Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-06-2007, 00:07   #22 (permalink)
Xavier
Evil Nazi

Το avatar του χρήστη Xavier

Xavier is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Xavier
Προεπιλογή Απάντηση: Fight Club Articles

Γράμμα στο Αμέρικα

Αγαπητέ Αργύρη,
Είμαι καλά και το ίδιο επιθυμώ και για σένα – όχι για τη γυναίκα σου, που εξακολουθεί ρεμάλι να με ανεβάζει, μαλάκα να με κατεβάζει, αλλά μην ξαναγυρίζουμε στα ίδια, δεν φταίω εγώ που η ξαδέλφη της που μου προξένευε 6 μήνες, δεν βλέπεται ούτε αν είσαι ο Στίβι Γουόντερ. Τέλος πάντων Αργύρη μου, ελπίζω να τα περνάς καλά εκεί στο Αμέρικα και να πηγαίνουν καλά οι μπίζνες, διότι τι είναι ένας Έλληνας στην Αμερική άμα δεν κάνει μπίζνες και δεν κονομάει; Είναι ένας φάρος με καμένη λάμπα, αυτό είναι φίλε μου. Χαίρομαι επίσης για σένα, που βλέπεις τελικούς play-offs στο μπάσκετ και γουστάρεις, που πας σε αγώνες μπέιζμπολ, που ξεροσταλιάζεις μέσα στην παγωνιά για να δεις αγώνες χόκεϊ στον πάγο, μπας και πλακωθούν τίποτα φουσκωτοί στο ξυλίκι, αλλά ψιλοντρέπομαι για λογαριασμό σου που ενώ γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Ελλάδα, αποκαλείς το ποδόσφαιρο «soccer». Γιατί ρε Αργύρη; Από πότε έγινε «soccer» το τόπι ρε Αργύρη και «football» αυτό που παίζουν οι τύποι με τα κράνη και τις βάτες; Και τώρα που σας έρχεται ο Μπέκαμ, ο Ξαβιέρ, μη σου πω κι ο Φίγκο, τι θα τους πεις άμα τους συναντήσεις; «Γιου αρ γκρέιτ σόκερ πλέιερς;» Σου πάει η καρδιά ρε Αργύρη;
Τέλος πάντων, δεν σου γράφω για να σου γκρινιάξω, αλλά για να σου πω πόσο άδικο είχες στο τελευταίο γράμμα, που μου έλεγες πόσο άτυχος είμαι που βρίσκομαι φέτος στην Ελλάδα, σε αντίθεση με σένα και πόσο θα βαρεθώ που δεν έχει ούτε Euro, ούτε Μουντιάλ, ούτε Μουντομπάσκετ και πρέπει να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβρη για το Eurobasket. Για τη φράση σου «ποιος το χέζει το Eurobasket», δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, γιατί θα σου θυμίσω τι τους κάναμε τους Αμερικανούς πέρυσι και πόσο τους τσούζει ακόμα. Θα σου πω όμως πόσο ωραία πράγματα γίνονται εδώ στην Ελλάδα, για να δεις πόσο ωραία περνάω και τι χάνεις εκεί στην ξενιτιά:
1) Η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αποφάσισε να συνδυάσει τη μπάλα με τις διακοπές κι έδωσε δυο αγώνες στο Ηράκλειο Κρήτης. Βέβαια ψιλοαναγκάστηκε, γιατί μας τιμωρήσανε το Καραϊσκάκη επειδή κάναμε κάτι βλακείες στον αγώνα με την Τουρκία, αλλά ουσιαστικά ήταν σαν δωροεπιταγή κι όχι τιμωρία. Είναι σαν να σε πιάνουν να αντιγράφεις στις εξετάσεις από τον μπροστινό σου και να σε τιμωρούν βάζοντάς σε να αντιγράψεις από τον πισινό σου και τον διπλανό σου. Εκεί λοιπόν Αργύρη μου, δεν συνδυάσαμε μόνο τη μπάλα με τις διακοπές, αλλά και την περιπέτεια με το δράμα. Κερδίσαμε τους σπουδαίους Μαγυάρους (χωρίς τον μεγάλο Τόργκελε για κάποιον λόγο) με ακόμα πιο σπουδαία εμφάνιση, με το επιβλητικό 2-0, με τρομερό γκολ του χαρισματικού Φάνη Γκέκα και ένα καταπληκτικό από τον αναγεννημένο Γιούρκα (δεν έχω άλλα επίθετα, μου τελειώσανε). Αλλά στο επόμενο παιχνίδι, με τους συμπαθείς Μολδαβούς, έβαλε ένα γκολ ο Χαριστέας (ναι, γίνονται κι αυτά!) και μετά αράαααααξαμε. Και φάγαμε την ισοφάριση στο ’80. Και κερδίσαμε στο ’94 με γκολ του Λυμπερόπουλου. Θυμάσαι εκείνη τη χρονιά που η Πανάθα είχε πάρει το πρωτάθλημα, με τα γκολ του Ολισαντέμπε; Ε, κάπως έτσι έγινε, αφού - αν εξαιρέσεις ότι ο Νικόλας είναι πιο λευκός - και οι δυο μιλάνε κάποια περίεργη νιγηριανή διάλεκτο (έχω ακούσει το Νικόλα να λέει κάτι λέξεις όπως πασσσσσίδι, μπομπόνι κλπ.)
2) Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό παίζουν τελικούς play-offs στο μπάσκετ - σαν άλλοτε. Και το πρώτο παιχνίδι το πήρε ο γηπεδούχος – σαν άλλοτε. Και κάποιος στην εξέδρα πέρασε το Σταύρο Ελληνιάδη για κουμπαρά και του πέταξε κέρμα – σαν άλλοτε. Κι ετοιμάζονται οι Ολυμπιακοί για καυτή υποδοχή στο ΣΕΦ – σαν άλλοτε. Είναι τόσο ανατριχιαστικά ίδια όλα, που έχω την εντύπωση ότι θα δω τον Τόμιτς να πλακώνεται με τον Μποντίρογκα κάποια στιγμή και τον Μπακατσιά να μαρκάρει τον Κούουσμα. Μάλλον χρειάζομαι διακοπές Αργύρη μου…
3) Ο αγαπημένος σου Θρύλος στο ποδόσφαιρο φίλε μου, ετοιμάζεται να σοκάρει την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αν έρθεις Ελλάδα ή δεις καμιά εφημερίδα με το Ριβάλντο να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, μην τρομάξεις ούτε να πάρεις την αστυνομία, τον έδιωξε ο Πρόεδρος γιατί είναι γερο-παραλής πια ο Βραζιλιάνος, αλλά θα φέρει καλύτερους, νεώτερους, πιο όμορφους και με λιγότερα παιδιά, για να μη τα γράφουν σε ελληνικά σχολεία και μετά κατσικώνονται στην Ελλάδα και δεν το κουνάνε ούτε με απειλές από την Αλ Κάιντα. Τώρα, τον Σαβιόλα θα φέρει; Τον Τουντσάι; Τον Ρεκόμπα; Τον Ζε Ρομπέρτο; Τον Πιζάρο; Τον Σαχά; Τον Πορτίγιο; Τον Χίπια; Τον Ελμάντερ; Τον Νούνιο Γκόμες; Τους αδελφούς Μιλίτο; Τους αδελφούς Κατσάμπα; Όλους μαζί; Θα σε γελάσω και δεν το θέλω, το μόνο κακό είναι ότι χάσαμε το Ρομπέρτο Κάρλος που πήγε Τουρκία, τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο που συνεχίζει στη Λιόν και τον Ντ’ Αλεσάντρο, που υπέγραψε με τη Σαραγόσα, οπότε τους σβήνουμε από το τεφτέρι. Μην ανησυχείς όμως, θα σε ενημερώσω για τα ευχάριστα, αν δεν προλάβεις να τα δεις στο CNN.
Αυτά αγαπητέ Αργύρη. Όπως βλέπεις, μια χαρά είναι τα πράγματα εδώ και θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Για μας άλλωστε, το Long Island, είναι απλά ένα κοκτέιλ. Για σας, είναι τόπος διακοπών. Χα χα χα, σε πειράζω βρε. Να είσαι καλά.
Πολλά φιλιά και καλή αντάμωση,
Νώντας

Κώστας Βαϊμάκης και Γιάννης Τσαούσης

www.sportnet.gr