Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Μέλος σε παράταξη φυσικά και δεν έχω υπάρξει ποτέ,αυτό έλειπε...
Τυχαίνει όμως να ξέρω πολλά πράγματα εκ των πολύ έσω κι έτσι νομίζω πως μπορώ να κριτικάρω και να εκφράζω την απέχθεια μου. Θα είχα όλη την καλή διάθεση να δεχτώ όσα λες αν δεν λεγόσασταν ΠΑΣΠ δηλαδή αν δεν ήταν από πίσω σας το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για ΔΑΠ,ΠΚΣ, ΕΑΑΚ κτλ,δεν επικεντρώνομαι μόνο σε μία παράταξη.
Το μεγαλύτερο των προβλημάτων όμως είναι αυτό για το οποίο περηφανεύεσαι. Η ύπαρξη πολιτικού λόγου. Συγγνώμη αλλά είχα την εντύπωση πως ο φοιτητικός σύλλογος και κατ' επέκταση οι συνελεύσεις του είναι χώρος συζήτησης και επίλυσης των προβλημάτων του φοιτητή και όχι χώρος εκκολαπτόμενων πολιτικών και μικροπαραταξιακών-μικροπολιτικών συμφερόντων.Κι επειδή τυγχάνει να έχω υπάρξει φοιτητής με 2 διαφορετικές κυβερνήσεις η μεταμόρφωση των παρατάξεων που τις εκπροσωπούν ήταν απίστευτη. Είναι γελοίο να υπάρχουν συνελεύσεις που συζητούνται θέματα εκτός αυτών που απασχολούν τους φοιτητές.
Το που οδήγησε η δημιουργία και η ανάπτυξη του συνδικαλισμού στα Πανεπιστήμια μας δεν χρειάζεται να το αναφέρω εγώ,μιλάνε οι αριθμοί. Τη δεκαετία του ΄70 το ΕΜΠ ήταν στο top20 των Πανεπιστημίων παγκοσμίως και άλλα Πανεπιστήμια μας ήταν επίσης σε πολύ καλή θέση. Πλέον δεν έχουμε ούτε ένα στο top100. Φυσικά δεν ευθύνονται μόνο οι παρατάξεις γι' αυτό. Αλλά οι συνεχείς καταληψεις, οι "ανένδοτοι" αγώνες (μέχρι να κινδυνεύσει η εξεταστική μας,μετά κοκοκο), ο ελεεινός τρόπος προβατοποίησης των πρωτοετών (για όποιον δεν το ξέρει από τα κεντρικά κάθε παράταξης μοιράζεται κάθε χρόνο φυλλάδιο με οδηγίες προσέγγισης), το φακέλωμα ΟΛΩΝ των φοιτητών για τις φοιτητικές εκλογές και κυρίως τα νταραβέρια και η αλληλοϋποστηριξη με τους καθηγητές (κάθε παράταξη έχει τους δικούς της) μάλλον προσ το χειρότερο οδήγησαν. Το κακό είναι πως ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο...
ΥΓ: Προς Θεού δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα και στην παράταξή σου (αν και ως παράταξη απεχθής μου είναι), απλά πήρα αφορμή να πω κάποιες σκέψεις μου.
ΥΓ1:Άστρο ή Δέσποινα αν θέλετε μεταφέρετε τα ποστ που αφορούν το θέμα σε κάποιο νέο θέμα, είναι αρκετά ενδιαφέρον, μην το συζητάμε στο εκτός θέματος.
|
1. Θέματα στη Γενική Συνέλευση εχτές ήταν: Στέγαση, μεταφορά στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου, σίτιση στη Λέσχη και ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Έπειτα η αναγνωριση των ΚΕΣ και το αφαλιστικό.
Τα πρώτα 4 θέματα δεν είναι θέματα που αφορούν τους φοιτητές του Ρεθύμνου;
2. Προφανώς δε πρόκειτε να συμφωνήσουμε γιατί εγώ πολιτικοποίηση και συνδικαλισμό θεωρώ τη συμμετοχή των φοιτητών στα θεσμοθετημένα όργανά τους και στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου.
Κα πολιτικοποίηση σημαίνει να έχεις λόγο με επιχειρήματα απέναντι σε ότι σου λένε, σου πλασάρουν και σου προτείνουν και όχι απλά ένα στείρο όχι και μια απόρριψη των πάντων, χωρις καν να έχεις ενδιαφερθεί να μάθεις κάτι γύρω απο αυτά.
3. Κι επειδή μιλάς για προβατοποίηση πάμπολλες φορές, θα επαναλάβω πως είμαι πολύ περήφανος που στη
ΠΑΣΠ Ρεθύμνου έχει ο κάθε ένας λόγο, ο κάθε ένας μπορεί να πει τη σκέψη του στις ολομέλειές μας και ο γραμματέας μας λέει πάντα τη γνώμη του στο τέλος για να μην επηρεάσει κανέναν και τίποτα!
4. Για το φακέλωμα και την προσέγγιση την πρωτοετών... Το πρώτο απλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καμιά λίστα μελών, ούτε κάποιο έγραφο να στέλνουμε ονόματα στο γραμματέα ή σε κάποια κεντρικά. Δεν υπάρχει!
Το δεύτερο, η προσέγγιση των πρωτοετών φυσικά και υπάρχει. Οφείλουμε την υποδοχή και την προβολή των έργων μας τόσα χρόνια (είμαι πολύ περήφανος να δείχνω τα νεα Διδακτήρια της Φιλοσοφικής που στο δεύτερό μου έτος η ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής έκανε πραγματικό αγώνα για τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου). Ακόμη είναι και ο ευνόητος λόγος να φέρουμε νεο αίμα στη παράταξη.
5. Και τέλος αφορά τις χέσεις με τους καθηγητές... Χαίρομαι που έχω συγκρουστεί πάρα πολλές φορές με τους καθηγητές μου σε ΓΣΤ, για τα συμφέροντα των φοιτητών μου και έχω τσακωθεί μαζί μου για να βλετιώσω της καθημερινή φοιτητική μας ζωή! Και χαίρομαι ακόμη πιο πολύ που
έχω κοπεί σε μαθήματα επειδή είμαι ΠΑΣΠίτης και ξεμπρόστιασα στημένα μεταπτυχιακά και εκλεκτορικά.
Αυτά για εμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη
ΠΑΣΠ Ρεθύμνου. Τι συμβαίνει σε άλλα μέρη να το κρίνετα εσείς. Η
ΠΑΣΠ στη Κρήτη είναι ή μόνη πρώτη παράταξη όταν σε όλη την Ελλάδα κάνει η ΔΑΠ ή η ΠΚΣ κουμάντο. Αναρρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό και τι διαφορετικό έχουμε εμείς ως
ΠΑΣΠ. Σε άλλα μέρη φέρνουν μπράβους, παίζουν ξύλο κ.λπ. Εδώ 7 χρόνια, πέρα απο μερικές λεκτικές αψιμαχίες, δεν έχει ανοίξει ούτε ρουθούνι με άλλες παρατάξεις!!!