Θέμα: Formula 1 2008
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-03-2008, 01:21   #23 (permalink)
Mazda 6
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Formula 1 2008

Προβληματισμένος από την απόδοση του μονοθεσίου του στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής ήταν ο Κίμι Ράικονεν.

Ο Φινλανδός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας κατά τη διάρκεια των πρωινών δοκιμών, ωστόσο στις απογευματινές, δυσκολεύτηκε αρκετά μένοντας στην έκτη θέση, όντας πάνω από 1,5" πιο αργός από τον Λιούις Χάμιλτον.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε είχε να κάνει με τον χειρισμό της F2008. «Δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από την έκβαση των δοκιμών. Το πρωί βρήκαμε κάποιες καλές ρυθμίσεις για το μονοθέσιο, αλλά το απόγευμα δυσκολευτήκαμε αρκετά και αυτό φαίνεται και από τους χρόνους μας. Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε ώστε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Αν βρούμε το σωστό set-up έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε ανταγωνιστικοί», είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος πέρσι στην Αυστραλία εκκίνησε από την pole position, νίκησε τον αγώνα και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο.

Από την πλευρά του, ο Φελίπε Μάσα ήταν πιο ευχαριστημένος από την πορεία των δοκιμών. «Είμαι χαρούμενος από την έναρξη της σεζόν. Δουλέψαμε ενόψει του αγώνα και νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να έχω καλό ρυθμό στον αγώνα», είπε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος στο δεύτερο σκέλος είχε έξοδο και δεν πρόλαβε να δοκιμάσει όπως θα ήθελε τα μαλακά λάστιχα της Bridgestone: «Λόγω της εξόδου, δεν μπόρεσα να δοκιμάσω το τελευταίο σετ των μαλακών ελαστικών που είχα στη διάθεσή μου, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Η πιο σκληρή γόμα έχει πολύ σταθερή απόδοση. Η άλλη έχει καλύτερο κράτημα στον πρώτο γύρο, αλλά μετά η απόδοσή της πέφτει».(πηγή e-go.gr)

Καθαρά ένα κομμάτι που γίνονται οι τελευταίοι πειραματισμοί και οι τελευταίες ρυθμίσεις πάνω στο μονοθέσιο, αλλά για να γκρινιάξω και λίγο: Άντε ρε παιδιά μη πάθουμε πάλι κανα έφραγμα να πούμε! Δουλειά, δουλειά, δουλειά