|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα, όπως κλειδιά, τηλεκοντρόλ κ.α, χάνουμε ένα χρόνο από τη ζωή μας | |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#10 (permalink) |
|
Νέο Μέλος
![]() Εγγραφή: Dec 2006
![]() |
Έντγκαρ Μορέν - Τα δαιμόνιά μου (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου)
"Κάθε άνθρωπος έχει τα "δαιμόνιά" του. Είναι πνευματικές οντότητες κατώτερες και ταυτοχρόνως ανώτερες μας, στις οποίες υπακούμε δίχως να το γνωρίζουμε. Πως γεννιούνται? Γιατί είναι τόσο ισχυρές μέσα μας? Πως ενεργούν πάνω μας και πως ενεργούμε εμείς πάνω σε αυτές? Μπορούν να αλλάξουν, να μετασχηματιστούν από τις εμπειρίες της ζωής? Θέλησα να συναντήσω τα δαιμόνια που απασχόλησαν και εμψύχωσαν το πνεύμα μου, και που με διαφοροποίησαν χωρίς εγώ να το επιδιώξω. Θέλησα σε κάθε περίπτωση να ανατρέξω στην αρχή τους, να δω πως σχηματίστηκαν, πως με σχημάτισαν, πως μετασχηματίστηκαν και πως με μετασχημάτισαν. Στο τέλος αυτού του βιβλίου προσπαθώ να αναγνωρίσω σε ποια λάθη με οδήγησαν τα δαιμόνιά μου και σε ποιές αλήθειες παραμένω πιστός. Κατορθώνοντας τελικά να διαλέγομαι μαζί τους, έχω πλέον μ'αυτά μια συνειδητή σχέση" (Ο Εντγκάρ Μορέν είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας |
|
|
|
|
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:49.

Θεματικός Τρόπος