WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Οικονομία
Μεγάλες Αλήθειες
Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-2009, 14:57   #1 (permalink)
...
 
Εγγραφή: Nov 2007
Μηνύματα: 1.930
fineas is on a distinguished road
Προεπιλογή Περισσότεροι από 80 εκ. Ευρωπαίοι ή το 16% του πληθυσμού ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

KATΩ από το όριο της φτώχειας ζει το 16% του πληθυσμού –περίπου 80 εκατομμύρια πολίτες– στην Ευρωπαϊκή Eνωση. Η εικόνα είναι ζοφερή καθώς σημαντικό ποσοστό κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου συναντά σοβαρά εμπόδια όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στη στέγαση, καθώς και στις κοινωνικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες. Την έρευνα διενήργησε το Eυρωβαρόμετρο δίνοντας νέα διάσταση σε συγκεκριμένες πτυχές της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η έρευνα παρουσιάζεται από την...Ευρωπαϊκή Επιτροπή εν όψει του 2010, το οποίο έχει κηρυχτεί έτος κατά της φτώχειας. Μεταξύ των σημαντικότερων συμπερασμάτων της έρευνας είναι το γεγονός ότι οι Eυρωπαίοι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά την ύπαρξη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το 73% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η φτώχεια είναι διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του, ενώ το 89% ζητεί από την κυβέρνησή του να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Το υψηλό ποσοστό ανεργίας (52%) και το ποσοστό των χαμηλόμισθων (49%) αξιολογούνται ως οι κυριότεροι παράγοντες, οι οποίοι ερμηνεύουν «κοινωνικά» το φαινόμενο της φτώχειας, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς κοινωνικές παροχές και συντάξεις (29%) και το υπερβολικό κόστος αξιοπρεπούς στέγασης (26%). Η έλλειψη εκπαίδευσης, κατάρτισης ή επαγγελματικών προσόντων (37%), καθώς και η «κληρονομούμενη» φτώχεια (25%) και η τοξικομανία (23%) θεωρούνται οι κυριότεροι λόγοι που εξηγούν τη φτώχεια σε «ατομικό» επίπεδο.
Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (56%) πιστεύουν ότι οι άνεργοι βρίσκονται πιο κοντά στο όριο της φτώχειας. Το 41% εκτιμά ότι οι ηλικιωμένοι είναι οι πλέον ευάλωτοι και το 31% θεωρεί ότι σε αυτή τη θέση βρίσκονται όσοι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ελάχιστη κατάρτιση ή επαγγελματικά προσόντα.
Σχεδόν οι εννέα στους δέκα Ευρωπαίους (87%) πιστεύουν ότι η φτώχεια περιορίζει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αξιοπρεπή στέγαση. Οι οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι η φτώχεια περιορίζει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στη μάθηση ενηλίκων και το 74% θεωρεί ότι συρρικνώνει τις δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας.
Κατά μέσο όρο, το 89% των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα από τις εθνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φτώχεια. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 53% πιστεύει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι κυρίως υπεύθυνες για την καταπολέμηση της φτώχειας.

GREECE-SALONIKA.blogspot: Περισσότεροι από 80 εκ. Ευρωπαίοι ή το 16% του πληθυσμού ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας(28 October 2009)
Ο χρήστης fineas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:56.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0