WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Υγεία (http://www.world.gr/forum/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/)
-   -   Άσχημα στοιχεία για τις αμβλώσεις (http://www.world.gr/forum/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%86%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-6006.html)

Mazda 6 17-03-2008 14:47

Άσχημα στοιχεία για τις αμβλώσεις

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τις αμβλώσεις στη χώρα μας, ιδίως σε ό,τι αφορά στις γυναίκες της Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο διάστημα 1985-2007 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000 εκτρώσεις από 40.000 γυναίκες στη Βόρεια Ελλάδα. Ο αριθμός αντιστοιχεί σε 2,56 πιθανούς τοκετούς ανά άτομο.
Πρώτη σε ποσοστά διακοπής κύησης έρχεται η ομάδα της μέσης εκπαίδευσης, με 40,5%, ενώ οι γυναίκες στοιχειώδους εκπαίδευσης έρχονται δεύτερες (39,9%). Την τριάδα συμπληρώνουν οι γυναίκες ανώτατης εκπαίδευσης, με ποσοστό 19,6%.
Τα στοιχεία παρουσιάζονται στο 5ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο «Οικογενειακού Προγραμματισμού», το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, σε όλη τη χώρα, ο αριθμός των αμβλώσεων μόνο για τη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2004 - Σεπτέμβριος 2005 ήταν 69.690. Η μέση ηλικία των γυναικών ήταν τα 25,4 έτη. Το 94% της τεχνητής διακοπής κύησης πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικές κλινικές, έναντι 6% που έγινε σε δημόσια νοσοκομεία. Πέραν της μείωσης του πληθυσμού, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, οι αμβλώσεις στη χώρα μας -που είναι και πολλαπλάσιες των τοκετών- επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στη μετέπειτα γονιμότητα των γυναικών. Οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν στη διακοπή της κύησης είναι το χαμηλό κοινωνικο - οικονομικό επίπεδο και το γεγονός ότι η κοινωνία μας αποδέχεται δύσκολα παιδί από άγαμη μητέρα. Ωστόσο -και αυτό είναι το κάπως ενθαρρυντικό- τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ελάττωση του αριθμού των αμβλώσεων, γεγονός που σχετίζεται με την ευρύτερη εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωγής υγείας και τη διάδοση της επείγουσας αντισύλληψης.(cosmo.gr)

Insomni@ 17-03-2008 19:31

Απάντηση: Άσχημα στοιχεία για τις εκτρώσεις

Κρίμα ρε γαμώτο...Αφου δεν προσέχουν,ας το κρατήσουν μετά,να πάρουν το βάρος της ευθύνης τους!!Τα έμβρυα τι φταίνε?:(

fineas 17-03-2008 19:58

Ενδιαφέρουσα(?!) η αντιπαράθεση στοιχείων με τα επίπεδα εκπαίδευσης...

pink 17-03-2008 22:35

Τι να πει κανεις. Αμα δεν ξερεις να προφυλαξεις τον εαυτο σου, τι να σου κανει κι η εκπαιδευση και τα πτυχια...

depoina 17-03-2008 22:46

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48011)
Τι να πει κανεις. Αμα δεν ξερεις να προφυλαξεις τον εαυτο σου, τι να σου κανει κι η εκπαιδευση και τα πτυχια...

Ακριβώς.
Και μπορεί να φανώ κυνική αλλά καλύτερα να μην υπάρξει παιδί παρά να το καταδικάσεις να ζήσει με ανίκανους γονείς.

pink 17-03-2008 22:55

Συμφωνω απλα δεν μπορεις να'σαι απολυτος σε τετοιες περιπτωσεις.

Astrolabos 17-03-2008 22:59

Και δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τι θα συμβεί.

depoina 17-03-2008 23:03

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48024)
Συμφωνω απλα δεν μπορεις να'σαι απολυτος σε τετοιες περιπτωσεις.

Και πάλι συμφωνώ αν και όταν λέω ανίκανοι δεν αναφέρομαι μόνο στο ποιόν των γονέων, αλλά και τις συνθήκες που μπορεί να τους οδηγούν στην ανικανότητα να μεγαλώσουν ένα παιδί.

(Εκείνο που είναι πιο εκνευριστικό από όλα είναι πως σχεδόν ποτέ δε θα ακούσεις ένα ζευγάρι που δεν παίρνει προφυλάξεις να λέει 'ναι βγάζουμε τα μάτια μας, δεν προσέχουμε γιατί έτσι μας αρέσει και πιστεύουμε πως όλα τα κακά συμβαίνουν στους άλλους', παρά όταν συμβεί το μοιραίο, τους ακούς να παραπονιούνται με το θλιμμένο υφάκι του στυλ 'αχ ήταν ατύχημα και πάντα προσέχαμε, και είμαστε τόσο άτυχοι' και όλες αυτές τις φτηνές δικαιολογίες.)

Mazda 6 17-03-2008 23:38

Να συμφωνήσω κι εγώ και απλά να προσέσω ότι η προφύλαξη δεν είναι μόνο θέμα πρόληψης μιας εγκυμοσύνης ή "ασφάλειας" αλλά και θέμα υγιεινής.

glazar 18-03-2008 09:03

Απάντηση: Άσχημα στοιχεία για τις αμβλώσεις

Δεν έχει να κάνει ούτε με το ποιόν των γονέων, ούτε με την ποιότητα ζωής που μπορούν να διασφαλίσουν στο παιδί.
Πολλοί γονείς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να διασφαλίσουν αυτήν την ποιότητα αλλα γινόντουσαν 15 κομμάτια ωστε τα παιδία τους να μεγαλώσουν καλύτερα. Αρα μάλλον δεν έχουν όρεξη να αναλάβουν τις ευθύνες και πολύ περισσότερο να κουραστούν για το μεγάλωμα του παιδιού, και μην ξεχνάμε οτι πρόκειτε για φόνο, ποιος μπορεί να μου εξασφαλίσει οτι στην θέση του εμβρύου μπορεί να ήμου εγώ η κάποιος απο εμάς. Ποιος έχει το δικαίωμα να μου στερήσει το δικαίωμα στην ζωή....

fineas 18-03-2008 18:51

Σίγουρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τη ζωή σε κανέναν, και το άρθρο αναφέρεται στην Ελλάδα δηλαδή σε μια «δυτική» κοινωνία με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Επειδή όμως αναφέρθηκαν πιο σφαιρικές απόψεις, δυστυχώς πολλά παιδιά δεν θα ήθελαν καν να έρθουν στον κόσμο της αθλιότητας που κάποιοι τους επέβαλλαν να έρθουν. Και σίγουρα ορισμένοι γονείς αν μπορούσαν θα επέλεγαν να κάνουν τον «φόνο» πριν και όχι μετά. Γι αυτό ας ξανασκεφθούμε λίγο τα λόγια της Δέσποινας για τις συνθήκες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην ανικανότητα να μεγαλώσεις ένα παιδί.

http://www.cardiologiapertutti.org/F...%20-%20002.jpg

http://digilander.libero.it/cyrano2510/discarica_13.jpg

http://www.societavegetariana.org/ar..._denutrito.jpg

http://images-srv.leonardo.it/proget...g/G-debito.jpg

glazar 18-03-2008 19:41

Ο καθένας έχει τα πιστέυω του, εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να κρίνω αν ο Χ ή ο Ψ έχει δικαίωμα στην ζώη.

Σίγουρα πολλά παιδία μεγαλώνουν με κακουχίες, με αρρώστιες και στην ανέχεια. Προφανώς όμως οι γονείς των παιδιών των εικόνων που παράθεσες δεν νομίζω να έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν ποσο περισσότερο να κάνουν άμβλωση.

Επίσης πολλοί γονείς ανεξάρτητα με την κατάληξη των παιδιών του αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες για να τους παρέχουν τα βασικά αγαθά.
Οπότε δεν μπορώ να διανοηθώ να "νομιμοποιήσω" κάποιον ο οποίος θα πληρώσει αδρά για να κάνει έκτρωση.
Υ.Γ.Με την ίδια λογκή θα μπορούσα να παραθέσω εικόνες απο αμβλώσεις.

Mazda 6 18-03-2008 19:42

Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε σήμερα.

Στο πειραματικό Λύκειο που έκανα μάθημα σήμερα, έγινε κάποια ενημέρωση για το aids και τη χρήση του προφυλακτικού. Μοιράστηκαν και προφυλακτικά στα παιδιά.

Δε χρειάζετε να πω τι μπουγέλο έπεσε απο τα προφυλακτικά που έβαλαν μέσα νερό και τα πέταγαν...

Το χειρότερο όμως ήταν ένα κοριτσάκι σε μια παρέα που καθόταν μέσα στη τάξη που λέει επι λέξη: "Τι να παω να πάρω ρε μ@λάκα... με τον (λέει το όνομα του φίλου της προφανώς) δεν το ευχαριστιόμαστε αμα φοράει "σκουφάκι"...
Και μιλάμι για κορίτσι Β Λυκείου, 17 χρονών...

depoina 18-03-2008 20:01

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο glazar (Μήνυμα 48062)
Οπότε δεν μπορώ να διανοηθώ να "νομιμοποιήσω" κάποιον ο οποίος θα πληρώσει αδρά για να κάνει έκτρωση.

Το χειρότερο από όλα είναι να είμαστε απόλυτοι και 'κολλημένοι' στις απόψεις μας.
Ελπίζω, ειδικά σε αυτό το θέμα, να μη χρειαστεί να αναθεωρήσεις ποτέ.

Insomni@ 18-03-2008 20:17

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 48063)
Δε χρειάζετε να πω τι μπουγέλο έπεσε απο τα προφυλακτικά που έβαλαν μέσα νερό και τα πέταγαν...

Το χειρότερο όμως ήταν ένα κοριτσάκι σε μια παρέα που καθόταν μέσα στη τάξη που λέει επι λέξη: "Τι να παω να πάρω ρε μ@λάκα... με τον (λέει το όνομα του φίλου της προφανώς) δεν το ευχαριστιόμαστε αμα φοράει "σκουφάκι"...

Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις ενημερώσεις αλλά εάν πάθουν κάτι μετά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν...

Αν είναι δυνατόν!!! β' λυκείου???:amhn:

depoina 18-03-2008 20:20

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Insomni@ (Μήνυμα 48069)

Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις ενημερώσεις αλλά εάν πάθουν κάτι μετά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν...

Αν είναι δυνατόν!!! β' λυκείου???:amhn:

Γιατί σοκάρεσαι ;; Και μεγάλη είναι η συγκεκριμένη σε σχέση με αυτά που βλέπουμε και ακούμε γύρω μας πλέον...

Insomni@ 18-03-2008 20:26

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 48070)
Γιατί σοκάρεσαι ;; Και μεγάλη είναι η συγκεκριμένη σε σχέση με αυτά που βλέπουμε και ακούμε γύρω μας πλέον...

Αυτό που λές είναι αλήθεια αλλά με σόκαρε το θράσος...(και οκ και η ηλικία)

glazar 18-03-2008 20:44

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 48067)
Το χειρότερο από όλα είναι να είμαστε απόλυτοι και 'κολλημένοι' στις απόψεις μας.
Ελπίζω, ειδικά σε αυτό το θέμα, να μη χρειαστεί να αναθεωρήσεις ποτέ.

Αν και συνήθως είμαι διαλλακτικός, στο συγκεκριμένο θέμα είμαι κολλημένος αν αυτή είναι η λέξη που μου ταιριάζει.

Σίγουρα ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι είναι να βρεθείς στο σταυροδρόμι να επιλέξεις ανάμεσα στις απόψεις σου και στην "βολή" σου.

Φυσικά και αν βρεθώ μπροστά σε αυτή την επιλογή και επιλέξω την εύκολη λύση της άμβλωσης της κοπέλας μου μονο και μονο επειδή είμαι βολεμένος με την τρέχουσα κατάσταση θα είμαι υπόλογος στον εαυτό μου για τις πράξεις μου.

Απλώς όσο περνάει ο καιρός συνηδητοποιούμε οτι γύρω μας οι άνθρωποι επιλέγουν τους εύκολους δρόμους, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες των πράξεων τους στους αλλους και στον εαυτό τους.

depoina 18-03-2008 20:57

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο glazar (Μήνυμα 48074)
Αν και συνήθως είμαι διαλλακτικός, στο συγκεκριμένο θέμα είμαι κολλημένος αν αυτή είναι η λέξη που μου ταιριάζει.

Σίγουρα ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι είναι να βρεθείς στο σταυροδρόμι να επιλέξεις ανάμεσα στις απόψεις σου και στην "βολή" σου.

Φυσικά και αν βρεθώ μπροστά σε αυτή την επιλογή και επιλέξω την εύκολη λύση της άμβλωσης της κοπέλας μου μονο και μονο επειδή είμαι βολεμένος με την τρέχουσα κατάσταση θα είμαι υπόλογος στον εαυτό μου για τις πράξεις μου.

Απλώς όσο περνάει ο καιρός συνηδητοποιούμε οτι γύρω μας οι άνθρωποι επιλέγουν τους εύκολους δρόμους, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες των πράξεων τους στους αλλους και στον εαυτό τους.

Εσύ γνωρίζεις ποια λέξη σου ταιριάζει. Κανένας δε σε χαρακτήρισε.

Πολλές φορές στη ζωή, το σταυροδρόμι οδηγεί ΜΟΝΟ σε μονόδρομους χωρίς καν να το έχεις επιλέξει.

Η δική σου η δύναμη, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως αδυναμία από κάποιον άλλο.
(Δε νομίζω πως όταν μιλάμε για συνειδητοποιημένους ανθρώπους, η άμβλωση αποτελεί την εύκολη λύση. 'Ισα ίσα, μια τέτοια απόφαση μπορεί να σε κάνει πιο δυνατό και γενναίο από εκείνους που αποφασίζουν να κρατήσουν ένα παιδί μόνο και μόνο επειδή δεν είναι 'σωστό' να το ρίξουν).

Συμφωνώ ότι πλέον ο περισσότερος κόσμος αναζητά την εύκολη λύση (και το αναφέρω με παράδειγμα σε προηγούμενο ποστ) αλλά και πάλι, στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν υπάρχει λάθος και σωστό.

Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και μέσα του γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το σωστό και το λανθασμένο.

fineas 18-03-2008 22:28

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο glazar (Μήνυμα 48062)
Ο καθένας έχει τα πιστέυω του, εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να κρίνω αν ο Χ ή ο Ψ έχει δικαίωμα στην ζώη.

Σίγουρα πολλά παιδία μεγαλώνουν με κακουχίες, με αρρώστιες και στην ανέχεια. Προφανώς όμως οι γονείς των παιδιών των εικόνων που παράθεσες δεν νομίζω να έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν ποσο περισσότερο να κάνουν άμβλωση.

Επίσης πολλοί γονείς ανεξάρτητα με την κατάληξη των παιδιών του αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες για να τους παρέχουν τα βασικά αγαθά.
Υ.Γ.Με την ίδια λογκή θα μπορούσα να παραθέσω εικόνες απο αμβλώσεις.

Δέχομαι πως ο καθένας έχει τα πιστεύω του. Απλά ήθελα να υπενθυμίσω πως μπορείς να είσαι καβάλα και στις δυο όψεις ενός νομίσματος τουλάχιστον όσο αυτό στριφογυρίζει στον αέρα. Όταν όμως σκάσει στο έδαφος ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι στη απο πάνω η στην απο κάτω.
Επίσης, νομίζω πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια κοπέλα που μένει κατά λάθος έγκυος και σ'αυτήν που έχει κάνει την άμβλωση κύρια μέθοδο αντισύλληψης. Ποτέ πάντως, δεν αντιπροσωπεύει την εύκολη λύση. Αντίθετα νομίζω ότι είναι από τις πιο οδυνηρές καταστάσεις που μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μια γυναίκα. Είναι δική της επιλογή και δεν πρέπει να λογοδοτήσει σε κανέναν.

glazar 18-03-2008 22:30

Με αυτή την λογική σε τίποτα δεν υπάρχει λάθος και σωστό, απλώς αποφάσεις με τις οποίες κάποιος μπορεί να συμφωνεί και κάποιος να διαφωνεί.

Συμφωνώ οτι ο καθε ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του αρκεί οι πράξεις του να επηρρεάζουν τον εαυτο του και όχι την ζωή ενος άλλου όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Αυτή είναι και η αντίρρηση η δική μου, λογικό είναι ο κάθε ένας να έχει την άποψη του η οποία φυσικά και είναι σεβαστή, την γνώμη μου εκφέρω χωρίς να προσπαθήσω να επηρρεάσω κάποιον.

Η γνώμη μου είναι οτι η άμβλωση δεν διαφέρει σε κάτι απο ενα προμελετημένο φόνο, αν και το σημαντικότερο έγκλημα είναι η έλλειψη ενημέρωσης και πρόνοιας, για να μην έρθει ποτέ κάποια γυναίκα στο σημείο να σκεφτεί την άμβλωση ως λύση.

Συγχωρήστε με αλλα δεν νομίζω οτι η επιλογή της άμβλωσης επιβαρύνει μόνο την γυναίκα. Το έμβρυο δεν είναι κτήμα της και ποτέ δεν θα γίνει. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα θαύμα το οποίο το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι ενα πακέτο τσίχλες που αγοράσαμε απο το περίπτερο και αν δεν μας αρέσουν τις πετάμε. Εκτός αν πιστεύουμε οτι το εμβρυο έχει υπόσταση μόνο αφού γεννηθεί.

depoina 18-03-2008 22:52

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fineas (Μήνυμα 48081)
Δέχομαι πως ο καθένας έχει τα πιστεύω του. Απλά ήθελα να υπενθυμίσω πως μπορείς να είσαι καβάλα και στις δυο όψεις ενός νομίσματος τουλάχιστον όσο αυτό στριφογυρίζει στον αέρα. Όταν όμως σκάσει στο έδαφος ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι στη απο πάνω η στην απο κάτω.
Επίσης, νομίζω πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια κοπέλα που μένει κατά λάθος έγκυος και σ'αυτήν που έχει κάνει την άμβλωση κύρια μέθοδο αντισύλληψης. Ποτέ πάντως, δεν αντιπροσωπεύει την εύκολη λύση. Αντίθετα νομίζω ότι είναι από τις πιο οδυνηρές καταστάσεις που μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μια γυναίκα. Είναι δική της επιλογή και δεν πρέπει να λογοδοτήσει σε κανέναν.

+1

Insomni@ 18-03-2008 22:57

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο glazar (Μήνυμα 48082)
Το έμβρυο δεν είναι κτήμα της και ποτέ δεν θα γίνει. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα θαύμα το οποίο το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι ενα πακέτο τσίχλες που αγοράσαμε απο το περίπτερο και αν δεν μας αρέσουν τις πετάμε. Εκτός αν πιστεύουμε οτι το εμβρυο έχει υπόσταση μόνο αφού γεννηθεί.

Αυτό ακριβώς!!!

pink 18-03-2008 23:04

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 48063)
Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε σήμερα.

Στο πειραματικό Λύκειο που έκανα μάθημα σήμερα, έγινε κάποια ενημέρωση για το aids και τη χρήση του προφυλακτικού. Μοιράστηκαν και προφυλακτικά στα παιδιά.

Καλα η κατασταση ειναι τραγικη δεν το συζηταμε. Οταν θα γκαστρωθει κι αυτη και θα δει το παιδι φαντη μπαστουνι με ο,τι συνεπειες μπορει να'χει αυτο, θα δει την ευχαριστηση. Αλλα δεν ειναι το φταιξιμο μονο δικο της, οταν δεν εχει βρεθει κανεις να της μιλησει ειτε στην οικογενεια της, ειτε στο σχολειο για 5-10 βασικα πραγματα...

depoina 18-03-2008 23:07

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο glazar (Μήνυμα 48082)
Συγχωρήστε με αλλα δεν νομίζω οτι η επιλογή της άμβλωσης επιβαρύνει μόνο την γυναίκα. Το έμβρυο δεν είναι κτήμα της και ποτέ δεν θα γίνει. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα θαύμα το οποίο το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι ενα πακέτο τσίχλες που αγοράσαμε απο το περίπτερο και αν δεν μας αρέσουν τις πετάμε. Εκτός αν πιστεύουμε οτι το εμβρυο έχει υπόσταση μόνο αφού γεννηθεί.

Το γεγονός ότι κάποιος έχει διαφορετική άποψη δε σημαίνει κιόλας ότι πιστεύει τα παραπάνω που γράφεις. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Insomni@ 18-03-2008 23:07

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48085)
Καλα η κατασταση ειναι τραγικη δεν το συζηταμε. Οταν θα γκαστρωθει κι αυτη και θα δει το παιδι φαντη μπαστουνι με ο,τι συνεπειες μπορει να'χει αυτο, θα δει την ευχαριστηση. Αλλα δεν ειναι το φταιξιμο μονο δικο της, οταν δεν εχει βρεθει κανεις να της μιλησει ειτε στην οικογενεια της, ειτε στο σχολειο για 5-10 βασικα πραγματα...

Και να βρεθεί κάποιος να της μιλήσει και πάλι δεν θα ακούσει,θα τα προσπεράσει έτσι στο ντούκου σκεφτόμενη ''σιγά,δεν θα συμβεί σε μένα''...Δυστυχώς πολλοί νέοι έχουν το μυαλό πάνω απ'το κεφάλι τους..
Και πες ότι δεν γκαστρώνεται αλλά κολλάει καμιά ασθένεια,εκεί θα ναι που θα ρίξει το μεγάλο τρέξιμο...

depoina 18-03-2008 23:08

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48085)

Πιστεύεις ότι αυτό το κορίτσι θα μπορούσε να γίνει μητέρα σε 9 μήνες ;;

glazar 18-03-2008 23:10

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 48089)

Πιστεύεις οτι αυτό το παιδί δεν αξίζει μια ευκαιρία στην ζωή;;;

pink 18-03-2008 23:11

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Insomni@ (Μήνυμα 48088)
Και να βρεθεί κάποιος να της μιλήσει και πάλι δεν θα ακούσει,θα τα προσπεράσει έτσι στο ντούκου σκεφτόμενη ''σιγά,δεν θα συμβεί σε μένα''...Δυστυχώς πολλοί νέοι έχουν το μυαλό πάνω απ'το κεφάλι τους..
Και πες ότι δεν γκαστρώνεται αλλά κολλάει καμιά ασθένεια,εκεί θα ναι που θα ρίξει το μεγάλο τρέξιμο...

Δεν αμφιβαλλω. Αλλα καλο ειναι να υπαρχει μια ενημερωση σε τετοιες ηλικιες, να ξερεις βρε παιδι μου οτι τα παιδια δεν τα φερνει ο πελαργος! ;D

depoina 18-03-2008 23:12

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο glazar (Μήνυμα 48090)
Πιστεύεις οτι αυτό το παιδί δεν αξίζει μια ευκαιρία στην ζωή;;;

Με μια μητέρα ανεύθυνη και ανώριμη που δε θέλει παιδιά αλλά 'πρέπει' να το κρατήσει, με ανύπαρκτο πατέρα και τα επακόλουθα, πιστεύω πως είναι καλύτερα να μη γεννηθεί ποτέ.
Γιατί όπως προείπες, πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό, όχι για ένα σουβενίρ που θα μας θυμίζει κάποιο λάθος μας.

Insomni@ 18-03-2008 23:12

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48091)
Δεν αμφιβαλλω. Αλλα καλο ειναι να υπαρχει μια ενημερωση σε τετοιες ηλικιες, να ξερεις βρε παιδι μου οτι τα παιδια δεν τα φερνει ο πελαργος! ;D

Ναι,ενοείται,να υπάρχει ενημέρωση απο νωρίς κιόλας;D

pink 18-03-2008 23:18

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 48089)

Δεν μπορεις να ξερεις πως θα αντιδρασει κανεις μπροστα στις ευθυνες του ή αν το περιβαλλον της μπορει να τη στηριξει, που παιζει πολυ σημαντικο ρολο κατα τη γνωμη μου. Σιγουρα δεν εχει την ωριμοτητα που χρειαζεται αλλα ουτε μια εκτρωση τη σωζει.

Insomni@ 18-03-2008 23:20

Άσε που στο μέλλον μπορεί και να μετανοιώσει για την έκτρωση που έκανε σε μικρή ηλικία..

depoina 18-03-2008 23:22

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48095)
Δεν μπορεις να ξερεις πως θα αντιδρασει κανεις μπροστα στις ευθυνες του ή αν το περιβαλλον της μπορει να τη στηριξει, που παιζει πολυ σημαντικο ρολο κατα τη γνωμη μου. Σιγουρα δεν εχει την ωριμοτητα που χρειαζεται αλλα ουτε μια εκτρωση τη σωζει.

Σέβομαι την άποψή σου αλλά και πάλι μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως αυτό το κορίτσι θα αναλάβει τέτοια ευθύνη, όταν δεν την νοιάζει καν να παίρνει προφυλάξεις το οποίο είναι κάτι τόσο απλό.

pink 18-03-2008 23:23

Το να μετανιωσει ειναι το λιγοτερο. Τα προβληματα μετα απο μια εκτρωση δεν ειναι λιγα, αφου υπαρχουν και πιθανοτητες να μην μπορεις να κανεις μετα παιδια και τοσα αλλα γυναικολογικα

depoina 18-03-2008 23:24

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο pink (Μήνυμα 48098)
Το να μετανιωσει ειναι το λιγοτερο. Τα προβληματα μετα απο μια εκτρωση δεν ειναι λιγα, αφου υπαρχουν και πιθανοτητες να μην μπορεις να κανεις μετα παιδια και τοσα αλλα γυναικολογικα

Και ψυχολογικά

Mazda 6 19-03-2008 00:35

Αυτό που με λύπησε πιο πολύ είναι ότι το θεωρούν μαγκιά, το σπουδαιολογούν και το διατυμπανίζουν κιόλας. Κοριτσάκια Λυκείου σε σχολική αίθουσα, όχι γυναίκες σε ένα σπίτι ας πούμε... Και καμιά φορά η Λατινική ρήση ακούγεται συνηθισμένη πολύ, αλλά "o tempora o mores" είχε γράψει κάπου ο Κικέρωνας...

Insomni@ 19-03-2008 00:38

Ναί είναι όπως τη δεκαετία του '50 που όποιος κάπνιζε τον θεωρούσαν μάγκα και cool...
Το διατυμπανίζουν για να περνιούνται για σπουδαίες και ότι κάτι κάνουν...
Και τι σημαίνει η Λατινική ρήση?

Mazda 6 19-03-2008 00:44

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Insomni@ (Μήνυμα 48104)
Ναί είναι όπως τη δεκαετία του '50 που όποιος κάπνιζε τον θεωρούσαν μάγκα και cool...
Το διατυμπανίζουν για να περνιούνται για σπουδαίες και ότι κάτι κάνουν...
Και τι σημαίνει η Λατινική ρήση?

Ω καιροί, ω ήθη! (Κάπου σε μια αγόρευσή του στη Σύγκλητο το είπε αλλά δε θυμάμαι τώρα ακριβώς).

Και ταιριάζει γάντι νομίζω...

Insomni@ 19-03-2008 00:46

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 48105)
Ω καιροί, ω ήθη! (Κάπου σε μια αγόρευσή του στη Σύγκλητο το είπε αλλά δε θυμάμαι τώρα ακριβώς).

Και ταιριάζει γάντι νομίζω...

Καλό!!
Όντως ταιριάζει και όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:09.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0