Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-08-2008, 18:47   #3 (permalink)
Mazda 6
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Ολυμπιακοί αγώνες 2008

Το τρίτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου χάρισε στα ελληνικά χρώματα η Πηγή Δεβετζή. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν κατέλαβε την τρίτη θέση με επίδοση 15.23. "Χρυσή" Ολυμπιονίκης η Καμερουνέζα Φρανσουάζ Μπανγκό-Ετονέ με Ολυμπιακό ρεκόρ (15.39).
Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, μετά το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια, κατάφερε να ανέβει και πάλι στο βάθρο, αυτή τη φορά στο τρίτο σκαλί. Στο βάθρο των νικητών θα βρει και πάλι τις δύο αθλήτριες που βρέθηκαν στα μετάλλια και το 2004.

Η Καμερουνέζα Φρανσουάζ Μπανγκό-Ετονέ, με εντυπωσιακό άλμα στα 15.39, διατήρησε τον τίτλο της, ενώ η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα κέρδισε μία θέση σε σχέση με τους προηγούμενους Αγώνες, καθώς με επίδοση 15.32, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Δεβετζή έδειξε από νωρίς πως μπορεί να κάνει μεγάλο άλμα, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια έφτασε στα 14.96, που την έφερνε στην τέταρτη θέση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου άλματος απ' όλες τις αθλήτριες.

Στη δεύτερή της προσπάθεια, πέρασε στην πρώτη θέση, αφού το πολύ καλό πάτημα στη βαλβίδα τής επέτρεψε να κάνει άλμα στα 15.23, που αποτελούσε την καλύτερη φετινή της επίδοση, αλλά και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Όμως, η απάντηση της Καμερουνέζας ήταν άμεση, καθώς με άλμα στα 15.39 έθεσε σημαντική υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο.

Στη συνέχεια, η Δεβετζή πιέστηκε προκειμένου να σημειώσει μεγαλύτερη επίδοση, γεγονός που την ανάγκασε να κάνει τέσσερις άκυρες στις ισάριθμες προσπάθειες που της είχαν απομείνει.

"Ήμουν πολύ ήρεμη. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που κατέκτησα το μετάλλιο, έστω κι αν δεν ήταν το χρυσό. Δεν πειράζει. Δεν περίμενα να κερδίσει η Καμερουνέζα. Πρώτη φορά σε τελικό πέντε αθλήτριες κάνουν πάνω από 15 μέτρα. Παραλίγο να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ κι εγώ. Για μένα, έκανα μισό αγώνα. Προσπάθησα, αλλά λόγω της υγρασίας και της ζέστης δεν μπόρεσα να κάνω καλύτερο άλμα. Δεν έχει όμως σημασία. Μπορούσα να πάρω την πρώτη θέση.

Αφιερώνω το μετάλλιο στον εαυτό μου, στον προπονητή μου, στην οικογένεια μου, στον άνδρα μου που βρίσκεται εδώ και σ' όλους τους Έλληνες που με στήριξαν και με στηρίζουν. Κρίμα που δεν κατάφερα να βγάλω το τελευταίο μου άλμα, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Εύχομαι να συνεχίσουμε με επιτυχίες. Η θέληση, η ψυχή και η δύναμη χρειάζονται για να κάνω ό,τι έκανα και η βοήθεια από τους δικούς μου ανθρώπους με έκανε να είμαι ψηλά αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Είμαι πολύ συγκινημένη. Θα προσπαθήσω για όσα χρόνια συνεχίσω να κάνω υψηλό αθλητισμό. Από τη στιγμή που κερδίζω μετάλλια θα συνεχίσω. Ο δρόμος ως εδώ ήταν δύσκολος. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Θανάση Σιούντρη, και όλους τους Έλληνες μέσα από την καρδιά μου
", δήλωσε μετά τον αγώνα της η Πηγή Δεβετζή.(sport24.gr)

Πολύ καλός αγώνας, όσο πρόλαβα να δω και να ακούσω. Μπράβο στη Δεβετζή!