![]() |
Παρακαλεί τον Βύρωνα να μείνει !!
Χειροπέδες στο... Μαξίμου έχει περάσει ο Βύρων Πολύδωρας. Η επιμονή- με νέες διαρροές- σε όσα είπε από το βήμα της Βουλής, ότι δήθεν κάνει αγγαρεία και εκτίει ποινή ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, δείχνει- λένε κυβερνητικά στελέχη- πως ετοιμάζει ηρωική έξοδο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και οι επιτελείς του έχουν αιφνιδιαστεί από την έκρηξη Πολύδωρα. Ωστόσο, του απευθύνουν έκκληση να παραμείνει στη θέση του, διότι η κυβέρνηση δεν αντέχει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και δεύτερη απομάκρυνση υπουργού μέσα σε δέκα ημέρες. «Ακόμη μία παραίτηση κορυφαίου υπουργού αυτή τη στιγμή θα ενέτεινε τα διαλυτικά φαινόμενα που υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη βάση του κόμματος από την υπόθεση των ομολόγων και θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση» λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και προσθέτει: «Επιπλέον μία παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης μετά την απομάκρυνση του υπουργού Απασχόλησης θα προκαλούσε νέο πλήγμα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος εξελέγη με δύο σημαίες: την πάταξη της διαφθοράς και την ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη». Οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα στη Βουλή προκάλεσαν συναγερμό στο πρωθυπουργικό μέγαρο, καθώς εκτιμήθηκε ότι αυτές αποτελούσαν σαφή ομολογία αποτυχίας και μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Η αναφορά του υπουργού μάλιστα, ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του κ. Καραμανλή, εκτιμήθηκε από επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. ως σαφή προειδοποίηση πως ο κ. Πολύδωρας είναι «έτοιμος να τα βροντήξει». tanea.gr |
Απάντηση: Παρακαλεί τον Βύρωνα να μείνει !!
Να φύγει να πάει στο "καλό" ο άχρηστος. Από τους χειρότερους πολιτικούς της σύγχρονης ιστορίας. Και δεν το λέω μόνο για το οτι έχει δώσει το ελεύθερο στους αστυνομικούς να κάνουν οτι θέλουν ούτε για αυτά που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στους φοιτητές. Μια φορά να τον δεις σε παράθυρο σε τηλεοπτικό κανάλι να μιλάει και καταλαβαίνεις για τι επίπεδο ανθρώπου και νοημοσύνης πρόκειται...
|
Παράθεση:
Oι "αθώοι" φοιτητές(; )(!) που εκεί που περπατάνε ειρηνικά ξαφνικα οι κακοί αστυνομικοί κάθονται μπροστά τους!! Οι αστυνομικοί,αυτοί οι αλήτες που έχουν ειδικούς μαγνήτες για να τραβάνε πάνω τους τις πέτρες και τα λοστάρια.Ο Πολύδωρας φταίει που τους εξόπλησε έτσι για να συκοφαντίσει τους διαδηλωτές(και δεν αναφέρομαι στο μεγάλο κομμάτι των φοιτητών που δεν έχουν καμία ευθύνη) |
Τι τραβάνε και οι πραίτορες της ελληνικής κοινωνίας για ένα κομμάτι ψωμί.. ;D
|
Mα και αυτοί οι αλήτες οι φοιτητές γιατί διαμαρτύρονται?Μήπως νομίζουν οτι έχουμε δημοκρατία??Είναι δυνατον να διαδηλώνουν 30000 στους δρόμους ζητώντας ακουσον άκουσον δωρεάν παιδεία?Φτάνουν σε σημείο μάλιστα να θέλουν να κάνουν πορίες στη βουλή και να νομίζουν οτι είναι ελεύθεροι να διαδηλώνουν όπου θέλουν σαν να έχουν δικαιώματα.Επιτιθονται με μανία στα ακούνητα στρατιωτάκια του Πολύδωρα και δεν διστάζουν οι αθεόφοβοι να χτυπήσουν με τα κεφάλια τους τα γκλομπς των αστυνομικών με τόση σφοδρότητα που κινδυνεύουν να τα στραβώσουν ή να τα γεμίσουν αίμα.Ορμάνε δε μετα με το ίδιο πάθος και σε μια έκρηξη βίας εισπνεουν όλα τα καρκινογόνα αέρια απο τις φυσούνες και τα δακρυγόνα που με τόσο αγάπη τους τα προσέφεραν οι καλοσυνάτοι αστυνομικοι......Καλά θα τρελαθουμε τελείως???:armed:
|
Γενικά οι φοιτητές είναι αθώοι. Μπορεί να χώνονται μέσα διάφοροι αναρχοψευτοεπαναστάτες του φραπέ ή άλλοι βαλτοί ή ακόμα και μερικοί φοιτητές να κάνουν βλακίες και να προκαλούν τους αστυνομικούς αλλά έχουν αναφερθεί πάρα πολλά περιστατικά όπου οι αστυνομικοί είναι προκλητικοί.
Και να αφήσουμε τα περιστατικά με φοιτητές και να πιάσουμε την κατάχρηση εξουσίας της οποίας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλές φορές από τον απλό τροχονόμο μέχρι τον υψιλόβαθμο. Ή μήπως δεν γίνονται αυτά ρε παιδιά; Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα όμως έτσι είναι η αλήθεια... |
Να ρωτίσω γιατί σε κάθε πορεία,στο μπλόκ του ΠΑΜΕ,της ΚΝΕ,της ΠΚΣ και δεν ξερω τι άλλο σχετίζεται με το συγκεκριμένο κόμμα,δεν γίνεται το παραμικρό;
Δεν έχω ακούσει/δει(από την TV)ποτέ να μπαίνει κουκουλοφόρος σε αυτά τα μπλοκ.Όλοι μπαίνουν(μάλλον οι "αθώοι" τους βάζουν) σε μπλοκ από αριστεριστές... |
για να μην γινουν παρεξηγησεις,τι εννοεις με τους αριστεριστες;;σε ποιους αναφερεσαι γενικα;
παντως ,οντως τωρα τελευταια σε αυτες τις μεγαλες κινητοποιησεις δεν ακουστηκε τιποτα για επεισοδια απο αυτους τους φορεις... |
Σε φοιτητικό επίπεδο πάντως τα ΕΑΑΚ
|
Παράθεση:
Γιατί όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, που λέει και ο λαός. Το ΚΚΕ λοιπόν, έχει υποστεί πολλές φορές τις προβοκάτσιες των δυνάμεων καταστολής και του κράτους γενικότερα και γενικά έχει μάθει να " προφυλάσσεται ". Αυτή είναι μια αλήθεια που αν θες την γνώμη μου, δείχνει την σημερινή κατάσταση του συγκεκριμένου κόμματος. Αυτό μπορούν να το κάνουν γιατί έχουν μία οργάνωση και μπορούν να γνωρίζουν περίπου ποιοι "ανήκουν" στο τμήμα τους. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί να γίνει στα μπλοκ των αριστεριστών, που αποτελούνται από ανένταχτους φοιτητές, φοιτητές πολλών ανεξάρτητων παρατάξεων, από εργαζόμενους κτλ. |
Παράθεση:
εχεις δικιο,αλλα νομιζεις οτι αυτοι που θελουν να κανουν επεισοδεια και με αυτο το τροπο να δειξουν τις προτασεις τους για τον κοσμο,δεν μπορουν να βρουν ενα μπλοκ για να μπουν η να δημιουργησουν ενα δικο τους.. απλως το ΠΑΜΕ η ΠΚΣ και γενικα ολοι αυτοι την εχουν ψιλιαστει τη δουλεια και κανουν μια αλυσιδα γυρω απο το μπλοκ τους για να μην μπουν αλλοι και τους δημιουργησουν ζημιες στο ονομα τους... |
Σε πορείες που έχουν κάνει μόνοι τους οι αναρχικοί δεν έχει γίνει τίποτα.Πάντα μπαίνουν σε πορείες που κάνουν άλλοι.
Όσο για την περιφρούριση και οι αριστεριστές λένε πως εχουν,αλλά ως δια μαγείας πάντα διαλείεται |
Περιφρούριση έχουν. Όχι όπως την καταλαβαίνεις εσύ.
Περιφρούριση για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα αυτοί που είναι μέσα στο μπλοκ υπάρχει. Στο μπάχαλο δεν νομίζω να έχεις την απαίτηση, φοιτητές να ρισκάρουν την ζωή τους για να σταματήσουν αναρχικούς. Ειδικά την στιγμή που οι άνθρωποι που πληρώνονται από τον λαό για αυτό (οι πραίτορες της ελληνικής κοινωνίας), απλά τους κοιτάζουν. |
Λες και τα "μεγάλα κεφάλια" των ΕΑΑΚ δεν γνωρίζονται με τους αναρχικούς...
|
χαχα άγνωστοι δεν είναι; ;D
Εγώ δεν ξέρω κάτι (και δεν μ'ενδιαφέρει άλλωστε), αλλά τι σχέση μπορεί να έχει; |
Τι σχ΄ση να έχουν τα ΕΑΑΚ με τους αναρχικούς;;
Πολύ καλή.Και στις πορείες ξέρουν από πριν το αν θα γίνουν επισόδεια ή όχι |
Αμφιβάλλω.
|
Δεκτό αλλά εγω δεν παύω να το πιστεύω
|
κατσε να μπει κανενας achilles αυριο να σου πω εγω τι εχει να γινει;;
αν και εδω που τα λεμε,ισως και να σου πει αν οντως ισχυει αυτο που λες,που και εγω αμφιβαλλω... τα ιδια λενε και για τους αναρχικους και τους μπατσους ,οτι ξερουν που θα χτυπησουν και τα λοιπα... |
Το ότι γνωρίζονται και μιλάνε για τέτοια θέματα είναι standar.
Δεν μπορώ να πω από που το ξέρω αλλά το ξέρω |
τωρα μιλας για εαακ - αναρχικους ε;οχι για το αστυνομια-αναρχικοι που ανεφερα εγω...
ε,αφου επιμενεις τοσο,ισως και να εχεις δικιο,αλλα να ειναι μεμονομενο γεγονος... |
Και το αναρχικοί αστυνομία παίζει αλλά αυτό δεν το ξέρω
|
Παράθεση:
|
Χαίρομαι που υιοθετήτε τις απόψεις των κρατικών μηχανισμων,της αστυνομίας και του ΚΚΕ ότι οι αναρχικοί είναι εγληματίες ή προβοκάτορες με κουκούλες χωρίς ιδεολογία.Συνεχίστε να αναπαράγετε την γνωστή προπαγάνδα,δεν πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος να βγει στους δρόμους ¨,με διάθεση σύγκρουσης ας μείνουμε στις ειρηνικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.Άλλωστε όλα είναι μια χαρα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας και οι αναρχικοί μας χαλάνε την υπέροχη κοινωνία μας,είναι η παραφωνία στον τέλειο κόσμο μας.
|
Και σε παλαιότερες πορείες πολιτικών κομμάτων είχαν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά. Όπως και σε φετινές πορείες φοιτητών σημειώθηκαν μηδέν περιστατικά όταν υπήρξε ομάδα περιφρούρησης της πορείας και δεν μπήκαν μέσα οι "αναρχικοί" ή λοιπά αδέσποτα ζώα. Εξάλλου σε μια από αυτές τις φετινές πορείες τις οποίας τα περιστατικά (ξυλοδαρμοί και συλλήψεις φοιτητών) έφτασαν στον Εισαγγελέα, ο τελευταίος αποφάνθηκε υπερ της αθωότητάς τους και καταδίκασε τις συγκεκριμένες πράξεις των αστυνομικών.
|
Σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό.δεν θα μπω στην λογική να απαντήσω σε τετοιο επίπεδο,αν θέλεις να κάνουμε διάλογο με επιχειρήματα να μου πεις ποιές ειναι οι δικές σου πολιτικές απόψεις.Ευτυχώς λειτουργεί που και που η δικαιοσύνη σε αυτον τον τόπο.Το να συλλαμβανεις 60 άσχετους και ανυπεράσπιστους φορτώνοντας τους το μισό ποινικο κώδικα δεν βγάζει πουθενά.Δεν είναι θέμα καταστολής άλλωστε.Πρέπει να δούμε γιατι κάποιοι άνθρωποι οδηγούνται σε αυτές τις ενέργιες αντιβίας?Δεν υπάρχουν λόγοι άραγε?Εκτός και αν το θέμα είναι να έχουμε ηρεμία τάξη και ασφάλεια...με καταπατημένες ελευθερίες και χωρίς ιδανικά,ας γίνουμε ολοι πρόβατα λοιπον,"φιλήσυχοι και νομοταγείς" πολίτες.
|
Παράθεση:
|
ναι
|
Για ποιόν χαρακτηρισμό λές τότε; Και το επίπεδο τι έχει και δεν σου αρέσει; Δεν κατάλαβα.. :(
|
Για τους χαρακτηρισμούς αναρχοεπαναστάτες του φραπέ και "αναρχικοί" ή λοιπά αδέσποτα ζώα αναφέρομαι.Νιώθω ότι με θίγεις.Δεν είμαστε ούτε επαναστάτες του φραπέ ούτε ζώα,αδεσποτοι ναι είμαστε και καμαρώνουμε γιαυτο.Πάντως δεν θέλω να εξελιχθεί σε προσωπική διαμάχη,δεν έχω κάτι μαζί σου,πολιτικές άλλωστε είναι οι όποιες διαφορές μας :)
|
Και μια γενική τοποθέτηση...έτσι σαν κερασάκι στην τούρτα...
;p Στις δημοκρατικές ελευθερίες υπάρχουν όρια , δηλαδη εκει που τελειώνει η δική μας ελευθερία , ξεκινάει η αντίστοιχη του γείτονα κ.ο.κ. Για το απαράβατο αυτό δίκαιο ,έχουν θεσπιστεί κανόνες ,νόμοι, εφηρμοσμένες πράξεις ,διαφορετικά περνάμε σε άλλο πολιτειακό σύστημα , που μονο Δημοκρατία δεν μπορεί να λεχθεί. Οταν λοιπόν ξεπεράσουμε τις δικές μας ελευθερίες , και καταπατήσουμε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες του διπλανού, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, η επιβουλή -καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας , η σωματική ακεραιότητα τρίτων, η διασάλευση της κοινωνικής γαλήνης , και γενικά προβούμε σε αδικοπραξίες , ενεργοποιούνται όλοι οι παραπάνω μηχανισμοί ,και τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάληψη της κοινωνικής μας ευθύνης . Βασικο συστατικό των δημοκρατικών καθεστώτων , που βάσει των ισχυόντων θεσμών, οι μεμονωμένες πράξεις δεν μπορούν να αποδωθούν σε συλλογική ευθύνη. Στην Ελλάδα ωστόσο συμβαίνει το παράδοξο , η ατομική ευθύνη να μετατίθεται στην συλλογική ,ιδίως όταν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με την εντεταλμένη εξουσία, δηλαδη ενώπιον των παραβατικών πράξεων ανελευθερίας που έχουν συντελεσθεί , σε βάρος της κοινής ωφέλειας και ειρήνης. Τότε είναι που οι κατ"επίφαση δημοκράτες , αρνούνται συστηματικά τις ατομικές τους ευθύνες , και τις μεταθέτουν στο συλλογικό, ¨η το αόριστο...<δεν ήμουν εγω κύριε που υπερέβην τα εσκαμμένα , ο διπλανός μου ήταν ...> Αν όμως το παραπάνω δεν είναι μια έξοχα φασιστική αντίληψη, τότε ας ονοματίσουν οι ίδιοι οι κατ" επίφαση , πως μπορούμε να το πούμε... Στα γεγονότα τώρα... Είναι γνωστό ότι σε κάθε διαμαρτυρία-πορεία, υπάρχουν οι γνωστοι μπαχαλάκηδες , αδιάφορο σε τι πολιτικό φορέα και απόχρωση ανήκουν , οι οποίοι έχουν ανάγει την μεθοδολογία του < γειά σας> σε πραγματική επιστήμη.Είναι οι εκ των προτέρων γνωστοί-άγνωστοι , που θα ξεφύγουν της ατομικής ευθύνης .Συνεπώς , με ευκολία θα εντοπιστούν μόνο όσοι ακολουθούν αγελαία , αλλα και αυτοί σύντομα και εφόσον θεσμικά αποδειχθεί ,ότι δεν είναι πρωταίτιοι εκνόμων γεγονότων, θα αποδωθούν να επιστρέψουν άσπιλοι-αμόλυντοι στο κοινωνικό σύνολο . Η δημοκρατία μάλιστα τους επιτρέπει μελλοντικά ,να μπορούν εκ του ασφαλούς να διατείνονται....< ήμουν κι εγώ εκεί, αντιστάθηκα, ταλαιπωρήθηκα, φυλακίστηκα....> Κι αν υπάρχουν καν και καν παρόμοιες ιστορίες ....ψευδεπίγραφης αντίστασης. Δημοκρατία έχουμε , ότι θέλει λεει καθείς μας...αλλα μακριά απο εμάς η ατομική ευθύνη. Εμείς είμαστε πάντα καλοί....:) |
Και να συμπληρώσω
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όχι αν αναφέρεσαι σε αυτούς panagioth τότε πάω πάσο.Αυτούς τους καταδικάζω και εγώ δεν είναι τίποτα αλλο από άμυαλοι χουλιγκάνοι που ψάχνουν ευκαιρία να ξεσπάσουν.Δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να συκοφαντούν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο.Παρόλα αυτα είμαι υπέρ των συγκρούσεων και των πράξεων αντιβίας ενάντια στην καταπίεση του κράτους,όταν αυτές είναι αναγκέες και έχουν λόγο ύπαρξης.
Άλλωστε καμία κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν έχει γινει με λουλούδια.Τι να πρωτοθυμηθούμε Πρωτομαγιά στο Σικάγο,Μάης του 68 στη Γαλλία,Γαλλική επανάσταση... |
Πάντως για να επιστρέψουμε στο θέμα Πολύδωρα ανέκαθεν η δεξιά είχε καλές σχεσεις με την αστυνομία και την χρησιμοποιούσε για την άσκηση της πολιτικής του.Ο Πολύδωρας κατάφερε να διαταράξει και αυτές τις σχεσεις,οι συνδικαλιστές της αστυνομίας καταφέρονται εναντίον του.
|
Δεν πιστεύω πως η σχέση του Πολύδωρα είναι επειδή είναι το κόμμα του δεξιό και ανέκαθεν είχε ειδική σχέση με την αστυνομία αλλά επειδή ο Πολύδωρας προσπαθεί να έχει την ψηφοφορική εύνοια των αστυνομικών και των οικογένειών τους (δεν είναι και λίγοι πληθυσμιακά) και τους γλύφει...
|
Ναι και εγώ πιστεύω οτι πετάει καποιες ακραίες και αρχαιοελληνικές κορώνες για να κερδίσει κάποιους δεξιούς ψήφους στην Β΄ Αθηνών που πολιτεύεται.Υπάρχει και το αντίπαλο δέος του ΛΑΟΣ άλλωστε τώρα.
|
Εγω πάλι νομίζω ότι το παίζει Πυθία , ώστε με διφορούμενους χρησμούς , απο την μια να διαμαρτυρηθεί έντονα για τον φορέα που τον τοποθέτησαν , ενω πάγια τον ενδιέφερε το υπουργείο Πολιτισμού ,και απο την άλλη να κατευνάσει την δυσφορία για την αστυνομική ανοργανωσιά και ανικανότητα ,που διαχέεται έντονα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα το τελευταίο διάστημα.
Διότι μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει γι αυτόν αρκετά. Και χωρίς να είμαι μάγος....διαισθάνομαι ότι κάθε πρωϊ ακούει τηλεφωνικά , διάφορα <κολακευτικά > σχόλια, εκπορευόμενα απο το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Κάπως έπρεπε κι αυτός να αντιδράσει... |
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:36. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin