Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο depoina
Συμφωνώ με τον Καρμακόσμικ.
Γιατί φίλε μου να φυλάξεις εσύ τα βουνά ;; Να πάει να τα φυλάξει ο Κωστάκης με τη γυναίκα του και όλοι οι υπόλοιποι κάφροι...
Εσύ θα έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη και εκείνοι την τσέπη τους γεμάτη που δε χρειάστηκε να προσλάβουν κάποιον για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Τα ίδια σκατά έγιναν και με τους ολυμπιακούς αγώνες... Έτρεχαν οι εθελοντές σα τα ζώα για να τα βγάλουν πέρα, για να τρώει με χρυσά κουτάλια η Δασκαλάκη και όλοι οι τεμπέληδες...
Ποιοι πολίτες αποφασίζουν με τις εκλογές ;; ΟΛΟΙ αυτοί που βολεύτηκαν και τα έχουν όλα γραμμένα στα  τους.
|
Καταρχάς να σου πω πως οι εθελοντές δεν έχουν σχέση με το κράτος (δεν έχουν σχέση με τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη ή την Δασκαλάκη), συνήθως τους ειρωνεύονται όλοι, τρέχουν σαν τα ζώα όπως λες και εσύ και τα κάνουν όλα αυτά συνειδητά όπως λέει ο φίλος για τον παρακάτω συλλογισμό.
Όπως σωστα γράφεις, θεσμικά τα δάση πρέπει να τα προστατεψουν ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης , η Αλέκα και οι λοιποί.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
20 χρόνια τώρα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Δεν το κάνουν γιατί ΚΥΡΙΩΣ γνωρίζουν πως δεν αποτελεί για την πλειοψηφία των Ελλήνων κριτίριο επιλογής τα μέτρα δασοπυρόσβεσης αλλά το βόλεμα όπως λες.
Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν επιλογές.
Είτε παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και τρέχεις σαν το ζώο όπως λες για να σώσεις το δάσος σου (που δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του Γιωργάκη, ούτε του Κωστάκη) είτε μπορούμε να καθόμαστε εδώ ή στο Σύνταγμα και να τους βρίζουμε από το πρωί ως το βράδυ και τα δάση μας να καίγονται.
Εκτός αν έχεις καμία άλλη λύση που δεν την γνωρίζω.
Τέλος να πω πως εγώ δεν είμαι εθελοντής. Θέλω να γίνω αλλά είναι δύσκολο ρε γαμώτο. Και με κατακρίνω κάθε φορά που βλέπω φωτιά στην περιοχή μου.
Καταλαβαίνω πως φταίω και εγώ.
Τους εθελοντές όμως τους θαυμάζω. Γιατί η αγάπη τους για τα δάση ξεπερνά την δική μου νωθρότητα, τον δικό μου εγωισμό, δεν τους νοιάζει αν κάνουν την δουλειά άλλων που θα έπρεπε να την κάνουν αλλά δεν την κάνουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το δάσος και ξέρουν πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούν να κάνουν.
Ας μην τους κατακρίνουμε από πάνω.
Και να θυμάσαι πως την επόμενη φορά που θα κάνεις ΄μια βόλτα σε ένα δάσος με το αμόρε σου, μπορεί αυτό το δάσος να υπάρχει σήμερα εξαιτίας κάποιων εθελοντών που έτρεχαν σαν τα ζώα.....