Απάντηση: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νότια Ελλάδα
Είναι ντροπή την ώρα που καίγεται όλη η Ελλάδα, που σοκαρισμένοι παρακολουθούμε στα αδυφάγα μέσα τον αριθμό των νεκρών να αυξάνει, την ώρα που ανεβαίνουμε στις ταράτσες για να δούμε πόσο κοντά είναι οι φλόγες, να βγαίνει ο Παπανδρέου και να κάνει προεκλογική ομιλία χρησιμοποιώντας τα θύματα. Όσο τον συμπαθούσα παλιά, τόσο τον σιχάθηκα τώρα.
Και πόσο μάλλον όταν το μεσημέρι έλεγε "
Δεν είναι η ώρα των ευθυνών, αλλά της εγρήγορσης, είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι ευθύνες υπάρχουν και είναι μεγάλες και εθνικές. Καλύτερα είναι να μιλήσουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν, πρόσθεσε.". Σκέφθηκα και γω μπράβο του. Δεν είναι δυνατόν οι 2 μεγάλοι να φαγώνονται την ώρα που καιγόμαστε την στιγμή που έχουν και οι 2 την ευθύνη.
Λίγες ώρες αργότερα έκανε τις παρακάτω δηλώσεις
"Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση στο θέμα των πυρκαγιών άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Μεγαλόπολη. Έκανε λόγο για ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, θέτοντας έτσι τέλος στην πολιτική «εκεχειρία» που επικρατούσε μπροστά στην πύρινη λαίλαπα.
Ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε έλλειψη συντονισμού, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια, ειδικά σχετικά με την πρόσληψη πυροσβεστών και τα έργα πρόληψης των πυργκαγιών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε προσδοκίες σε επίδοξους καταπατητές και άνομα συμφέροντα.
Η κυβέρνηση «παριστάνει το θύμα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, «μιλά για συνομωσίες και αφήνει υπονοούμενα».
Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να μιλήσει συγκεκριμένα και να πράξει το καθήκον της. «Ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε."
Δεν ξέρω αν τον βάλανε να τα πει. Δεν ξέρω πως μέσα σε μερικές ώρες έφτασε η ώρα των ευθυνών. Ξέρω ότι τον σιχάθηκε η ψυχή μου.
|