|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
sail away...
|
Δια νόμου επιτρέπεται πλέον στα βρετανικά σχολεία η έρευνα σε μαθητές και μαθήτριες για μαχαίρια ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.
Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν αυτήν την νέα εξουσία σε συνδυασμό με την έρευνα σε μαθητές για όπλα με χρήση ακτίνων Χ και ανιχνευτών μετάλλων, όπως στα αεροδρόμια. Τα μέτρα εισάγονται μετά από διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και εντάσσονται σε μια προσπάθεια για την μείωση της παραβατικότητας των μαθητών και την αποκατάσταση της ασφάλειας στα σχολεία, υποστήριξε η Βρετανική κυβέρνηση. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα επεισόδια με χρήση μαχαιριών από νεαρούς, συχνά μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τις έρευνες σε μαθητές του ιδίου φύλου, μετά από την άδεια του διευθυντή του σχολείου, αν και η κυβέρνηση προτείνει να χρησιμοποιείται εκπαιδευμένο προσωπικό και, εάν εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος, να καλείται η αστυνομία. Η κυβέρνηση προτείνει επίσης τυχαίες έρευνες σε τάξεις ώστε να σταλεί ένα "αποτρεπτικό μήνυμα" προς τους μαθητές που μπορεί να φέρουν όπλα. Στους μαθητές που αρνούνται να υποβληθούν σε έρευνα θα μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στο σχολείο. www.skai.gr Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος! |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
γουρουνάκι ψητό στη γάστρα...
|
Στην χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία καμερών ανά κάτοικο και με την τόσο υπέρμετρη αστυνόμευση που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες δεν περίμενα τίποτα καλύτερο.Πότε θα ξυπνίσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους δεν ξέρω.
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Desert rose
|
Ωραία...
Σαν προληπτικό μέτρο ενάντια στην εφηβική εγκληματικότητα που πολλές φορές έχει σκληρότερη μορφή απο την ενήλικη ,πολύ θετικό το βρίσκω. Δεν λέει να στέλνει ο γονιός το παιδί του σχολείο ήσυχος , και να το επιστρέφουν μαχαιρωμένο , μισερωμένο, και μπανταρισμένο με γάζες και ιώδια. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Μήπως να έχουμε ο καθένας μας έναν προσωπικό μπάτσο να μας ελέγχει για το καλό μας?Στο όνομα της δημοκρατίας και της τάξης και ασφάλειας γίνονται οι μεγαλύτερες παραβιάσεις των δικαιωμάτων.Για μένα είναι μείωση της προσωπικότητας μου ο σωματικός έλεγχος.Θα τον δεχόμαστε τώρα και στα σχολεία?Ας ψάξουν στην έλειψη σωστής παιδείας και στην αδιαφορία των γονέων τα αίτια(αυτό είναι πρόληψη) και ας αφήσουν τα αστυνομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα.
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Desert rose
|
Eφόσον υπάρχουν κενά , τα οποία ακροθιγώς αναφέρεις, χρήσιμο είναι μέχρι να δρομολογηθεί μια συνολική κοινωνική εκπαίδευση , να προστατεύονται κάπως οι ζωές των μαθητών.
Ε ...απλό είναι... Τι δουλειά έχουν τώρα τα δημοκρατικά δικαιώματα ,μπροστά στην σωματική ακεραιότητα νέων ανθρώπων... Αυτή προέχει, αυτή πολεμούν να εξασφαλίσουν. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Κοίτα και εγώ είμαι κατά της εγκληματικότητας,δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να κινδυνεύουν στο σχολείο.Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε έτσι στη λογική της προληπτικής αστυνόμευσης παντού,αυτό μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις στη ζωή μας.Την ελευθερία μου και τα δικαιώματά μου δεν τα χαρίζω σε κανέναν και δεν τα θυσιάζω για τίποτα.Η δήθεν ασφάλεια που προσφέρει το μέτρο είναι μια αυταπάτη,εμένα με τρομάζει περισσότερο.Αυτό θέλουν όλες οι κυβερνήσεις και τα καθεστώτα,να μας ωθούν στην αστυνόμευση,για να μας έχουν υπό τον έλεγχό τους,να μην παίρνουμε ανάσα ,να μην σηκώνουμε κεφάλι.Βλέπω δηλαδη λίγο παραπέρα από το θέμα.
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Viva Fidel!
![]() |
οσο παρα περα και να βλεπεις , πιστεψε με ,δεν θα δεις ποτε φως στο τελος του τουνελ....
δηλαδη τι μπορουμε να κανουμε για να σταματησουμε την υπερβολικη αστυνομευση;;με ποιο λογικο τροπο πιστευεις οτι μπορουμε να εισακουστουμε; |
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Ηλεκτρικός Θησέας
![]() |
Ξεφεύγετε από το θέμα μας. Η αστυνόμευση στα σχολεία δυστυχώς έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα και δυστυχώς (πάλι) πέρασε τον Ατλαντικό...
|
|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Desert rose
|
Νομίζω ότι ερμηνεύουμε την αγγλική αντίληψη, σύμφωνα με την ελληνική μας νοοτροπία.
Πάντως για όσους ανησυχούν ,ύψιστο αγαθό της δημοκρατίας είναι η διασφάλιση της ζωής, και έπονται οι ατομικές ελευθερίες. |
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:25.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο