WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Τηλεπικοινωνίες - Ίντερνετ - Υπολογιστές > Τηλεπικοινωνίες > Κινητή τηλεφωνία
Μεγάλες Αλήθειες
Η ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-10-2007, 14:01   #1 (permalink)
Brainlagged
 
Το avatar του χρήστη Panagioths
 
Εγγραφή: Mar 2004
Μηνύματα: 996
Panagioths έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Panagioths
Προεπιλογή Σύντομα η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στα αεροπλάνα

Οι επιβάτες των αεροπλάνων θα μπορούν σύντομα να πραγματοποιήσουν κλήσεις από το κινητό τους εν πτήσει. Τα σχέδια βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης στο εσωτερικό της Ε.Ε., με τη χρήση τεχνολογίας που θα επιτρέπει τη χρήση κινητών χωρίς να παρεμβάλλονται με τα όργανα του αεροσκάφους. Εάν δοθεί τελικά το πράσινο φως, η υπηρεσία θα επιτρέπει τις κλήσεις από και προς κινητά τηλέφωνα επιβατών, όταν το αεροσκάφος θα βρίσκεται σε ύψος πάνω από τριάντα χιλιάδες πόδια. Από εκεί και πέρα, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε αεροπορικής εταιρείας το αν επιθυμεί ή όχι να εφαρμόσει τη νέα τεχνολογία στις πτήσεις της.
Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα και πρόσθεσε ότι εάν η εταιρεία τελικά ενσωματώσει την υπηρεσία, θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι αποδεκτός από όλους τους επιβάτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προτείνει στα κράτη μέλη να προωθήσουν τη νομοθεσία στα εθνικά κοινοβούλια, ενώ έχει ήδη γίνει κράτηση ραδιοκυμάτων για τη χρήση της νέας υπηρεσίας.Το κόστος κλήσης μέσα από ένα αεροπλάνο θα είναι υψηλότερο σε σχέση με τις κλήσεις από το έδαφος, ενώ η Ofcom, η εταιρεία επιτήρησης των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία ήδη ανέφερε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για την καταπολέμηση φαινομένων αισχροκέρδειας
Σήμερα, η χρήση του κινητού τηλεφώνου εν ώρα πτήσης απαγορεύεται, εξαιτίας στοιχείων που αποδεικνύουν την παρεμβολή των σημάτων των κινητών με τα όργανα πλοήγησης των αεροσκαφών.
Εκπρόσωπος της Ofcom είπε ότι απαιτούνται ακόμη πολλά στάδια προτού δοθεί η τελική έγκριση για ασφαλή χρήση των κινητών τηλεφώνων στα αεροπλάνα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων της ΕΕ συνεργάζονται στενά για να λύσουν τα οποιαδήποτε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου μέσα στην καμπίνα.
Το σύστημα που έχει προταθεί χρησιμοποιεί έναν σταθμό-βάση που βρίσκεται στο αεροπλάνο και λαμβάνει τα σήματα των κινητών τηλεφώνων των επιβατών. Ο σταθμός-βάση στην ουσία δημιουργεί ένα μικρό δίκτυο, το οποίο επικοινωνεί εν συνεχεία με δορυφόρο ο οποίος εν συνεχεία στέλνει το σήμα στο έδαφος. Ταυτόχρονα, ένα δίκτυο ελέγχου στο αεροπλάνο δεν επιτρέπει την επικοινωνία των κινητών με άλλα επίγεια δίκτυα.
Οι κλήσεις αυτές θα χρεώνονται από τον εκάστοτε πάροχο του χρήστη, ενώ το ισχύων σχέδιο αναφέρεται στα κινητά 2G, αν και η Ofcom θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε 3G κινητά, εάν η τεχνολογία εφαρμοστεί με επιτυχία. (Πηγή: Kathimerini.gr)
__________________
Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"
Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"
Ο χρήστης Panagioths δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:02.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0