Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-06-2007, 12:49   #103 (permalink)
paullina
Desert rose

Το avatar του χρήστη paullina

paullina is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην paullina
Προεπιλογή Απάντηση: Προτάσεις για την βελτίωση του site

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Havier Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι πέρα από γκάλοπ κλπ και αν εξαιρεθούν τα επιστημονικά άρθρα, τα θέματα υγείας, οι ανακοινώσεις υπηρεσιών κλπ που δεν μπορούν να συγγραφούν είτε να αναπαραχθούν από "ερασιτέχνες" (όπως ετέθει ανωτέρω), στο εξής θα φροντίσω η αναδημοσίευση εκ μέρους μου να σιγήσει.
Γενικότερα νομίζω πως είναι προτιμότερο από την αντιγραφή όλων των θεμάτων/ειδήσεων του ημερησίου τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού.
Τώρα όσο αφορά την αξιολόγηση των θεμάτων/ειδήσεων αυτή υπάρχει ήδη χωρίς να χρησιμοποιείται, οπότε δεν βλέπω το λόγο να σπάσετε το κεφάλι σας να φτιάξετε κάτι νέο που θα έχει διάρκεια ζωής όσο μια αλκαλική μπαταρία.
Eπειδή υπογραμμίζεις σχόλιο μου,και με όλη την εκτίμηση που μου εμπνέουν τα κείμενά σου , επίτρεψέ μου να σου πω ότι κατ"ουδένα τρόπο δεν αποτελούν είδηση οι ανακοινώσεις μιας υπηρεσίας.
Οι ανακοινώσεις αφορούν συνήθως συνεχιζόμενα θέματα Δημόσιας Διοίκησης που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη ,πχ για τα αυθαίρετα που έβαλε η Δέσποινα προχθές,για τις πιστώσεις κάποιου έργου, για τις αποφάσεις μιας επιτροπής, για τα γκαζάκια που ανέδειξες εσύ, θέματα δηλαδή ρουτίνας....
Αντίθετα είδηση είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός ,συνήθως αστυνομικού,κοινωνικού,πολ ιτικού περιεχομένου,που ο επαγγελματίας θα το αναδείξει σε όλη του την έκταση ,βάση μιας πληροφορίας που θα του εμπιστευθεί οφ δη ρέκορτν η οποιαδήποτε πηγή.
Και απ" εκεί και πέρα ακολουθεί ένα ολόκληρο ρεπορτάζ διασταύρωσης και εξακρίβωσης , για να δούμε αν η πληροφορία που αντλήσαμε ισχύει.
Αν ναι , τότε με τα δικά μας πλέον στοιχεία διαμορφώνουμε σε μονόστηλο,δίστηλο,τρίστηλο , "η ακόμα και ολόκληρο ρεπορτάζ αν θες με πρόλογο την κεντρική ιδέα ,προκειμένου να πληροφορηθεί ο αναγνώστης εγκυρότερα ,καλύτερα , αλλα και να μην μπορεί να μας διαψεύσει τα στοιχεία μας ο οποιοσδήποτε θα είχε έννομο, , "η άδικο συμφέρον.
Και κάτι τελευταίο. Οπως πολύ σοφά είπε ο Νέστορας της δημοσιογραφίας Χ.Πασαλλάρης είδηση δεν είναι αν ένα σκυλί δαγκώσει ΄κάποιον άνθρωπο, αλλα αν ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκυλί.
Συνεπώς η διαχωριστική γραμμή του τι αποτελεί είδηση είναι απόλυτα ευκρινής, και απομένει στον άνθρωπο που χειρίζεται την πληροφορία αν την αξιολογήσει σωστά.....και αν αξίζει να την αναδείξει .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paullina : 12-06-2007 στις 12:54.
Ο χρήστης paullina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση