Σοκάρουν τα τροχαία στη Κρήτη...
Τις τελευταίες 2 βδομάδες η Κρήτηζει πραγματικά ένα αιματοκύλισμα στην άσφαλτο...
Έχουν γίνει πάρα πολλά τροχαία, κάθε μέρα σχεδόν και 2 καινούργια. Έχουν χάσει πάνω απο 10 άτομα τη ζωή τους, ενώ οι περισσότεροι τραυματίες νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού. Το μεγάλο λυπηρό γεγονός είναι ότι μιλάμε για νέους ανθρώπους 17-32 ετών.
Η έλειψη αστυνόμευσης στους δρόμους, το άλκοολ, η υπεροβολική ταχύτητα και το κατεστραμένο σε πολλά σημεία οδόστρωμα είναι οι κύριες αιτίες των ατυχημάτων. Η αλήθεια είναι ότι οι Κρητικοί δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί και μάλιστα πίνουμε και πιάνουμε τιμόνι... Η κατάσταση έχει ξεφύγει το τελευταίο καιρό, τα ατυχήματα είναι πάρα πολλά και οι νέοι που χάνουν τη ζωή τους πολλοί κι αυτοί..
Ακόμη κι εγώ τώρα τελευταία οδηγώ χωρίς αύριο... Ρέθυμνο-Χανιά δε κάνω πάνω απο 25 λεπτά. Πραγματικά οδήγηση χωρίς αύριο. Ξεγυρισμένες σπασμένες τετάρτες, προσπεράσεις σε τυφλές στροφές με 130άρες στο κοντέρ, και να κοιτάζω τη βενζίνη και να την έχει καταπιεί το αμάξι μέχρι να παω σπίτι μου...
Ξέρετε πόσες φορές με σταμάτησε η αστυνομία; Καμία!
Σημασία δεν έχει μόνη η καταστολή βέβαια, αλλά και η πρόληψη. Το κράτος τι κάνει όμως; Η αστυνομία και η τροχαία πως λειτουργούν; Γιατί μετά τις ιστορίες στα Ζωνιανά κοιτάμε το δέντρο και ξεχνάμε το δάσος και δε λειτουργεί όπως πρέπει η αστυνόμευση στη Κρήτη;
Οι βουλευτές και οι πολιτικοί που είναι; Τι κάνουν; Η τοπική αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμίδων πως ενεργεί; Η Περιφέρεια Κρήτης γιατί μένει άπραγη;!
Το άρθρο αυτό το έκανα με αφορμή το μακελειό που ζούμε αυτές τις μέρες στη Κρήτη καθώς και γιατί πλησιάζει ο ένας χρόνος που σκoτώθηκε ένας καλός φίλος μου στο Ρέθυμνο σε τροχαίο.
|