Αρχικό μήνυμα απο paullina
Kαλά δεν το συζητώ -πιτού μου- επιβάλλεται όμως να απαντήσω στην παρατήρησή σου πολυαγαπημένε μου επιμελητή-διαχειριστή ...δεν ξέρω και τι ακριβώς είσαι.
Ουδεπώποτε μίλησα για δικό μου πόστ,αλλιώς θα ήμουνα αφόρητα ουτιδανή ,κατα πως λένε και οι φιλόσοφοι....
Πολύ περισσότερο για να ζητήσω εξαιρέσεις...που σίγουρα δεν τις δικαιούμαι όταν παίζω επί ίσοις όροις με τα υπόλοιπα μέλη ,σε κάποια ιντερνετική σελίδα.
Μιλω και ιδρώνω αφόρητα όμως ,για ένα θρέντ που αισίως έχει φθάσει στα 110 φύλλα ,ώστε να δημιουργείται το τεράστιο ερωτηματικό " μα καλά όλοι άκυροι είναι ? "...
Και τέλος πάντων , ποιος κρίνει την εγκυρότητα "η ακυρότητα μιας απάντησης , και με τι κριτήρια αντικειμενικότητας την μεταφέρει, την αλλοιώνει, την τοποθετεί κάπου αλλού.
Και , εφόσον λέμε για αντικειμενικότητα, απο την στιγμή που είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων , με κοινές παράμετρες μόνο μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο, ποιός μπορεί να κρίνει την δική μου κοσμοθεωρία ,η οποία μπορεί κάλλιστα να έχει μια ελληνοχριστιανική βάση( λέμε τώρα ) ,ώστε ενα γεωλογικό φαινόμενο ωραιότατα να το σκιαγραφεί ,σαν θαυματουργό και θείο.
Εξάλλου ποιός μπορεί αντικειμενικά να θεωρήσει μια απρόσμενη για τις δικές του αντιλήψεις ως άκυρη απάντηση , όταν ο ρόλος που ασκεί υφίσταται - αλλα και δεν υφίσταται , αφου αυτός τυχαίνει να ενεργοποιείται μόνο σε πλαίσια εικονικής εξουσίας.
Και μα την αλήθεια, στα πλαίσια της πολύχρονης ιντερνετικής μου περιήγησης ,πρώτη φορά συναντώ ανάλογο φαινόμενο, που συν τοις άλλοις εμπεριέχει και αποχρώσσες ενδείξεις -λυπάμαι που το λέω- φασιστικής νοοτροπίας.
Αντίθετα έχω συναντήσει θρέντ "η απαντήσεις , που εμπεριέχουν υβριστικά ,υποτιμητικά, ενοχλητικά κείμενα ,να διαγράφονται για την ομαλή λειτουργία μιας σελίδας.
Εννοείται ότι μια τέτοια αντίληψη την αντιλαμβάνομαι , την επικροτώ με ζέση, την θεωρώ απαραίτητη σε μια σελίδα .
Για το θέμα μας ωστόσο δεν έχω λόγια....Εδω η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια , εννίοτε και τα πόδια....
|