανε με ασθενοφόρο.
|
Παράθεση:
και για αυτο που λες για τους οικοδομους και για τους μπραβους, ο καθενας οτι μπορει να ''νοικιασει'' φερνει αναλογως με τα χρηματα που εχει παρει απο το κομμα που ειναι απο πισω του..οποτε δεν ειναι κακο να σκανε μυτη οι οικοδομοι:P |
Παράθεση:
(αυτό απο καταγγελία της παράταξης ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, στα προημερισίας διάταξης θέματα, το προηγούμενο εξάμηνο σε Γενική Συνέλευση όλων των Σχολών) |
Παράθεση:
|
Χωρίς να έχω περάσει από πανεπιστήμιο, οι φοιτητικές παρατάξεις εδώ και πολλά χρoνια μόνο γέλιο (αντί για κλάμα) μου προκαλούν. Και μόνο το γεγονός οτι κάθε χρoνο η κάθε παράταξη δίνει δικά της αποτελέσματα στις εκλογές , είναι ενδικτικό της νεοτροπίας από την οποία διακατέχονται. Τα ψηφαλάκια μετράνε σα πολιτικάντιδες. Τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο υποβαθμίζονται αφού μένουν κλειστά από ατελείωτες καταλήψεις, οι οποίες μοιάζουν πλέον θεσμός έχοντας χάσει την ουσία τους και τη βαρύτητά τους ως έσχατο όπλο πίεσης. Mazda6 ίσως στο Ρέθυμνο η ΠΑΣΠ να παράγει έργο για τους φοιτητές ανεξάρτητα από το αν δέχεται ή όχι κομματικές γραμμές, όμως διαβάζοντας τις απαντήσεις σου, ως εντελώς αμέτοχος , μου έκαναν λίγο σα διαφήμιση. Δες τες κι εσύ. Μοιάζουν λίγο σα να στις έχουν υπαγορεύσει, συνειδητά ή όχι, έχεις υποστεί μια πλήση εγκεφάλου. Γι αυτό πολλοί μιλάνε για προβατοποίηση, ο φοιτητής σε αυτές τις παρατάξεις αποκτά λόγο όχι δικό του, αλλά του κόμματος που η παράταξη ακπροσωπεί
|
Βαγγέλη κανένας δε θα μπορούσε να μου επιβάλει το λόγο του, ούτε να μου τον υπαγορεύσει. και γίνεσαι προσβλητικός όταν μιλάς για πλύση εγκεφάλου.
Πραγματικά θα ήθελα να μου εκθέσεις την επιχειρηματολογία σου πάνω σε αυτό, μιας και όπως λες δεν έχεις περάσει απο το Πανεπιστήμιο, πόσο μάλλον απο το Ρέθυμνο και την παράταξή μου (πόσο μ΄λλον το λόγο της για να λες ότι μου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου!!!). Αυτό που λες ότι ο φοιτητής δεν έχει λόγο δικό τους αλλά της παράταξης που εκπροσωπεί, είναι καθαρά θέμα ατόμου, νοοτροπίας, εξυπνάδας και προσωπικής ικανότητας στο λόγο. Και με τιμά φυσικά να φαίνεται σα διαφήμιση της παράταξής μου!!! Δεν ντρέπομαι ούτε να λεω πως είμαι ΠΑΣΠίτης στο Ρέθυμνο, ούτε να εκθέτω τα έργα της! Έργα όπως: Διδακτήρια Φιλοσοφικής, Πρώτη Γειτονιά Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Γάλλου, Σίτιση φοιτητών με μόνο ένα μόριο (δεν τρώνε δωρεάν δηλαδή οι φοιτητές που είναι Ρεθεμνιώτες και μένουν με την οικογένειά τους στο Ρέθυμνο), Αύξηση των διδακτικών μονάδων στο τυχίο της Φιλολογίας και τόοοοοσα άλλα. Είναι τιμή μου να τα εκθέτω και πάνω απ' όλα τιμή μου είναι που συνέβαλα κι εγώ έστω και λίγο σε όλα αυτά! |
Παράθεση:
Επίσης, προσωπικά πιστεύω πως το να διαφημίζεις την παράταξή σου συνδέεται άμεσα με πλύση εγκεφάλου. Δε λέω, αν όντως διαφέρετε από τις παρατάξεις στα άλλα πανεπιστήμια σας αξίζουν συγχαρητήρια αλλά το να φωνάζεις συνθήματα στις συνελεύσεις, το να είσαι τόσο φανατισμένος και το να θεωρείς τις διαφορετικές απόψεις των άλλων προσβλητικές, δε φανερώνει και τόσο αντικειμενική στάση. |
Είναι υγιές να φανατίζεσαι όταν 7 χρόνια έχεις αφιερώσει προσωπικό χρόνο, προσωπική δουλειά, ατέλειωτα ξενύχτια, κούραση, συνελεύσεις, ολομέλειες, να κοιμάσαι στα γραφεία, αγωνίες, φόβους, λύπες, όταν συγκρούεσαι καθημερινά με καθηγητές για το συμφέρον το δικό σου και των συμφοιτητών σου, όταν όλοι οι άλλοι σε χτυπάνε (σαν πρώτη παράταξη που είσαι) και εσύ συνεχίζεις να είσαι πρώτος σε έργα, λόγο και αποτέλεσμα...
Υ.Γ. Τώρα που πήγα κάμποσα χρόνια πίσω... μπήκα στη παράταξη με μακριά μαλλιά ως τη μέση, με μούσια, με μπλούζα Cradle of Filth, 78 κιλά παιδάκι αγύμναστο και τώρα έχω γίνει αγνώριστος... ρε πως πέρασαν τα χρόνια!!! Πάνε και μαλλιά, πάνε και οι μπλούζες και οι γκέτο οι αρβύλες... 95 κιλα τούμπανο... :) :) :) ΧΑΧΑΧΑΧΑ |
Μήπως είσαι πάρα πολύ υπερβολικός ;; Ούτε η κυβέρνηση δεν καταπιέζεται τόσο...
Επιμένω πως ο φανατισμός είναι άσχημο πράγμα ακόμα και αν έχουν περάσει 100 χρόνια. ΥΓ Πώς τα καταφέρνεις σε κάθε θέμα και καταλήγεις σε σένα, στα γυμναστήρια και στο πως ήσουν, είσαι και θα είσαι, είναι απορίας άξιον... kalo!!! |
Κατι μου λεει πως αν ρωτησουμε τη ΔΑΠ ρεθυμνου θα βρει αλλα τοσα κακα να μας πει για την ΠΑΣΠ
Ολοι μεσα σε αυτο το τρυπακι |
Άμα ρωτήσεις τους επικεφαλείς από κάθε παράταξη σε κάθε πανεπιστήμιο είναι ικανοί να σου εξιστορούν τα κατορθώματά τους και τις θυσίες τους για την παιδεία για κανένα χρόνο. Άσχετα αν είναι κομματόσκυλα δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως.
|
Παράθεση:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ Και φυσικά όλοι έχουν να πουν κάτι κακό για τους άλλους. Πουθενά δεν υπάρχουν μόνο καλοί, ή μόνο κακοί. Και εμείς έχουμε κάνει λάθη όπως και ο καθένας... Το θέμα είναι να μαθαίνεις απο τα λάθη σου και να μην τα επαναλαμβάνεις. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ |
Παράθεση:
|
Σίγουρα έχετε δίκιο όσοι φωνάζετε πως διαχρονικά υπάρχουν θύματα και θύτες. Υπήρχαν σίγουρα και πιο παλιά απ'όταν, σαν τις μέρες που διανύουμε, οι ταγματασφαλίτες σάρωναν ακόμη και τα εξατάξια τότε γυμνάσια για να παίρνουν απουσίες. Κι όποιος απουσίαζε κατατασσόταν αυτόματα στους υποστηρικτές των αναρχοκομμουνιστών και αλητών. Και πράγματι έτσι ήταν.
Γι αυτό μέρες που'ναι ας σεβαστούμε τουλάχιστον τα θύματα. |
Παράθεση:
+1!!! Να μη ξεχνάμε το "114", τη διεκδίκηση Δωρεάν Δημόσιας Παιδείας, τους αγώνες που δικαιώθηκαν με τον Γεώργιο Παπανδρέου να κάνει δημόσια τη Παιδεία, τον αντιχοντικό αγώνα με τους χαφιέδες, τους ρουφιάνους της Δεξιάς και τους ασφαλίτες μέσα στα αμφιθέατρα και τέλος η μεγάλη θυσία, τη μεγάλη αγωνιστική κίνηση της Νομικής και του Πολυτεχνείου που άλλαξε μια για πάντα το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τους Δημοκρατικούς αγώνες. |
Παράθεση:
Και επίσης να το έχουνε κάνει σημαία σήμερα οι παρατάξεις και ως μόνη μορφή "αγώνα" ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ να έχουν τις καταλήψεις μάλλον το ευτελίζει,το μειώνει και το προσβάλει. Γιατί εκείνα τα παιδιά δεν λογάριασαν ούτε την ίδια τους τη ζωή για τον ΑΓΩΝΑ τους ενώ οι σημερινοί "αγωνιστές" κοτεύουν μπροστά σε μια χαμένη εξεταστική ή εξάμηνο. Ούτε αυτό δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν για τον "αγώνα" τους. |
Να προσθέσω το γεγονός της πολιτικής εξαργύρωσης των αγώνων του πολυτεχνείου είτε προσωπικά, είτε συλλογικά.
|
Παράθεση:
Πρόθεση να σε προσβάλω δεν είχα ούτε και έχω. Πρέπει να καταλάβεις όμως οτι για κάποιον που βλέπει το θέμα των φοιτητικών παρατάξεων από έξω τα πράγματα είναι πολύ απλά, εν αντιθέση με κάποιον που η παράταξή του είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Εγώ βλέπω φοιτητές φανατισμένους, έτοιμους να κολλήσουν ταμπέλα '' ΠΑΣΠίτης, ΔΑΠίτης κτλ και προτίστος τον πολιτικά αντίπαλο να τον βλέπουν με μισό μάτι. Βλέπω φοιτητές να πλακώνονται μεταξύ τους μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια πράγμα αδιανόητο για ανθρώπους με αρκετά υψηλή μόρφωση. Αυτό σημαίνει αυτομάτος οτι δεν σκέφτονται αλλά υπακούν σε εντολές. Σου ξαναλέω για το θέμα των εκλογικών αποτελεσμάτων που είναι ελεεινό. Φαντάσου πόσο πορώνονται οι φοιτητές που δε διστάζουν να παραποιούν την εκλογική διαδικασία. Αυτό σίγουρα είναι αποτέλεσμα πλήσης εγκεφάλου. Οτι έργο κι αν παράγει κάποια παράταξη το διαφημίζει σα δικό της κατόρθωμα κι όχι σα συνολικό επίτευγμα των φοιτητών, προσπαθώντας να διαφημίσει τον εαυτό της λες κι είναι απορρυπαντικό που ψάχνει αγοραστές. Είναι αυτονόητο οτι θα επιδιώκεται πάντα το καλύτερο από τους φοιτητές για τις σπουδές τους είτε ανήκουν είτε όχι σε κάποια παράταξη. Μη νομίζεις οτι κανείς δε μπορεί να σου επιβάλει τη γνώμη του κι εσύ να την αναπαράγεις. Ασυναίσθητα γίνεται τις περισσότερες φορές. Είναι κι αυτό ολόκληρη επιστήμη. Καλά κάνεις και δε ντρέπεσαι που είσαι ΠΑΣΠίτης κι ούτε να το κρύβεις. Δικαίωμά σου είναι. Εχεις τα πολιτικά σου πιστεύω και τα εκφράζεις. Ομως οτι είσαι ΠΑΣΠίτης δε σημαίνει αυτόματα οτι είσαι και ένας υπέροχος άνθρωπος, όπως και ο ΔΑπίτης δε σημαίνει οτι είναι ένας κακός άνθρωπος. Αυτό δεν είμαι όμως σίγουρος οτι το έχεις ξακαθαρίσει στο βάθος του μυαλού σου. Οι φοιτητικές παρατάξεις πρέπει να προάγουν το διάλογο πράγμα που δε γίνεται όταν κρατάνε καδρόνια και φανατίζονται για ψύλου πήδημα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Εδώ συμφωνώ σε ότι αφορά τα άτομα και τα πιστεύω τους, το έγραψα και σε προηγούμενό μου ποστ. Στο τελευταίο με το διάλογο και τα καδρόνια, συμφωνώ σαφώς και αυτό είναι το σημείο που είναι τόσο ξεχωριστό και η εκλογική διαδικασία και οποιεσδήποτε φοιτητικές διαδικασίες στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου στο Ρέθυμνο, καθώς ΠΟΤΕ δεν έχει ανοίξει ούτε ρουθούνι στα αμφιθέατρα και αυτό οφείλετε σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις. |
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:34. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin