Απάντηση: Rock και Metal σκηνή
Παρακάτω παρουσιάζω τις αγαπημένες μου μπάντες και τους δίσκους που προτείνω για την καθε μία.Όλες είναι από το χώρο του Rock-Metal αλλά διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους.
1.GUNS AND ROSES - USE YOUR ILLUSION 1/2 :Hard Rock '90s και τραγούδια που τα ξέρει και η γιαγιά σας.
2.RAINBOW - RISING :Τι να πεις για ένα σχήμα που είχε κιθαρίστα τον Ritchie Blackmore,πριν το ξεφτιλίσει το θέμα με τις άθλιες κυκλοφορίες που βγάζει πλέον, και πέρασαν πίσω από το μικρόφωνο ο DIO (προσκυνώ),o Bonnet και o Turner;Ξεπήδησαν από τους Deep Purple και για μένα είναι κλάσεις ανώτεροι.Kαι μόνο την τραγουδάρα STARGAZER να έγραφαν,πάλι θα τους πρότεινα.
3. SEPULTURA - ARISE, CHAOS A.D, ROOTS :Το Thrash είναι ίσως το είδος metal που προτιμώ λιγότερο.Είναι ωστόσω αδύνατο να αντισταθεις στο Groove και στην πόρωση που βγάζουν αυτοί οι 3 κορυφαίοι δίσκοι.Για πρώτη φορά ενώνουν εδώ οι SEPS το metal με την παροδοσιακή μουσική της πατρίδας τους (Βραζιλίας ) με εκπληκτικά αποτελέσματα.Τώρα που όλοι οι άλλοι πάνε οι Sepultura γυρνάνε.
4.BOTCH - ΟΛΑ :Σας αρέσει το Hardcore;Εαν σας αρέσει πάλι δε σημαίνει ότι θα ανεχτείτε το στυλ των Botch.Είναι μια φάση λατρείας-μίσους.Οι τύποι παίζουν κατά βάση μοντέρνο Hardcore αλλά το κάνουν με μοναδικό τρόπο.Φανταστείτε να βαράνε όπως να είναι οι κιθάρες-τύμπανα λες και παίζουν πάνω σε ένα καράβι που ταξιδεύει σε θάλασσα με 25 Μποφόρ και ταυτόχρονα να έρχονται στα μούτρα σας φωνητικά σκισμένα και ξεκάρφωτα.Ακούστε τους και θα καταλάβετε για τη μιλάω.Δυστυχώς διαλύθηκαν και μας άφησαν όλα και όλα 3 δίσκους-Διαμαντάκια!
5.IN FLAMES - CLAYMAN, WHORACLE, JESTER RACE, COLONY : Πολύ απλά όλο το Σουηδικό Death metal και το μοντέρνο Αμερικάνικο metal ξεπατηκώνει αυτά που κάναν οι In Flames στα πρώτα τους βήματα.Τα πρώτα τους άλμπουμ είναι τα αγαπημένα μου που συνδυάζουν Καφρίλα με μελωδία αλλά με πολύ όμορφο τρόπο.Τώρα άλλαξαν κάπως το στυλάκι τους,με μεγάλη πάλι επιτυχία,απλά εμένα δε μου αρέσει.
6.SAVATAGE - OΛΑ :Believe, Gutter bullet, when the crowds are gone, hall of the mountain king, morphine child.Ακούστε αυτά τα τραγούδια τους για αρχή και έχουν και άλλα τόσα να παρουσιάσουν.Ξεκίνησαν το '80 ως Power metal εξελίχθηκαν και ξεχώρησαν από τη μάζα και τα τελευταία χρόνια παίζουν πιο Progressive αλλά με υψηλού επιπέδου συνθέσεις.
7.SKYCLAD - A BURNT OFFERING FOR A BONE IDOL, JONAH 'S ARK :Οι SKYCLAD ήταν οι πρώτοι που παίξαν FOLK metal κάτι που στα δικά μου αυτιά ακούγεται πολύ ευχάριστο.Φανταστείται αν δεν τους έχετε ακούσει ποτέ,μίξη Power metal με βιολί και φασαριόζικο SKA,κυρίως στα φωνητικά.
8.SKA-P - EUROSIS, EL VALS DEL OBRERO :Καλοκαιράκι έρχεται και τι καλύτερο από Ισπανόφωνο SKA;Τυχαία και εγώ τους ανακάλυψα και έχω κολλήσει.
9.ΑΝΑΤΗΕΜΑ - ΕΤΕRΝΙΤΥ, A NATURAL DISASTER :Ξεκίνησαν ως ατμοσφαιρικό Death metal group αλλά γρήγορα(για καλή μου τύχη) άρχισαν να ψάχνονται σε πιο μελωδικά μονοπάτια μη χάνοντας όμως τον καταθλιπτική τους χροιά.Δεν είναι για ''ανεβαστικές'' καταστάσεις άλλα άμα τους ακούσετε θα σας βυθίσουν στον κόσμο τους.
10. ROTTING CHRIST - NON SERVIAM, THY MIGTY CONTRACT, KHRONOS666 :Εάν με ρωτήσετε ποιό άλλο συγκρότημα μου αρέσει στο Black metal θα σας απαντήσω:Κανένα.Εάν με ξαναρωτήσετε με ποιούς μοιάζουν οι ROTTING CHRIST θα σας ξανααπαντήσω:Με Κανένα.Αυτό και μόνο(ότι δε θυμίζουν κανένα) νομίζω ότι τους τιμά.Όχι απλά είναι οι ηγέτες της Ελληνικής ακραίας σκηνής,στηρίζουν τα νέα γκρουπ,βγάζουν ακόμα δισκάρες και εαν είχαν σωστότερες επιλογές θα ήταν από τα κορυφαία ονόματα στο Black metal ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
11.BEATLES - 1 :Δεν ακούω πολύ συχνά δίσκους των BEATLES,αλλά όποτε ακούω δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι βλέπαν πολύ μακριά,ήξεραν να γράφουν Χιτάκια και είχαν στις τάξεις τους 2 πολύ μεγάλους μουσικούς.(Lennon, McCartney)
12.SYSTEM OF A DOWN - ΤΟΧΙCΙΤΥ , ΜΕΖΜΕRΙΖΕ, ΗΥPNΟΤΙΖΕ :Μιλάμε για το γκρουπ με τη μεγαλύτερη εξέλιξη αυτή τη στιγμη στη rοck κοινότητα,με απίστευτα καινοτόμες δισκάρες.Απλά η καλύτερη μπάντα που κυκλοφορεί και δεν ξέρουμε ποιό θα είναι το επόμενό της βήμα.
|