Απάντηση: Μύθοι για τη διατροφή
1: Πολύ σωστά!!! Μάλιστα κάποιος που κάνει γυμναστήριο και βάρη καθημερινά καλώς είναι να λαμβάνει τουλάχιστον 500 mg βιταμίνη C μετά τη προπόνηση, λόγο ακριβώς των αντιοξειτικών ουσιών που έχει και βοηθάει στην ανάρωση.
2:Το ψωμί ή καλύτερα οι υδατάνθρακες υψηλού χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη παχαίνουν. Το μαύρο ψωμί (γενικά τα προιόντα ολικής άλεσης) επειδή είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακας, δε παχαίνει τόσο. Αν το φας βράδυ φυεικά και θα αποθηκευτεί κι αυτό σα λίπος πάνω σου.
3:Πολύ σωστά απλά να προσθέσω ότι ασπράδια μπορούμε να φάμε όσα θέλουμε, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ! Σε δίαιτα γράμμωσης τρώω πρωινό με 10 ασπράδια.
4:Δε το ξέρω.
5:Προσωπικά σε ένα γεύμα την εβδομάδα βάζω φακές, λόγο του σιδήρου. τώρα ως προς την απορόφηση δε ξέρω.
6:Πάντα πολύ νερό!!! Εγώ πίνω τουλάχιστον 3-4 λίτρα τη μέρα! Είναι σημαντικό να πέρνουμε ηλεκτρολίτες και να κρατάμε σε ισοροπία τα επίπεδα του νερού πάνω μας. Έπειτα, αν κάποιος πάει γυμναστήριο, πρέπει όσο ιδρώτα ρίξει, τόσο νερό να πιει. Κακό δε κάνει, αντίθετα βοηθάει να κατουράμε συνέχεια για να λειτουργούν τα νεφρά μας και να αποβάλουν τα άχρηστα για τον οργανισμό μας στοιχεία που προκύπτουν απο το μεταβολισμό των τροφών (π.χ. αμμωνία).
7:Σωστό.
Υπάρχουν πολλοί διατροφικοί μύθοι γύρω απο τη σωστή διατροφή. Ειδικά για όσους κάνουν γυμναστήριο μπορούν να δουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές με ειδικές διατροφές. Προσωπικά κάνω μεγάλες προόδους με δίαιτα γράμμωσης και καύσης λίπους, βάρη και κάνοντας διάδρομο.
|