|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25/8/72. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Μόλις χθες ξεκίνησε από την Αθήνα μια συντροφιά 17 ατόμων με ποδήλατα, για ένα μακρύ ταξίδι 175 ημερών με προορισμό το Πεκίνο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο 72χρονος κ. Ντίτερ Κούιλα από το Βερολίνο. «Είμαι συνταξιούχος ανθοπώλης και δεν μπορώ με τίποτα να μείνω στο σπίτι. Ήθελα να κάνω κάτι πραγματικά μεγάλο για να έχω να διηγούμαι», λέει και είναι έτοιμος για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του. Η παρέα υπολογίζει να φθάσει στο Πεκίνο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και σκοπός αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού της ομάδας των Γερμανών, Αυστριακών και Ελβετών ποδηλατών είναι η διάδοση του ολυμπιακού πνεύματος και η συλλογή εικόνων και εμπειριών που όπως λένε- αξίζουν όσο μια ζωή. Ακολουθώντας τον δρόμο του μεταξιού, θα γνωρίσουν από κοντά των πολιτισμό και την ιστορία των χωρών που θα επισκεφθούν και θα έλθουν σε επαφή με ανθρώπους από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν το Τατζικιστάν το Κιργιστάν, το Καζαχστάν και την Κίνα. Όταν φθάσουν στο Πεκίνο θα έχουν διανύσει περισσότερα από 15.500 χιλιόμετρα. «Είμαι ο “μικρός” της ομάδας, αφού είμαι μόλις 40 χρόνων. Μέσα μου υπάρχει το πάθος για τα ταξίδια και την εξερεύνηση, πολύ περισσότερο όταν αυτά συνδυάζονται με την Ιστορία. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, θα επισκεφθούμε μέρη όπως η Αυλίδα και οι Δελφοί, ενώ θα περάσουμε και από την Τροία έχοντας τον Τρωικό Πόλεμο στη φαντασία μας», λέει ο κ. Τομ Κρεχ από τη Γερμανία που είναι ο συνοδός των ποδηλατών. Η ηλικία των ποδηλατών- από 40 έως 72 χρόνων- κάνει ξεχωριστό το ταξίδι, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι άγνωστοι μεταξύ τους. «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα προσπαθήσουμε να γνωριστούμε και να γίνουμε παρέα. Πιστεύουμε πως πολλοί που θα μας δουν στον δρόμο, θα μας περάσουν για τρελούς», λένε. Με το καραβάνι των ποδηλατών και μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο θα βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο 52χρονος ξεναγός κ. Γιώργος Τσαμπουράκης. Το κόστος του ταξιδιού είναι περίπου 15.000 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει το ποδήλατο, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, πρωινό και την υποστήριξη που θα έχουν από ένα φορτηγάκι που θα τους ακολουθεί σε όλη την πορεία. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ένας σύνδεσμος φορέων εναλλακτικού τουρισμού που δραστηριοποιείται στη Γερμανία. «Μπορείς να πας στο Πεκίνο με αεροπλάνο. Να πας όμως με ποδήλατο κουβαλώντας το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι πράγματι πρωτότυπο», δηλώνει ο διοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Σκαλίδης, που άρχισε την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. «Μάλιστα, η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που δύσκολα μπορούσαμε να το πιστέψουμε», λέει. (tanea.gr) |
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:17.

Μόλις χθες ξεκίνησε από την Αθήνα μια συντροφιά 17 ατόμων με ποδήλατα, για ένα μακρύ ταξίδι 175 ημερών με προορισμό το Πεκίνο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο 72χρονος κ. Ντίτερ Κούιλα από το Βερολίνο. «Είμαι συνταξιούχος ανθοπώλης και δεν μπορώ με τίποτα να μείνω στο σπίτι. Ήθελα να κάνω κάτι πραγματικά μεγάλο για να έχω να διηγούμαι», λέει και είναι έτοιμος για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του. 
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο