Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-05-2007, 22:41   #417 (permalink)
donpaganistis
You can't step twice into the same river.

Το avatar του χρήστη donpaganistis

Περιοχή: 0048
donpaganistis is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην donpaganistis
Lightbulb Απάντηση: Το καφενείο των φιλάθλων

Ένα ακόμα Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου(Σόρυ Σουπερλίγκα ήθελα να πω) τελείωσε(για καλή μας τύχη) και όι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται είναι :
1.Το σλόγκαν κάθε πέρσι και καλύτερα αποθεώνεται στο Πρωτάθλημά μας.Δεν νομίζω ότι για αυτή την κατρακύλα των τελευταίων χρόνων φταίει κάτι.Απλά τα προηγούμενα χρόνια όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα.Μετά το EURO όλοι οι αξιόλογοι Έλληνες την κάναν σε ομάδες του εξωτερικού και ξεμείναμε με τα λιμά(με κάποιες εξαιρέσεις)Σκεφτείτε Καραγκούνη, Μπασινά, Κατσουράνη,Γκέκα,Σεϊταρίδη κ.τ.λ να ήταν εδώ,θα είχαμε τουλάχιστον το μέτριο επίπεδο προηγούμενων ετών.
2.Οι οικονομικές περιπέτειες της ΑΕΚ την έκαναν να χάσει δύναμη και να είναι ικανοποιημένη με τη 2η θέση και τα έσοδα του ΤΣ. Λιγκ για το δε ΠΑΟ δε σχολιάζω.Αυτή η ομάδα είναι πραγματικά ακαταλαβίστικη.Έχει σταθερή διοίκηση,κάνει μεταγραφές,έχει καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και τα θαλασσώνει συνέχεια.Η περίπτωση του ΠΑΟ μου θυμίζει μικρογραφία της ΙΝΤΕΡ,που ήταν μονίμως στην απέξω στα τρόπαια για ένα μυστήριο λόγο.
3.Αν ο πρωταθλητής είναι είναι η κορωνίδα όλων των ομάδων,καήκαμε.Το πρωτάθλημα το χρωστά κατά 60% στον Ρίμπο,30% στη νοοτροπία νικητή που όντως έχει αποκτήσει και 10% στη μπάλα που έπαιξε.Η έκφραση ριζική ανανέωση είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτό που χρειάζεται ο ΟΣΦΠ.Θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.
4.Οι μόνες ομάδες που ευχαριστήθηκα ήταν η ομάδα μου(Άρης) με εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα,κάποιους τεχνίτες παίκτες(Κόκε,Πάουλο Κόστα,Χαβίτο,Γκαρσία),ο Πανιώνιος(Πανάξια βγήκε στην Ευρώπη με την πιο βελτιωμένη ομάδ,πολλά Μπράβο στο Λίνεν),ο ΟΦΗ που παρά τα προβλήματα του επίσης ήταν αξιόμαχος.Επίσης συγχαρητήρια σε Καλαμαριά και Εργοτέλη που αν και όχι φαντεζί ομάδες ήταν φιλοτιμότατες και αξιόμαχες και για εμένα αυτό παίζει σπουδαίο ρόλο.
5.Παίκτες που μου άρεσαν : Χαλκιάς, Μάλαρτζ, Κόκε, Ρίμπο, Μίετσελ, Γκουέλα, Ονουάτσι, Σπυπόπουλος, Ζήκος,Εν Σαλίβα, Λυμπερόπουλος, Ανσουέ, Κλέιτον, Ντρούλιτς
6.Θετικό ήταν που το κύπελλο πήγε σε μια επαρχιακή ομάδα,με μεγάλη ιστορία κιόλας,μπας(που δεν το βλέπω)ξυπνήσουν και οι μη Αθηναϊκες ομάδες.
7.ΠΑΟΚ,Ηρακλής τα κατάφεραν φέτος αλλά αν συνεχίσουν έτσι βαδίζουν στα χνάρια του Αρη και ο υποβιβασμός τους έρχεται.Την αρχή την έκανε ήδη το Μπάσκετ του Ηρακλή...
Άντε να δούμε τι θα δούνε του χρόνου τα ματάκια μας.Πάντως δεν μασάμε με αυτά που έχουμε δει αποδειξαμε ότι έχουμε γερή κράση και αντέχουμε τα πάντα!