Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-10-2007, 11:23   #48 (permalink)
Xavier
Evil Nazi

Το avatar του χρήστη Xavier

Xavier is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Xavier
Προεπιλογή Απάντηση: Fight Club Articles

Θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας

Αφού φτάσαμε επιτέλους σ’ αυτό το σημείο αθλητικού πολιτισμού, να λύνουμε τις διαφορές μας στις δικαστικές αίθουσες αντί να κάνουμε δυο τηλέφωνα και να τελειώνει το ζήτημα, αφού τα «εν οίκω» γίνονται «εν Δήμω» τόσο απλά, αφού το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» μπήκε στη ζωή μας με τη διαμάχη ΠΑΕ Παναθηναϊκός vs Ερασιτέχνης, αφού το ζητήσαμε, θα το έχουμε. Τέρμα οι στείρες αντιπαραθέσεις και τα άτυπα debate στα ραδιόφωνα. Τέλος τα «είπα-ξείπα» και τα «πάμε για έναν καφέ να τα βρούμε». Τα «νερό κι αλάτι, πάλι φίλοι θα είμαστε». Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε. Οι διαφορές θα λυθούν πλέον στα δικαστήρια. Δεν θα ξαναμιλήσουμε, από δω και πέρα θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας:

- Σάντορ Τόργκελε vs Γκολ
Δεν τα έχουν βρει εδώ και τόσα χρόνια, παρά το γεγονός ότι βγήκαν για φαγητό δεκάδες φορές κι ο Σάντορ χρησιμοποίησε θεμιτά κι αθέμιτα μέσα για να το σαγηνεύσει. Το φλερτάρισε, το χόρεψε μπλουζ, το μέθυσε, του αφηγήθηκε σπουδαίες ποδοσφαιρικές μαγυάρικες ιστορίες, του έδειξε βίντεο τον Λάγιος Ντέταρι και τον Πούσκας. Τζίφος. Το γκολ ήταν, είναι και παραμένει ανένδοτο. Όσες μεταγραφές κι αν έχει κάνει ο Σάντορ τα τελευταία χρόνια, δεν το συναντά πουθενά. Δεν συνυπάρχουν. Όπου πάει εκείνος, φεύγει το γκολ. Η λύση θα δοθεί πλέον στο δικαστήριο. Στο εδώλιο θα καθίσει το γκολ, για εγκατάλειψη εστίας. Ντροπή του.

- Σοφοκλής vs Ζυγαριά
Μια ιστορία γεμάτη πάθος, σουβλάκια, μίνι-μπαρ, σοκολάτες και πίτες. Η ζυγαριά, άγρυπνος φρουρός, έστεκε πάντα στο κατώφλι της πόρτας, σαν κακιά πεθερά. «Τι ώρα είναι αυτή που γύρισες; Πάλι έτρωγες; Δεν είπαμε να προσέχεις τη διατροφή σου; Πώς θα πάς στην προπόνηση αύριο; Πότε θα βάλεις μυαλό; Έλα εδώ να σε ζυγίσω!» Η ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Η ίδια αμείλικτη ετυμηγορία. Τα ίδια παραπανίσια κιλά. «Μου έχεις αυτώσει τη ζωή, παλιολινάτσα ζυγαριά, θέλω να φύγεις από το σπίτι και να μην ξαναγυρίσεις. Κι επειδή θα χωρίσουμε, θα πάρεις μαζί και τη μισή μου περιουσία. Άρα, 90-τόσα κιλά». – «Δεν πάω πουθενά, αλλά κι αν φύγω, δεν παίρνω μαζί ούτε γραμμάριο». Τι θα γίνει σ’ αυτό το συναρπαστικό δικαστικό δράμα; Η συνέχεια στα έδρανα.

- Μουρίνιο vs Του Καθρέφτη Του
«Καθρέφτη – καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών»; - «Εσύ, ω Ζοζέ!» - «Και ποιος δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα στην Πρέμιερ εντός έδρας;» - «Ξανά εσύ, τρισμέγιστε Ζοζέ!» - «Μάλιστα. Και ποιος έφυγε άδικα, αναίτια, απροειδοποίητα από τον πάγκο της Τσέλσι, πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι;» - «Και πάλι εσύ, πολυχρονεμένε Ζοζέ!» - «Καλά τα λες. Για πες μου και κάτι άλλο: ποιος φοράει τις πιο ωραίες καπαρντίνες, κάνει τις πιο μεστές δηλώσεις, πανηγυρίζει πιο εκφραστικά απ’ όλους και λατρεύουν όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου;» - «Κοίτα, Ζοζέ, εσύ είσαι πάλι, αλλά άρχισες να το κουράζεις!» - «Ναι, κάτι ακόμα. Ποιος θα σκίσει χασέδες στην επόμενη ομάδα που θα έχει την τύχη να τον χρυσοπληρώσει και θα της κάνει τη χάρη να την αναλάβει; Ε;»… Σιωπή. Ο καθρέφτης αποφάσισε να μην του ξαναμιλήσει. – «Εεεεεε; Δεν μιλάς, μικρέ μου καθρέφτη; Θα σε έσπαγα, αλλά είναι 7 χρόνια γρουσουζιά, αν ήσουν ο καθρέφτης του Ρομάν θα σε είχα κάνει χίλια κομμάτια. Λέγε, μη σε στείλω στο κελάρι». Παρατεταμένη σιωπή. Ο καθρέφτης έχει σφαλίσει τα χείλη του. Ο Ζοζέ του κάνει μήνυση. Ο καθρέφτης θα σπάσει τη σιωπή του στο δικαστήριο: Youwantthetruth? Youcanthandlethetruth!

- Λιονέλ Μέσι vs Ροναλντίνιο
Το παρόν και μέλλον μαζί, κόντρα στο παρελθόν και παρόν μαζί. Το καινούργιο, απέναντι στο παλιό. Το νέο, εντυπωσιακό μοντέλο με τις άπειρες καινοτομίες και τα ανθρακονήματα ακόμα και στο τασάκι του συνοδηγού, απέναντι στο μονοθέσιο που έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά έχει σταματήσει να εξελίσσεται και κοντεύει να γίνει κλασσικό. Η ποντικοχαίτη, απέναντι στην τρελοκοτσιδού. Το αριστερό πόδι απέναντι στο δεξί. Η Αργεντινή κόντρα στη Βραζιλία. Ο νέος επίσημος αγαπημένος, απέναντι στον ως τώρα επίσημο αγαπημένο. Το καλό παιδί, απέναντι στον άσωτο υιό, που «το έχει ρίξει στα ξύδια και τα ξενύχτια». Ο «θέλω-να-ξεπεράσω-τον-Μαραντόνα» κόντρα στον «ποιος-Πελέ;-θέλω-δέκα-Πελέδες-για-κολατσό». Το Δικαστήριο Θεάματος, έχει δύσκολο έργο, μια που η στρογγυλή θεά, θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης και των δυο.

Κώστας Βαϊμάκης και Γιάννης Τσαούσης

http://www.sportnet.gr