![]() |
Απάντηση: Φοιτητικές παρατάξεις
Μόλις δέχθηκα ένα τηλεφώνημα απο Ρεθυμνο και θα φύγω άρων άρων αύριο...
Οι φοιτητικές παρατάξεις των ΕΑΑΚ, της Πρωτοβουλίας Γένοβα και του Δικτύου (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) προχωρούν σε παράνομη Γενική Συνέλευση όλων των Σχολών αύριο με σκοπό την κατάληψη του Πανεπιστημίου στο Γάλλο στο Ρέθυμνο. Αυτές είναι οι πολιτικές των δήθεν αριστερών, των δήθεν αγωνιστών... Τις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών, καθώς και τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτές, τις ορίζει το Δ.Σ. της Φιλοσοφικής σαν το πιο παλιό Δ.Σ. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ένα απο τα παλιότερα στην Ελλάδα. Προφανώς πάνε να εκμεταλευθούν το κλίμα που υπάρχει, μιας και υπάρχουν και οδηγίες του Τσίπρα (βλ. δήλωση για να μεταφερθεί ο αγώνας στα Πανεπιστήμια)... Μη γίνει καμιά λαλακία αύριο γιατί θα χάσουμε όλο το εξάμηνο κι εγώ θα χάσω μια καλή ευκαιρία να πλησιάσω κι άλλο στο πτυχίο μου! |
Το ΤΕΙ Καλαμάτας θα μείνει κλειστό μέχρι τις 31/12.
|
Kι αυτοι θα χασουν το εξαμηνο τους!
Αλλα μαλλον τους ενδιαφερει κτ αλλο(κτ ασημαντο,μη φανταστεις τπτ σπουδαιο)περισσοτερο. |
Παράθεση:
Ο αγώνας και η διαμαρτυρία γίνεται στους δρόμους, όπως άλλωστε έγινε όλες αυτές τις μέρες, και έχει παοφασιστεί συνέχεια, στο Ρέθυμνο, με πρωτοστάτες τους φοιτητές και όλους τους φοιτητικούς συλλόγους. Πορείες, αποκλεισμός της Νομαρχίας, αποκλεισμός των δικαστηρίων και του κτιρίου της Αστυνομίας, κλείσιμο δρόμων κ.λπ. Όχι με κλειστό το Πανεπιστήμιο για να κάνουν πάρτυ και να καπνίζουν διάφορα προϊόντα απο το Μυλοπόταμο... Η κατάληψη για τους συγκεκριμένους είναι πανηγύρι, όχι αγώνας. Στις πορεις έρχονται για να πουλάνε στους περαστικούς 'Εργατική Αλληλεγγύη"... |
Ακριβώς. Δηλαδή κλείνοντας τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θα καταφέρουν όταν μετά από χρόνια προσπάθεια έχουν ξεφτιλίσει πλήρως την έννοια της κατάληψης;
Ποιός τους παίρνει στα σοβαρά πλέον; "Τα μ@λακισμένα πάλι αφορμή να μην κάνουν μάθημα έψαχναν" σκέφτεται η πλειοψηφία του εξωπανεπιστημιακού κόσμου. Και το χειρότερο είναι πως έχει δίκιο! Τι κάνουν δηλαδή; Καταλαμβάνουν ένα χώρο όπου υπάρχει άσυλο! Μεγάλη μαγκιά! Ούτε στα μονόστηλα στις εφημερίδες δεν αναφέρεται πλέον το γεγονός. Θες να ακουστείς; Προχώρα σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Παιδείας και να δεις πόσο πιό αποτελεσματικό θα είναι. Τον κόσμο να το κάνεις τον έχεις. Έλα όμως που το ζητούμενο είναι το να μη γίνει μάθημα και όχι το να ακουστεί το φοιτητικό κίνημα. Βέβαια εδώ δεν μιλάμε καν γι' αυτά τα κλασσικά πλέον πράγματα. Εδώ μιλάμε για παράνομες εντελώς καταλήψεις. Χωρίς γενικές συνελεύσεις,χωρίς τίποτα. Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Τα ίδια έγιναν και την προηγούμενη βδομάδα μετά τον θάνατο του παιδιού. Με τη διαφορά πως δεν αντέδρασε κανείς γιατί όλοι το θεωρούσαν σωστό και δίκαιο το να γίνει κατάληψη συμβολικά την προηγούμενη βδομάδα. Τώρα περνάμε για άλλη μια φορά στη σφαίρα της αγωνιστικής μ@λακίας... |
Συμφωνώ απόλυτα με το Χρήστο.
Και οι περισσότεροι θα το βρουν ευκαιρία να φύγουν νωρίτερα για τα σπίτια τους, παρά να κάτσουν στο Ρέθυμνο να στηρίξουν τη κατάληψη. |
Οι διάφοροι φοιτητοπατέρες που είναι συνήθως αιώνιοι φοιτητές δημιουργούν την κατάσταση παρασύροντας τους υπόλοιπους. Αυτοί δέν έχουν σκοπό να δουλέψουν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν μελλοντικά βουλευτές ώστε να τα κονομάνε χωρίς να εργάζονται.
|
Παράθεση:
Γιατί κάθε άλλο παρά επιχειρηματολογόντας μιλάς. |
Παράθεση:
Δεν ξέρω αν ισχύει για όλους τους φοιτητοπατέρες-αιώνιους φοιτητές αλλά από όσο είδα και στο πανεπιστήμιο της αδερφής μου οι περισσότεροι από δαύτους επιδίωκαν αυτό που λες ακριβώς. Να κάνουν ότι μπορούν για το κόμμα ώστε αργότερα να χωθούν κάπου. @ Mazda: Τι επιχείρημα θες ;; Που έχεις το κάθε τσογλάνι να σου λέει ότι θα σου δώσει σημειώσεις άμα το ψηφίσεις ;; Ή που ξημεροβραδιάζονται στη σχολή, πιπιλάνε μια ζωή την ίδια καραμέλα περί δημοκρατίας και από το πολύ γλίψιμο στους καθηγητές για να περάσουν κανένα μάθημα έχει στερέψει το στόμα τους από σάλιο;; ΥΓ Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί κάθε φορά που γράφει κάποιος κάτι φουντώνεις τόσο άσχημα ;; Λες και μιλάμε για σένα κάνεις... (παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις :P ) |
Παράθεση:
Στο επιβεβαίωσε και η depoina. |
Αφου η καθε φοιτητικη παραταξη,οπως υποστηριζουν ενδιαφερεται για το καλο των αντιστοιχων σχολων που ανηκουν,και της παιδειας γενικοτερα,τοτε γιατι οι παραταξεις σχετιζονται με τα πολιτικα κομματα και εξαρτωνται απο αυτα και δεν ειναι ανεξαρτητες ομαδες-παραταξεις που δρουν μονο για το πανεπιστημιο?
|
H διαφορά είναι πως εχώ στηρίζω ενδελεχώς τα λεγόμενά μου.
Και τουλάχιστον εγώ έχω προσωπική εμπειρία απο τον φοιτητικό συνδικαλισμό και είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ και 7 χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος φοιτητών στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ακόμη πιο πολύ υπερήφανος που κανένας δεν έχει να μου καταλογίσει ότι οι συμφοιτητές μου με εκλέγουν ΧΩΡΙΣ να έχω δώσει ούτε μια σημείωση και ΧΩΡΙΣ να έχω κάνει ούτε ένα 'ρουσφέτι". Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε καταστάσεις, πράγματα και συμπεριφορές που ποτέ δεν έχουμε γνωρίσει αλλά τις γνωρίζουμε απο άλλων ατόμων την οπτική. Η διαφορά μας είναι όι εγώ θεωρώ πως ο φοιτητικός συνδικαλισμόςπου ζω εδώ στο Πανεπιστήμιο ου Ρεθύμνου είναι απόλυτα υγιής και μέχρις στιγμής δεν έχω δει κανέναν απο τους προηγούμενούς μου γραμματείς να έχει οποιαδήποτε θέση σε κάποιο κόμμα, ούτε κάποιος άλλος συνδικαλιστής απο άλλη παράταξη. Και εαν υπήρχαν φοιτητές που έγλυφαν καθηγητές για να πάρουν βαθμούς και πτυχία, τότε θα βρισκόμουν στο 15ο μου μεταπτυχιακό (3 χρόνια Συγκλητικός γαρ) κι όχι να χρωστάω ακόμη μαθήματα για πτυχίο. |
Παράθεση:
π.χ. τα Ε.Α.Α.Κ. εντάσσωνται στην ευρύτερη εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Όμως το να έχεις σχέσεις με κάποιο κόμμα (όταν αυτό δεν επεμβαίνει στις εσωτερικές σου διαδικασίες) δε σημαίνει απόλυτα ότι συμφωνεις σε όλα με αυτό. Απλά υπάρχει ένας κοινός ιδεολογικός τόπος, ένας συγκεκριμένος πολιτικο-ιδεολογικός χώρος που σε εκφράζει και συντάσσεσαι με αυτόν. Εαν το θεωρείς αυτό κακό, τότε γιατί π.χ. οι εργάτες και οι παρατάξεις της Γ.Σ.Ε.Ε. να έχουν σχέση με κόμματα και να μην είναι ανεξάρτητες στο χώρο του εργατικού κινήματος; Η απάντηση είναι ίδια. Προτιμώ να ανήκω κάπου (παράταξη εννοώ εδώ) παρά να το παίζω ανεξάρτητος χωρίς όμως ποτέ να έχω ειδική και συγκεκριμένη άποψη, αλλά να στέκομαι αρνητικά, μηδενιστικά και απόλυτα απέναντι σε ότι πεις εσύ. |
Παράθεση:
|
Εχώ πει πολλές φορές σε προηγούμενες απαντήσεις μου ότι δεν γνωρίζω επακριβώς καταστάσεις σε άλλα πανεπιστήμια. Γνωρίζω στο περίπου τι γίνεται.
Τουλάχιστον γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει σε Χανιά (Πολυτεχνείο Κρήτης), Ρέθυμνο (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) και Ηράκλειο (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.). Υ.Γ. Μου είναι αδύνατον να κρύψω τα 88 πλέον κιλά μου πίσω απο το δάχτυλό μου :) :) :) |
Παράθεση:
|
Αύριο 2 το μεσημέρι έχουμε Γενική Συνέλευση όλων των Σχολών.
Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα το βραδάκι. |
Και πάλι οι φοιτητές μίλησαν... και πάλι έκλεισαν τα αυτιά τους στις δεξιές και στις αριστερίστικες σειρήνες...
Πρώτη παράταξη και πάλι στη Γενική Συνέλευση όλων των Σχολών η ΠΑΣΠ Ρεθύμνου, με ποσοστό 40%. ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ |
Τετάρτη 13 Μαΐου 2009 είναι οι φοιτητικές εκλογές.
Καλή διαδικασία να έχουμε!!! 13 Μαΐου ημέρα Νίκης, 14 Μαΐου ημέρα Ελπίδας! ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ |
Καλή διαδικασία, λιγότερα μικρόφωνα και περισσότερος διάλογος.
|
Και λιγοτερες αφισες....γεμισε ο τοπος παλι χαρτι.......
|
Και περισσοτερο ξυλο...αφου ετσι κι αλλιως αχρηστοι ειναι...ας μας διασκεδαζουν τουλαχιστον;D
|
Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2009 στο Ρέθυμνο:
Πρώτη η ΠΑΣΠ σε 8 απο τα 9 τμήματα: Φιλολογία, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Φ.Κ.Σ., Κοινωνιολογία και Ψυχολογία. Αυτοδυναμίες σε: Οικονομικό (5 έδρες), Παιδαγωγικό Δημοτικής εκπαίδευσης (5 έδρες) και Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης. Οι αυτοδυναμίες σε Φιλολογία και Κοινωνιολογία χάθηκαν για 3 μόλις ψήφους! Για άλλη μια φορά οι φοιτητές έδειξαν την εμπιστοσυνή τους και έφεραν για 23η συνεχή χρονιά την ΠΑΣΠ Ρεθύμνου πρώτη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα προχωρήσουμε όπως πάντα με ιδέες, προτάσεις και όραμα. ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ |
Να μην το παραλληρίσω με το "Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" ε;:P
|
Να το παραλληλήσεις! :) :) :)
Γιατί φέτος τα παιδιά στο Ρέθυμνο αντιπάλεψαν ορατούς κι αόρατους εχθρούς, χτυπήματα κάτω απο τη μέση και κάποια ανθρωπόμορφα πιθηκοειδή που θέλου να αυτοαποκαλούνται "συνδικαλιστές". |
Στο ΠΑΠΕΙ βγαλαμε 52% ΔΑΠ παντως (μια απ τα ιδια δλδ)
|
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:29. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin