Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-12-2008, 17:23   #9 (permalink)
antisthenis
Νέο Μέλος
 
Το avatar του χρήστη antisthenis
 
Εγγραφή: Dec 2008
Μηνύματα: 1
antisthenis is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Κλείσαν τα bourdela.com

Το bourdela.com παραμένει κλειστό εδώ και περίπου ένα μήνα μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του site ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του.

Οι καταγγελίες αυτές (που οι περισσότερες έφτασαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με ανώνυμα e-mail) ήταν προφανές ότι είχαν σκοπό το γονάτισμα του site. Οι καταγγέλοντες έβαλαν τα δυνατά τους και ανέφεραν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς: μαστροπεία, trafficking, εξαναγκασμούς σε πορνεία, απειλές, διακίνηση ναρκωτικών και χίλια-δυο άλλες κατηγορίες. (ξεχάσανε να βάλουνε σατανιστικές τελετές με ανθρωποθυσίες και συμμετοχή στη δολοφονία του Kennedy...).

Ήταν καταγγελίες/αναφορές (απλά κείμενα) χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.

Βασισμένοι στις ανώνυμες αυτές καταγγελίες, αρχές Νοεμβρίου ομάδα αστυνομικών έκανε έφοδο στο σπίτι του admin. Του είπαν ότι υπάρχουν καταγγελίες, τον συνέλαβαν, κατέσχεσαν 3 συνηθισμένους υπολογιστές (καμία σχέση με server) και τον οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο admin διανυκτέρευσε εκεί.

Την επόμενη το πρωί με σχηματισμένη δικογραφία για κατηγορία μαστροπείας σε βαθμό πλημμελήματος, οδηγήθηκε στο δικαστήριο (Ευελπίδων).

Ο δικαστής πρότεινε αναβολή της δίκης για τρεις ημέρες αργότερα και άφησε τον κατηγορούμενο να πάει σπίτι του.

Τρείς ημέρες μετά, δεν ολοκληρώθηκε η δίκη, γιατί δεν είχαν προσέλθει οι αστυνομικοί – μάρτυρες κατηγορίας. Η αναβολή που δόθηκε ήταν για μία βδομάδα αργότερα.

Μία βδομάδα αργότερα ξεκίνησε η δίκη, αλλά σταμάτησε πάλι, γιατί δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από την πλευρά της κατηγορίας, και στη δικογραφία καμία τεχνική έκθεση της αστυνομίας (πόρισμα) για τα PC που κατασχέθηκαν. Η δίκη προσδιορίστηκε για το 2ο τετράμηνο του 2009.


Και εδώ ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους…

Το bourdela.com άρχισε από μία παρέα «κομπιουτεράδων» 20-25 ετών που είχαν την ιδέα να κάνουν ένα ανοιχτό δημόσιο forum με συζήτηση και ανταλλαγές απόψεων για σεξ και αγοραίο έρωτα. Η ιδέα έπιασε, άρεσε πολύ στο κόσμο, και το site μεγάλωσε.

Με τον καιρό, οι (νόμιμες) επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και προσφέρουν τις σχετικές υπηρεσίες, ενδιαφέρθηκαν για να διαφημιστούν στο site. Και αυτό κάναμε, όπως ακριβώς γίνεται στις εφημερίδες και τα περιοδικά: διαφήμιση. Διαθέταμε διαφημιστικό χώρο τον οποίο ο οποιοσδήποτε μπορούσε να νοικιάσει για τη διαφήμισή του. Διαφημίζονταν νόμιμες επιχειρήσεις, σχετικές με σεξ και αγοραίο έρωτα, αλλά και άσχετες με το βασικό αντικείμενο του site, όπως άλλα websites, portals, dating, στοίχημα κλπ. Οτιδήποτε άλλο για το οποίο κατηγορούμαστε είναι απλά γελοίο και δεν είναι αλήθεια.

Ήμασταν 2-3 νέοι που είχαν αυτή την ιδέα και πολύ καλές γνώσεις γύρω από υπολογιστές και internet. Καταφέραμε να κάνουμε ένα πολύ καλό website και να ξεχωρίσει ΚΑΙ σε περιεχόμενο ΚΑΙ σε λειτουργία και στήσιμο.

Που είναι η παρανομία;

Φτιάξαμε ένα πάρα πολύ καλό portal για σεξ και αγοραίο έρωτα. Είχαμε μια πολύ καλή ιδέα που υλοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε όρια και χωρίς να κάνουμε κάτι παράνομο ή κακό.

Είχαμε την τύχη και τον τρόπο να στήσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο website.

Ήμασταν πάντα μέσα στα όρια, γνωρίζαμε ποια είναι αυτά και ουδέποτε τα ξεπεράσαμε.

Υποστηρίζαμε από την πρώτη μέρα την ελεύθερη συζήτηση και κρατούσαμε το site όσο γινόταν σε καλύτερο επίπεδο, πιο ελεύθερο και δημοκρατικό (ίσως τελικά ΠΑΡΑΗΤΑΝ δημοκρατικό.

Υποστηρίζαμε και άλλου είδους συζητήσεις. Στο site υπήρχε πληθώρα θεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τεχνολογικά, αθλητικά, πολιτικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και θέματα σχετικά με την υγεία στο σεξ. Υπήρχε τεράστια ποικιλία θεμάτων και μπορούσε κάποιος να βρει ποιοτικές συζητήσεις για οτιδήποτε.

Ήμασταν από την πρώτη μέρα απόλυτοι στους κανόνες λειτουργίας μας, ιδιαίτερα σε οτιδήποτε αφορούσε παράνομη πορνεία και trafficking, παιδική πορνογραφία, και γενικώς οτιδήποτε σχετικό που μας βρίσκει αντίθετους σε προσωπικό επίπεδο.

Κρατούσαμε σε υψηλό επίπεδο την αξιοπιστία του site. Διαγράφαμε δημοσιεύσεις που φαίνονταν κραυγαλέα κακόβουλες ή αντιθέτως σε ύφος συγκαλυμμένης διαφήμισης, ΟΣΟ είναι δυνατόν να το κάνει κάποιος σε ένα δημόσιο βήμα.

Είχαμε ανοιχτό μυαλό, προχωρημένη σκέψη, και ήμασταν συνεργάσιμοι και με κατανόηση. Ένα e-mail αρκούσε για να διαγράψουμε μηνύματα που ήταν προσβλητικά προς κάποιο πρόσωπο ή επαγγελματία του χώρου.

Που είναι η παρανομία;

Είναι παράνομο να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και να ξεχωρίσεις;

Μήπως αυτό που πραγματικά έγινε, είναι ότι ενόχλησε κάποιους το site και προσπάθησαν να το κλείσουν κάνοντας ανώνυμες καταγγελίες;

Όσοι μας ξέρουν και μας είχαν γνωρίσει, γνωρίζουν ποιοί και τί άνθρωποι είμαστε.

Όσοι δεν μας ξέρουν μπορούν να κοιτάξουν συνεντεύξεις που είχαμε δώσει σε εφημερίδες και περιοδικά όπως ο Ελεύθερος Τύπος, ο Ταχυδρόμος, το Free, το Lifo και πολλά άλλα. Δεν κρυβόμασταν. Δεν ήμασταν «χωμένοι» πουθενά. Δεν κάναμε κάτι παράνομο. Ούτε προκύπτει τίποτα από αυτά που γράφτηκαν. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.

Μερικοί – λίγοι ευτυχώς – για δικούς τους λόγους θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν μεγαλο-μαστροπούς, χωμένους βαθιά στην πορνεία, ότι διακινούσαμε τεράστια χρηματικά ποσά, ότι είχαμε στήσει μεγάλη παράνομη επιχείρηση πορνείας...φυσικά δεν κάναμε τίποτα απ’ αυτά.

Δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από ότι κάνουν οι μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά.

Άλλοι «φούσκωσαν» πάρα πολύ αυτό που έγινε είτε από απλή άγνοια είτε κρίνοντας «ηθικοπλαστικά». Είναι και το όνομα του site που είναι λίγο «βαρύ»… δεν ήθελαν και τίποτ’ άλλο! Παρουσίασαν το site όπως τους φάνηκε και όχι όπως πραγματικά ήταν και όπως το αγάπησαν τα χιλιάδες μέλη του: Ένα δημόσιο και ανοιχτό βήμα που χάρισε άπειρες ώρες διασκέδασης & πληροφόρησης, χωρίς να υπάρχει κάτι παράνομο.

Φτιάξαμε ένα website, μία "cult" ιδέα και μία πλατφόρμα διαφήμισης, ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω.

Κατηγορήστε μας επειδή ξέρουμε να φτιάχνουμε καλά websites και ξέρουμε να τα ανεβάζουμε στην κορυφή, ΟΧΙ για μαστροπεία, εξαναγκασμούς, απειλές και ό,τι άλλο σας έρθει στο κεφάλι.


Ό,τι είναι σκανδαλιστικό για μερικούς ΔΕΝ είναι παράνομο.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και όλα τα fora και blogs που φιλοξένησαν τα «ξεσπιτωμένα» μέλη του site.

Ο «ξεριζωμός» αυτός όπου να ‘ναι τελειώνει.

Το bourdela θα συνεχίσει!

Στο bourdela.com υπήρχαν 2 administrators.

Ο Alexxx που συνελήφθη, αποχωρεί επίσημα και ολοκληρωτικά για λόγους προσωπικούς. Πιθανόν στο βάθος του χρόνου να γίνει κάποια συνέντευξη ή/και ανακοίνωση-απομνημονέυματα για όλες τις φάσεις που πέρασε το site και για την πρόσφατη εμπειρία του με τις αρχές.

Ο 2ος administrator του bourdela.com antisthenis θα πάρει τα ηνία και με δικιά του πρωτοβουλία θα συνεχίσει το site σε νέο domain (ίδιο όνομα – διαφορετική κατάληξη) που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες στη γνωστή διεύθυνση www.bourdela.com
Ο χρήστης antisthenis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση