Θέμα: Formula 1 2007
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-10-2007, 13:50   #236 (permalink)
Xavier
Evil Nazi

Το avatar του χρήστη Xavier

Xavier is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Xavier
Προεπιλογή Απάντηση: Formula 1 2007

Με μία δήλωση που άφησε άπαντες στον χώρο της F1 έκπληκτους, ο πιλότος της Williams, Αλεξάντερ Βουρτζ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έναν αγώνα πριν από τη λήξη της φετινής σεζόν. Τη θέση του για το γκραν πρι την Βραζιλίας θα πάρει ο Ιάπωνας Kazuki Nakajima.

Ξεκινώντας ως οδηγός εξέλιξης για λογαριασμό της Benetton, ο Βουρτζ συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα στην F1, το 1997, στο καναδικό γκραν πρι. Ύστερα από τρεις σεζόν μεταπήδησε στις τάξεις της McLaren, επίσης ως οδηγός εξέλιξης, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2005. Το 2006 τον βρήκε στη Williams που αποτέλεσε και τον τελευταίο του σταθμό. Σε αυτά τα 10 χρόνια παρουσίας του στο χώρο πήρε μέρος σε 69 αγώνες, συγκέντρωσε 45 βαθμούς και εμφανίστηκε τρεις φορές στην 3η θέση του πόντιουμ.

Ο Αυστριακός δήλωσε: Θα ήθελα να ανακοινώσω την απόσυρσή μου από την ενεργό δράση στην F1 και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, του οπαδούς μου και όλους τους ανθρώπους της Williams αλλά και αυτούς των προηγούμενων ομάδων μου, όπως και τα media για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της καριέρας μου.

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό της F1, πίστευα πάντα ότι αν έχεις έστω και μία στιγμή αμφιβολίας για αυτό που κάνεις, τότε είναι καιρός να σταματήσεις. Προσωπικά αυτές οι σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου νωρίτερα στη σεζόν και έτσι αποφάσισα ότι τώρα είναι ο καιρός να κάνω την ανακοίνωσή μου.

Το να αγωνίζομαι αυτή τη χρονιά ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο, ειδικά μετά το πόντιουμ που πέτυχα στον Καναδά αλλά κάποιες άλλες δυνατές μου εμφανίσεις ...Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που δέχτηκε την απόφασή μου και να τους ευχηθώ το καλύτερο για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. δήλωσε ο 33χρονος, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη κάποιου πόστου στον χώρο από το οποίο θα μπορεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά ίσως στο Λε Μαν με κύριο, όμως στόχο του αυτή την περίοδο την ενασχόλησή του με την οδική ασφάλεια.

Από την μεριά του ο διευθυντής της ομάδας, Φρανκ Ουίλλιαμς, είχε να πει μόνο τα καλύτερα για τον Βουρτζ: Η προσφορά του Άλεξ στην ομάδα, αυτά τα δύο χρόνια, είναι ανεκτίμητη, πρώτον γιατί είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς εξέλιξης και δοκιμών που έχει εργαστεί σε αυτή την ομάδα. Αυτή τη σεζόν είχε μερικές πολύ καλές εμφανίσεις σε δύσκολες περιστάσεις και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του. Ο Άλεξ θεωρείται ως ένας από τους τζέντελμεν της F1 και είμαι σίγουρος ότι μιλάω εκ μέρους όλων των ανθρώπων του χώρου καθώς εύχομαι σε αυτόν και την οικογένειά του ότι καλύτερο για το μέλλον.

Τέλος, όσον αφορά τον 22χρονο αντικαταστάτη του Αυστριακού, που εκτελεί χρέη δοκιμαστή για την βρετανική ομάδα, ο Ουίλλιαμς δήλωσε ότι το γκραν πρι στο Ιντερλάγκος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο για τις ικανότητες του Ιάπωνα, αλλά θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για αυτόν να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία. Πέραν των υποχρεώσεών του στην Williams, ο Nakajima συμμετείχε φέτος και στο πρωτάθλημα GP2 τερματίζοντας 5ος, με πέντε εμφανίσεις στο πόντιουμ και μία pole position. Είναι γιος του Satoru Nakajima, ο οποίος έλαβε μέρος σε 74 γκραν πρι από το 1987 έως το 1991 με την Lotus και την Tyrrell.