Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Γιατί πρακτικά στα 4,5 χρόνια που είμαι στη σχολή αθροιστικά πάνω από 1 χρόνο είχαμε κατάληψη! Να μην σχολιάσω την κατάσταση στα εργαστήρια με πολλά όργανα που δεν λειτουργούν...
|
Κάποτε πρέπει να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, δεν συμφωνείς;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Αλήθεια, στα ξένα Πανεπιστήμια υπάρχουν παρατάξεις που θεωρούν τι σχολές τσιφλίκι τους και τις έχουν καταντήσει έτσι;
|
Φυσικά υπάρχουν. Πολλές οργανώσεις. Δεν έχουν καταντήσει έτσι τις σχολές τους όμως, γιατί το κράτος δεν τους έχει αφήσει. Το δικό μας το κράτος τι κάνει;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Επίσης για το επίπεδο των μαθημάτων: Η δυσκολία είναι όντως μεγάλη αλλά σε πολλές περιπτώσεις μας διδάσκουν πράγματα που πρακτικά δεν θα μας χρειαστούν πουθενά καθώς η τεχνολογία τους είναι ξεπερασμένη! Με λίγα λόγια γίνονται για να πούμε πως έγιναν.
|
Διαφωνώ πως η τεχνολογία τους είναι ξεπερασμένη. Τα εργαστήρια είναι ελλειπή, trust me.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Και απ' όσο μπορώ να ξέρω τα ίδια πράγματα γίνονται στις περισσότερες σχολές. Γιατί λοιπόν το δικό μου το πτυχίο να είναι ισάξιο με κάποιου που φοίτησε κανονικά και σωστά στο εξωτερικό;
|
Βλέπεις να συζητάμε αυτό; Συζητάμε για τον τύπο που θα πάρει πτυχίο από το ελληνικό Deree.
Αλλά ακόμα κι έτσι. Το πτυχίο που παίρνεις εσύ δεν έχει μεγάλη διαφορά, θεωρητικά, από το πτυχίο κάποιου που έρχεται από το εξωτερικό. Γι' αυτό εξισσώνονται. Αν ο άλλος έχει καλύτερη πρακτική εκπαίδευση, αυτό θα αξιολογηθεί από την εταιρεία που θα πάτε να δουλέψετε.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Και μόλις ακούνε για αξιολόγηση όλοι αντιδρούν όσο δεν πάει γιατί ξέρουν πως αν γίνει θα βγει και παραέξω το πόσο μπουρδέλο είμαστε.
|
Δεν σου έχει περάσει από το μυαλό, ότι ίσως να μην θέλουν αξιολόγηση ιδρύματος, για να μην κοπούν τα (ελάχιστα) κονδύλια που παίρνουν για να συντηρήσουν τις σχολές;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gatoni
Είπα ξεκάθαρα πως είμαι κατά της αναγνώρισης των πτυχίων χωρίς κάποιες εξετάσεις για τους πτυχιούχους. Αλλά διαφωνώ πως δεν έχουν καμία αξία. Άλλο το να μην τα εξομοιώνουμε με τα πτυχία των ΑΕΙ και των Πολυτεχνείων και άλλο να τα μηδενίζουμε,η απόσταση είναι τεράστια.
|
Καμία δεν έχουν. Τα συγκεκριμένα ιδρύματα υπάρχουν για να κοροιδεύουν τον κόσμο.