|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Ο Πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου ότι ελπίζει πως οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα άρει την απόφαση με την οποία κήρυξε τη χώρα του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
"Θα ζητήσω από την Εκλογική Επιτροπή τη διεξαγωγή των εκλογών το συντομότερο δυνατό.. δηλαδή, εάν υπολογίσετε 45-60 ημέρες από τις 20 Νοεμβρίου, θα έχουμε εκλογές πριν τις 9 Ιανουαρίου", δήλωσε ο Π. Μουσάραφ. Όπως υποστήριξε, τα μέτρο που επέβαλε ήταν αναγκαίο προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή "απόλυτα δίκαιων και διαφανών εκλογών". "Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει στη ζωή μου", δήλωσε ο Π. Μουσάραφ και πρόσθεσε: "Θα μπορούσα να έχω προστατεύσει τον εαυτό μου, όμως θα κατέστρεφα το κράτος. Δεν θέτω υπεράνω όλων τον προσωπικό μου εγωισμό και τις φιλοδοξίες μου, αλλά το εθνικό συμφέρον". Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Κοντολίζα Ράις, χαιρέτισε την υπόσχεση του Πακιστανού Προέδρου για τη διεξαγωγή εκλογών, ωστόσο τον προέτρεψε να άρει το συντομότερο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να πείσουν το Πακιστάν να επιστρέψει στο δρόμο της δημοκρατίας. Αλλά και η Βρετανία χαιρέτισε την κίνηση αυτή, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναληφθεί "άμεση δράση για την αποκατάσταση της εφαρμογής του συντάγματος". Από την πλευρά της, η ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μπεναζίρ Μπούτο, δήλωσε ότι τα νέα είναι μεν θετικά, επισήμανε ωστόσο ότι ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει και ότι η διεξαγωγή εκλογών με τη χώρα να τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα είναι δυσχερής. Εν τω μεταξύ, το Πακιστάν διαβεβαίωσε σήμερα ότι τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η χώρα είναι ασφαλή και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στα χέρια ανταρτών που συνδέονται με τους Ταλιμπάν ή την Αλ-Κάιντα, οι οποίοι έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους πέρα από τις βορειοδυτικές περιοχές των συνόρων. Απαντώντας σε σχόλια του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζων Μπόλτον, ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μοχάμεντ Σαντίκ, δήλωσε ότι "υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα διοίκησης και ελέγχου και τα όπλα δεν κινδυνεύουν να βρεθούν σε λάθος χέρια. Το πυρηνικό πρόγραμμα του Πακιστάν φυλάσσεται πολύ καλά", επισήμανε ο Μ. Σαντίκ. (REUTERS, ASSOCIATED PRESS, BBC, CNN, THE GUARDIAN, THE INDEPENDENT, THE NEW YORK TIMES, THE WASHINGTON POST) |
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:14.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο