23-07-2007, 17:25
|
#10 (permalink)
|
|
It's All About The Game..
|
Απάντηση: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο silversurfer
θα εισακουστείς σίγουρα από εμάς, η αποχή από τις εκλογές για παράδειγμα είναι μια πρόταση, εγώ δεν κάνω αποχή προσωπικά αλλά είμαι στα 34 μέχρι τώρα ρίχνω άκυρο.
|
Κατά την γνώμη μου είναι λανθασμένη για να μην πω ένοχη συμπεριφορά το άκυρο ή το λευκό καθώς και η αποχή από τις κάλπες. Είναι γνωστό ότι τα αποτελέσματα των εκλογών βγαίνουν καταμετρώντας μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Έστω λοιπόν ότι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 1000 άνθρωποι και προσέρχονται για να ψηφίσουν οι 200 (έχουμε δηλαδή 80% αποχή). Από αυτούς τα μισά ψηφοδέλτια είναι άκυρα και λευκά, άρα τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι μόνο το 10% όλων των εγγεγραμμένων. Τα αποτελέσματα θα βγουν με βάση μόνο αυτές τις 100 ψήφους. Έτσι το πρώτο κόμμα που θα πάρει ας πούμε τις 45 ψήφους θα βγαίνει και θα επαίρεται ότι σχημάτισε ισχυρή κυβέρνηση έχοντας την στήριξη του 45% του λαού (ενώ θα έχει πάρει μόνο το 4,5% των ψήφων) Άρα έτσι δεν αποδυναμώνουμε τα δύο κόμματα εξουσίας, αντίθετα τα ισχυροποιούμε. Κανενός μεγαλοσχήμονος το αυτί δεν θα ιδρώσει αν εκλεγεί με 200, 100 ή 50 ψήφους. Για μένα μοναδική λύση είναι να δώσουμε την ψήφο μας σε όσο το δυνατόν μικρότερα κόμματα. Μόνο έτσι, όταν δηλαδή θα δουν την δύναμή τους να συρρικνώνεται, θα καταλάβουν οι εθνοπατέρες μας ότι ο λαός έχει αηδιάσει με τις συμπεριφορές τους
|
|