Θέμα: Eurobasket 2007
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-08-2007, 16:59   #14 (permalink)
gatoni
ΠΑΛΙΟΣ,αλήτης κ αμαρτωλός!

Το avatar του χρήστη gatoni

Περιοχή: Γαλάτσι city...
gatoni is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gatoni
Προεπιλογή Απάντηση: Eurobasket 2007

Ντάξει,μη λέμε ό,τι θέλουμε... Αυτή την ομάδα χαίρεσαι να τη βλέπεις και για μένα ακόμα δεν έχει φτάσει στο pick της. Καταρχήν τα γκαρντ είναι 5,μην υποτιμούμε Ζήση,Χατζηβρέττα. Τέτοια γκαρντ δεν έχει καμία ομάδα στον κόσμο εκτός των ΗΠΑ.

Τι ακριβώς είναι απαρχαιομένο;
Το ότι όταν παίζουν μαζί Παπαλουκάς-Διαμαντίδης-Σπανούλης πιέζουμε στο κέντρο και κλέβουμε μπάλες σε κάθε δεύτερη επίθεση; Άλλο η άμυνα που βασίζεται στο ξύλο (επί Ιωαννίδη πχ) και άλλο η άμυνα που παίζουμε εμείς επί Γιαννάκη.
Το ότι αυτή η ομάδα επιβάλλει όποιον ρυθμό θέλει και δεν βολεύει τον αντίπαλο; Να θυμίσω πως με Γερμανία στον τελικό το 2005 και με ΗΠΑ κερδίσαμε παίζοντας φουλ επίθεση και ανοίγοντας τον ρυθμό όσο μπορούσαμε. Με ομάδες που είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας πιέζαμε σχεδόν ένα ημίχρονο σε όλο το γήπεδο κάτι που αν το επιχειρήσει άλλη ομάδα θέλει 3 μέρες ξεκούραση.

Γίνεται σοβαρή δουλεία από το 2004 και κάθε χρόνο βλέπουμε κάτι καινούργιο.
Το 2004 χάσαμε στις λεπτομέρειες (καθαρά λόγω απειρίας για μένα) από μία ομάδα απείρως πιό δεμένη από τη δική μας τότε (Αργεντινή,πήρε και το χρυσό μετά) ενώ είχαμε κοντράρει στα ίσια τις ΗΠΑ και χάσαμε λόγω των 20+ επιθετικών ριμπάουντ που πήραν και που τότε είχαν Τζέιμς,Άντονι και λοιπούς αστέρες του ΝΒΑ.
Το 2005 κάναμε 2 άσχημα ματς. Ένα με Σλοβενία (τυχαίνει να είναι το μόνο ματς που δεν έχω δει από το 2003 και μετα οπότε δεν λέω κάτι παραπάνω) και ένα με Γαλλία στον ημιτελικό που όμως βρήκαμε τρόπο να το κερδίσουμε και αυτό λέει πολλά. Σε αυτή τη διοργάνωση είδαμε κυρίως άμυνα,εκτός του τελικού που είδαμε τα πάντα.
Πέρυσι είδαμε και επίθεση σε πολλά ματς ενώ πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα ματς γυρίσαμε! Για τον ημιτελικό τι να πούμε... Στον τελικό δεν βγήκε τίποτα,ήμασταν και στα σύννεφα ακόμα μετά τον ημιτελικό ενώ η απουσία του Γκασόλ μάλλον κακό μας έκανε,χάσαμε τη συγκέντρωση μας ενώ οι Ισπανοί συσπειρώθηκαν όσο δεν πήγαινε.Για μένα παίζαμε και με καλύτερη ομάδα από εμάς.

Πάντως κάθε χρόνο βλέπουμε και κάτι καινούργιο και πιστεύω πως και φέτος το ίδιο θα γίνει. Αν ήταν ο Φώτσης θα ήταν και η πρώτη φορά που θα είχαμε 12 έτοιμους παίχτες να προσφέρουν καθώς Βασιλόπουλος και Μπουρούσης είναι πλέον έτοιμοι. Τώρα έχω τις αμφιβολίες μου για τον Πελεκάνο επειδή δεν έχει ξαναπαίξει σε τέτοιο επίπεδο. Νομίζω πως θα είναι όπως ο Σπανούλης πριν πάει στον ΠΑΟ,ψιλοφοβισμένος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gatoni : 31-08-2007 στις 17:01.
Ο χρήστης gatoni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση