Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο glazar
Αν και συνήθως είμαι διαλλακτικός, στο συγκεκριμένο θέμα είμαι κολλημένος αν αυτή είναι η λέξη που μου ταιριάζει.
Σίγουρα ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι είναι να βρεθείς στο σταυροδρόμι να επιλέξεις ανάμεσα στις απόψεις σου και στην "βολή" σου.
Φυσικά και αν βρεθώ μπροστά σε αυτή την επιλογή και επιλέξω την εύκολη λύση της άμβλωσης της κοπέλας μου μονο και μονο επειδή είμαι βολεμένος με την τρέχουσα κατάσταση θα είμαι υπόλογος στον εαυτό μου για τις πράξεις μου.
Απλώς όσο περνάει ο καιρός συνηδητοποιούμε οτι γύρω μας οι άνθρωποι επιλέγουν τους εύκολους δρόμους, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες των πράξεων τους στους αλλους και στον εαυτό τους.
|
Εσύ γνωρίζεις ποια λέξη σου ταιριάζει. Κανένας δε σε χαρακτήρισε.
Πολλές φορές στη ζωή, το σταυροδρόμι οδηγεί ΜΟΝΟ σε μονόδρομους χωρίς καν να το έχεις επιλέξει.
Η δική σου η δύναμη, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως αδυναμία από κάποιον άλλο.
(Δε νομίζω πως όταν μιλάμε για συνειδητοποιημένους ανθρώπους, η άμβλωση αποτελεί την εύκολη λύση. 'Ισα ίσα, μια τέτοια απόφαση μπορεί να σε κάνει πιο δυνατό και γενναίο από εκείνους που αποφασίζουν να κρατήσουν ένα παιδί μόνο και μόνο επειδή δεν είναι 'σωστό' να το ρίξουν).
Συμφωνώ ότι πλέον ο περισσότερος κόσμος αναζητά την εύκολη λύση (και το αναφέρω με παράδειγμα σε προηγούμενο ποστ) αλλά και πάλι, στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν υπάρχει λάθος και σωστό.
Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και μέσα του γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το σωστό και το λανθασμένο.