Απάντηση: Αναγνώριση των πτυχίων από αμερικανικά κολλέγια προωθεί η κυβέρνηση
Αυτήν την στιγμή φοιτώ στο Deree και δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως τ' αναφέρουν οι φίλες σου. Αν όμως όντως πατάνε όποτε γουστάρουν, σημαίνει ότι κόβονται στο μάθημα ή ακόμη κι αν δεν κόβονται παίρνουν χαμηλό βαθμό και γιατί είναι στο σύστημα όταν έχεις απουσίες κάποιος να μειώνεται ο βαθμός του αλλά και γιατί έχουν χάσει σημαντικά κομμάτια από την παράδοση.
Εγώ αισθάνομαι άσχημα σε σχέση με φίλους μου που σχεδόν με κοροϊδεύουν όταν τους λέω δεν μπορώ να βγω γιατί έχω εργασία, ή γιατί την επόμενη μέρα έχω σχολή. Είναι κάτι δύσκολο να το κατανοήσουν, την δουλειά που κάνω. Παράτησα το το Δημόσιο γιατί είχα απογοητευτεί με την κατάσταση και βαρέθηκα να μου φέρονται σαν σκουπίδι. Τώρα ξέρω ότι αν έχω πρόβλημα, η γραμματεία θα με υποστηρίξει, αν έχω κάποια απορία μπορώ να στείλω e-mail στον καθηγητή, να τον πάρω τηλέφωνο ή να τον συναντήσω τις ώρες που έχουν οριστεί για να βλέπει τους μαθητές.
Όσο για την αντιγραφή νομίζω κάνεις λάθος, δεν έχω παρατηρήσει ανοιχτά βιβλία και τέτοια. Αν όντως έχουν ανοιχτά τα βιβλία σε πληροφορώ δεν προλαβαίνουν να αντιγράψουν. Εκτός π.χ. σ' ένα μάθημα το οποίου έχει 100 ερωτήσεις από ΟΛΟΚΛΗΡΟ βιβλίο 500 σελίδων προλαβαίνεις να βρεις τις απαντήσεις μέσα σε 110 λεπτά!!
Υπάρχει αρκετή δουλειά για να το τελειώσεις μ' έναν αξιοπρεπή βαθμό. Τώρα αν δεν δουλεύεις, ναι θα το τελειώσεις αλλά με πολύ χαμηλό βαθμό και πάντα με ανγχος στα μαθήματα που θα σε κόβουνε.
Όσο για το αν μετράει το χαρτί, είναι θέμα ανθρώπου, ο αξιόλογος άνθρωπος ο οποίος έχει στόχους, θα αναγνωριστεί όπου και να έχει τελειώσει. Ρωτήστε εργοδότες που προσλαμβάνουν άτομα από το Deree..
|