Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-01-2008, 12:07   #26 (permalink)
Mazda 6
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Διατροφή και Άσκηση (Bodybuilding style)

Βασικός μεταβολισμός και ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες.

Οφείλω στον Fineas να πω για τον μεταβολισμό και πως υπολογίζουμε της θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά.

Μια απλή φόρμουλα είναι η εξής: ο πολλαπλασιασμός του βάρου μας με το 20. Δηλαδή εγώ π.χ. 95 Χ 20 = 1900.

Έπειτα ανάλογα με το πόσο δραστήριος είστε πολλαπλασιάτε με 1,5 εως 2,5.
Δηλαδή αν είστε υπέρβαρος και λίγο δραστήριος πολλαπλασιάστε με 1,5,αν είστε ελλειπόβαρος και πολύ δραστήριος πολλαπλασιάστε με 2,5,αν είστε κάπου στην μέση πολλαπλασιάστε με 2.
Εγώ π.χ. που είμαι βαρύς, αλλά πολύ δραστήριος και ασκούμαι καθημερινά πολλαπλασιάζω με το 2. 1900 Χ 2 = 3800.

(είστε υπερβαρος εαν είστε π.χ. 1,80 και το βάρος φεύγει απο τα 84 κιλά και πάνω)

Προσθέστε στο σύνολο θερμίδων που θα βρείτε με τις παραπάνω πράξεις,από 300 εως 1000 θερμίδες την ημέρα και πάλι ανάλογα την κατάσταση που είστε.
Αν είστε υπέρβαρος προσθέστε 300,αν είστε ελλειπόβαρος 1000 κ.λ.π.
Εγώ πάλι που είμαι υπέρβαρος προσθέτω 300. Δηλαδή 3800 + 300 = 4100 θερμίδες είναι οι θεερμίδες συντήρησής μου, που χρειάζεται το σώμα μου.

Ο μόνος δρόμος λόγο του βάρους μου είναι να χάσω κιλά. Έτσι απο την αρχή μειώνω κατα 400 τις θερμίδες μου και κάθε 2 βδομάδες που ξαναζυγίζομαι, υπολογίζω απ' την αρχή το μεταβολισμό μου και τις ανάγκες μου, και κατεβάζω κάθε φορά 400 θερμίδες.

Απο ένα σημείο βέβαια και μετά το σώμα με τα βάρη τη συπλήρωση και την ειδική ας πούμε διατροφή, αλλάζει τόσο που μπορεί στο καθρέφτη να είναι καλύτερο αλλά η ζυγαριά να δείχνει πως έχεις χάσει λίγο (αυτό είναι καλό!).

Τα μεγέθη και οι αριθμοί είναι ίδιοι και για τις γυναίκες.

Κατανοείτε βέβαια πως όταν παίρνουμε τις θερμίδες μας απο τις σωστές τροφές που έχω γράψει ξανά εδώ τότε δουλέυει πολύ καλύτερα το σώμα μας απ' όταν του δίνουμε άχρηστες τροφές!

Σταύρος

Πηγή: Bodybuildes.gr